Miniserniczek truskawkowy

Miniserniczek truskawkowy

Miniserniczek truskawkowy

Przepis na : deser

Składniki (na 1 porcję) - 10 truskawek ok. 150 g), - łyżeczka cukru (ok. 5 g), - 1 1/2 łyżeczki żelatyny (ok. 8 g), - 1/4 szklanki wody, - opakowanie jogurtu naturalnego (ok. 180 g). Sposób przygotowania 1. Truskawki z dodatkiem cukru miksujemy na mus. 2. Żelatynę łączymy z zimną wodą i odstawiamy na ok. 10 min do napęcznienia. 3. Napęczniałą żelatynę podgrzewamy (nie gotujemy!) do jej całkowitego rozpuszczenia. 4. Żelatynę łączymy z musem truskawkowym i jogurtem. 5. Masę przelewamy do pucharka i wstawiamy n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.