mieso w sloikach - 3202 przepisów (strona:83/214)

Burger Drwala – sałatka warstwowa! 672

mięso soczyste. Wszystkie warstwy wspaniale się ze sobą komponują. Polecam!     Składniki: 300g mielonej wołowiny 1 cebula 1 ser camembert 1 jajko pół szklanki bułki tartej pół szklanki płatków kukurydzianych olej do smażenia 1 sałata lodowa 1 bułka hamburgerowa 1 łyżka masła 1-2 ząbki czosnku 10dkg żółtego sera 100g boczku wędzonego ok 50g żurawiny ze słoika sól, pieprz(...)płatki kukurydziane *** *** Kawałki sera panierujemy najpierw w jajku, a następnie w bułce i płatkach *** *** Na rozgrzanym oleju smażymy ser na rumiano *** *** Ser odkładamy na bok. A na patelni smażymy mięso z pokrojoną w kosteczkę cebulą. Całość przyprawiamy do smaku solą i pieprzem *** *** Mięso odkładamy na bok, a na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek *** *** Bułkę kroimy w kostkę. Na patelni

Blog z Apetytem
Prosta sałatka gyros shoarma 100

przygotowujemy. Warto jednak nieco poeksperymentować i zamiast tradycyjnych sałatek wypróbować zupełnie nowe przepisy. Udanym pomysłem będzie sałatka gyros. Wzięła ona swoją nazwę od popularnej potrawy i sposobu przyrządzania mięsa. Sałatka gyros shoarma nie tylko dobrze smakuje ale również świetnie zaprezentuje się na każdym stole. Koniecznie też sprawdź przepis na sałatkę gyros z sosem czosnkowy m oraz sałatkę gyros z kapustą(...)kurczaka 1 średnia czerwona cebula 1 duży por 1 słoik korniszonów 1 puszka kukurydzy 1/2 kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 4 łyżki ketchupu 2 łyżkii oleju 150 ml majonezu 2 łyżki przyprawy do gyrosa 150 ml jogurtu greckiego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Zacznij od opłukania, osuszenia i oczyszczenia mięsa. Następnie pokrój je w kostkę i oprósz przyprawą do gyrosa

ProstePesto.pl
Pierś kurczaka z brzoskwiniami z szybkowaru 82

Potem przyprawy i słoik brzoskwiń, które robiłam latem i włączamy. Jeśli używacie świeżego kurczaka zmniejszamy czas gotowania. Brzoskwinie mogą być świeże lub ze słoika lub z puszki, ale te lepsze będą w lekkim syropie by danie wyszło zbyt słodkie. PRZEPIS PIERSI KURCZAKA Z BRZOSKWINIAMI Składniki: 3 piersi kurczaka mrożone lub świeże 2 brzoskwinie świeże lub nieduży słoik (300ml) brzoskwiń(...)Posypujemy solą i curry. Dodajemy brzoskwinie pokrojone w kostkę. Zamykamy garnek i gotujemy pod ciśnieniem 20 min jeśli kurczak był świeży lub 30 min jeśli był zamrożony. Po ugotowaniu mięso rwiemy na kawałki i podajemy w sosie. Artykuł Pierś kurczaka z brzoskwiniami z szybkowaru pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Solony koperek na zimę 169

Solony koperek w słoiku Solony koperek w słoiku jest idealnym składnikiem na zupę koperkową lub sos. Oczywiście można kupić taki koperek w sklepie jednak wystarczy dosłownie

Korniszonki
Bigos mojej mamy 475

ogóle dla laika niewykonalna. Zakasałam rękawy, podjęłam wyzwanie i okazało się, że to wcale nie takie trudne! :) Wręcz samo się robi (poza szatkowaniem kapuchy, krojeniem i smażeniem mięsa). Reszta to pikuś! Wrzucasz wszystko do gara i dusisz, i dusisz, i dusisz, i podlewasz winem, i dusisz, i dusisz. I podobno najlepszy jest bigos jak się go dusi i podlewa winem(...)był jeszcze duszony. A potem pakowany do słoików i wekowany, bym mogła go zabrać ze sobą na studia i mieć zagrychę pod akademikowe imprezy ;) A tak o przygotowaniu i spożywaniu bigosu rzecze kuchnia staropolska: SKŁADNIKI: Duuuuuużo tego wychodzi ;) 2 kg kapusty kiszonej 300 g boczku wędzonego 300 g kiełbasy 300 g mięsa wieprzowego (np. łopatki) 50 g suszonych grzybów (prawdziwki

