Sobotnie, leniwe poranki zazwyczaj obfitują w bogate śniadania, podane w apetyczny sposób :) Wiem, że mało to skromne, ale sami powiedzcie, czyż nie bardziej smakują nam dania serwowane w estetyczny sposób? Takie placuszki robię dla siebie, ale zawsze staram się, aby już od patrzenia na nie było przyjemnie - nie mówiąc o jedzeniu! Dzisiejsze są przygotowane na bazie mąki żytniej oraz z wykorzystaniem mrożonych truskawek. Bon appetit! Składniki: 3 łyżki mąki żytniej 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 3 łyżki mleka 1/... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Kochająca piec słodkości, ciągle poszukująca nowych inspiracji uczennica, która w kuchni może przesiadywać godzinami :)
Zapraszam na mój blog :) Dopiero zaczynam przygodę z blogowaniem, dlatego bardzo serdecznie zapraszam w odwiedziny! :)