Ciasto Fale Dunaju z jabłkami – sprawdzony przepis

Ciasto Fale Dunaju z jabłkami – sprawdzony przepis

Ciasto Fale Dunaju z jabłkami – sprawdzony przepis

Przepis na : deser

Ciasto Fale Dunaju z jabłkami to klasyczny wypiek przygotowany według starego i wypróbowanego przepisu mojej mamy. Ciasto jest pyszne, puszyste i mięciutkie, a masa budyniowa lekka i aksamitna. Całość dopełnia przepyszna polewa czekoladowa z gorzkiej czekolady.   Składniki na ciasto Fale Dunaju z jabłkami (blaszka o wym. 28×23 cm): 280 g mąki pszennej (tortowej) 250 g masła 5 jajek (rozmiar M) 180 g cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki mleka   Dodatkowo do ciasta ciemnego: łyżka k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.