W kuchni Katie
W głównej roli Klapsa Faworytka ( gruszki w słodko kwaśnej zalewie) 225

Proponuję zrobić gruszki. Słodko kwaśne....nie nachalnie kwaśne i nie przytłaczające słodyczą. Będące doskonałą przystawką do delikatnego mięsa drobiowego czy ryby. Teraz jest na to najlepszy czas, gdyż owoce są już wyrośnięte, ale jeszcze nie dojrzałe. Przetwory należy robić, kiedy jeszcze gruszki są twarde. Najlepsze będą małe odmiany owoców które kładziemy w całości, jednak tak jak ja możecie zrobić(...)rozgotować owoców. Mają pozostać półtwarde. Kiedy dotkniemy łyżką powierzchni gruszki ma ona przebić tylko pierwsze 2 mm, dalsza część miąższu ma stawić opór. Po przestudzeniu owoce układamy w słoikach, zalewamy zalewą.  Dodatkowo do każdego słoika można włożyć 1-2 goździki. Gruszki należy pasteryzować. W związku z tym, że są one przygotowywane w zalewie octowej i w niej wystudzone pasteryzacja

kawawszklance
10 prezentów kulinarnych pod choinkę 2021 109

kupić?  dajar.pl Słoik na ciasteczka W tym klasycznym szklanym słoiku można przechowywać świąteczne ciasteczka i pierniczki, ale można go używać także do kiszenia ogórków czy kapusty. Sprawdzi się jako pojemnik na makaron, mąkę, płatki śniadaniowe, suszone owoce czy grzyby. Ponadczasowy design sprawia, że taki słoik pasuje do każdej kuchni i jest jej piękną ozdobą. Słoik ma pojemność 8 litrów(...)świąteczne przekąski w ciekawym wydaniu. Sprawdzi się jako deska do serów, pieczonych mięs i wędlin czy świątecznych słodkich wypieków. Deska wykonana jest z wysokiej jakości drewna bambusowego, dzięki czemu jest odporna na uszkodzenia. Do deski dołączony jest estetyczny nożyk. Cena: 49,99 zł Gdzie kupić?  homla.com.pl Słoiki Weck Znane już jakiś czas niemieckie słoiki firmy WECK to idealny prezent

My Chcemy Jeść
Grillowana pierś z indyka z salsą jabłkową 190

zimno, tak jak nasza dzisiejsza salsa. Duszone mięso wieprzowe z odrobiną białego wina i jabłek smakuje wybornie. Jabłka Grójeckie nie powstydzą się także towarzystwa zdrowych ryb, możemy je pokroić w plastry i zapiekać z rybą w śmietanowy sosie. Nie sposób oczywiście zapomnieć o przepysznych jabłkowych przetworach. Co roku zamykam w słoikach prażone jabłka z przyprawami korzennymi, zimową pora upieczona(...)wielozadaniowy!  Grillowana pierś z indyka z salsą jabłkową Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 4 plastry piersi z indyka 2 łyżki sosu teryiaki 1/2 łyżeczki pieprzu sezam do obtoczenia mięsa + do posypania olej do smażenia listki rukoli Salsa jabłkowa: 1/2 czerwonej cebuli 2 Jabłka Grójeckie Gloster 2 łyżki posiekanych liści kolendry 1/2 łyżeczki posiekanej papryczki chili sok z limonki

Kulinarne przygody Gatity
DROBIOWY GULASZ A'LA SZEGEDYŃSKI 196

się sproszkowaną papryką i kminkiem.  Klasycznie mięso osmażane jest na smalcu (nie oleju czy oliwie) i duszone wraz z kapustą kiszoną.  Moje wersja tego gulaszu odbiega trochę od oryginału.  Zamiast wieprzowiny użyłam fileta drobiowego i pominęłam kminek, którego niestety ... nie-cier-pię :)) Składniki: 1 kg fileta drobiowego  duży słoik kapusty kiszonej  2 łyżki smalcu(...)Obsmażamy całość  na dość dużym ogniu ciągle mieszając ok 10 minut. Następnie dodajemy odciśniętą i poszatkowaną kapustę kiszoną, liść laurowy, ziele angielskie i całość zalewamy bulionem, aby przykrył mięso i kapustę. Całość dusimy pod przykryciem ok 40 minut mieszając od czasu do czasu. Na koniec zdejmujemy pokrywkę, aby płyn (sos) zredukował się. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy

Walijskie Pichcenie
Karkówka Z Szynkowara 222

mięso i będzie ono zwarte i spójne jak szynki ze sklepu, następnie zamykamy nasz szynkowar. Odstawiamy nasz szynkowar do lodówki na minimum 24 h, jesli mięsko by było w całości to musiało by postać w tedy 48 h. 5. Po tym czasie wyjmujemy nasz szynkowar z lodówki, wstawiamy do głębokiego garnka, którego dno wykładamy jakąś szmatką ( jak na gotowanie słoików(...)Woda ma mieć temp. 80-82 stopnie i nie może się gotować. Mięsko ma się tylko parzyć. Trwa to około 2 h. 6. Po godzinie parzenia wkładamy termometr do mięsa i spr jego temperaturę. Kiedy osiągnie ona 70-75 stopni to znak że mięso jest już gotowe !  Zdjęcie wyżej z temp mięsa po ponad godzinie parzenia

Gotowanie...to proste !
Pieczone klopsiki z fetą na sałatce z kuskusu 155

też świetne danie na wynos - wystarczy spakować do słoika sałatkę, na to kilka klopsików i mamy idealny lunch do pracy, który można też zjeść na zimno. Klopsiki z fetą na sałatce z kuskusu Klopsiki: 2 łyżki oliwy 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 1/2 kg mięsa mielonego ( mieszanka wołowo-wieprzowego albo wieprzowe) 70 g pokruszonej fety 100 g bułki

Smaczny zeszyt
Wieprzowina duszona z warzywami 87

Delikatna i krucha duszona wieprzowina z warzywami w pysznym sosie. Wieprzowina duszona świetnie sprawdzi się na obiad do ziemniaczków jak i do różnego rodzaju kasz. Czas

karolgotuje
Sałatka mniam mniam 473

możecie wybrać je wedle uznania. Ja postawiłam na tortellini z pieczarkami, ale to z mięsem czy szpinakiem rownież będzie pasowało do tej sałatki. PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z TORTELLINI I SZYNKĄ Składniki 1 opakowanie tortellini 2 pomidory 200 g szynki 1 puszka kukurydzy 1 mały słoik selera 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól pieprz zioła prowansalskie

Przepiski.pl
Sos al ragu – prosty przepis na skróty 127

trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 duże W życiu można iść na skróty i kupić słoik chemicznego sosu bolońskiego, żeby zrobić w domu spaghetti bolognese. Pewnie wiesz, że nie ma czegoś takiego jak spaghetti po bolońsku, bo właściwa nazwa to makaron al ragu, czyli z mięsem, ale nie wiemy czy zdajesz sobie sprawę, jak łatwo zrobić tę prostą i pyszną potrawę

Niedzielny kucharz
Papryka w kuchni. Jak wykorzystać paprykę? 161

trafi w gusta każdego. Jeśli mamy ją w większych ilościach możemy zamarynować. Papryka ze słoika też może trafić na nasze kanapki, bądź też do sałatki, gdzie polecam poszukać przepis na sałatkę z zupek chińskich, właśnie z dodatkiem ogórków konserwowanych i marynowanej papryki. Papryka faszerowana mięsem mielonym Innym sposobem na wykorzystanie papryki w kuchni są popularne papryki faszerowane mięsem mielonym. Może

sierotka maRysia w kuchni
Tegoroczny bigos z winem marsala 133

Pokrój kiełbasę w kostkę i zrumień na patelni. Przełóż do garnka. Następnie dodaj poszarpane mięso, wszystkie przyprawy, wino i gotuj bigos przez godzinę. Ostudzony bigos wstaw do lodówki. Ja wystawiłam mój gar na balkon. Na drugi dzień zagotuj bigos i podziel na porcje do słoików. zakręć i odwróć słoiki do góry nogami. Przechowuj w lodówce do miesiąca. The post Tegoroczny

codojedzenia
Pulpeciki groszkowe w sosie śmietanowo-pomidorowym 133

gotować około 1 godziny. Groch miksujemy na gładko np. blenderem i dodajemy do mięsa mielonego. Mieszamy dodając jajko, bułkę i przyprawy. Mokrymi rękoma formujemy małe kulki i obsmażamy na oleju rzepakowym z każdej strony. Sos: wszystkie składniki ze sobą porządnie mieszamy (ja używam słoika i w nim wstrząsam) Zalewamy nasze kuleczki i na małym ogniu podduszamy 15 minut

Latosiowydom
Pulpety z łopatki wieprzowej w papryce czerwonej 142

Sezon paprykowy w pełni. Zrobiliście już paprykę konserwową w słoikach? Ja już tak. Gdybyście szukali przepisu na paprykę, znajdziecie go na blogu. Dzisiaj paprykę wykorzystamy do obiadu. Papryka nadaje pulpetom specyficznego smaku. Zachęcam do wykorzystania przepisu. Składniki: 500 g mięsa mielonego z łopatki 1 jajko 1 łyżka bułki tartej Sól Pieprz 2 papryki czerwone Cebula dymka ( szczególnie zielona część ) Bulion

Smaki Ewy
Domowa musztarda na piwie 169

takiej przyjemnej dla podniebienia. Idealnie wpisuje się w grillowe smaki lata do kiełbasek i mięsa!. Składniki: - 1/2 szklanki białej gorczycy - 1/2 szklanki piwa, jak użyłam piwa typu Ipa - 1/4 szklanka octu winnego balsamicznego - 3 łyżki cukru brązowego - 1 łyżeczka soli himalajskiej 1. W litrowym słoiku łączymy ze sobą wszystkie składniki i odstawiamy na 24 godziny alby nasiona gorczycy wpiły

Apetyczna babeczka
Sałatka "leśna polana" 240

średniej wielkości marchewki 4-5 młodych, średniej wielkości ziemniaków 1/2 małego słoika majonezu + ewentualnie 1-2 łyżki śmietany 3 ogórki kiszone 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 pęczka koperku 100 g żółtego sera 3 jajka sól, pieprz przyprawa do kurczaka olej do smażenia mięsa Ziemniaki i marchewki ugotować w osolonej wodzie i ostudzić, obrać. Odłożyć połówkę jednej marchewki i pokroić

Ugotować
Sałatka z porem i groszkiem 908

Poniżej znajdziecie bardzo szybki i prosty w przygotowaniu przepis na smaczną sałatkę z pora i groszku . Sałatka jest błyskawiczna w przygotowaniu i całą pewnością będzie wszystkim

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 429

zachwyty nad kurczakiem ze szpinakiem. Nie zawiodłam się. Zachwyty były, ochy i achy też. Mięso wyszło pyszne, niezwykle aromatyczne i kruche. Jak będziecie słyszeli o jakiejś fajnej promocji na kurczaka dajcie znać....muszę zrobić zapasy:) Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 2 czerwone cebule słoik suszonych pomidorów 10 dag szpinaku (użyłam świeżego) 10-15 dag sera (użyłam Grana Padano) szklanka

Pobite gary Barbary
Pulpety w sosie pomidorowym z odrobiną czerwonego wina 170

Składniki 700 g mielonej łopatki 2 cebule 2 puszki pomidorów 4 ząbki czosnku pół słoika suszonych pomidorów jajko 3 łyżki bułki tartej lampka czerwonego pół słodkiego wina sól, pieprz, lubczyk, tymianek, wędzona i słodka papryka kilkanaście kropel sosu sojowego 500 ml bulionu warzywnego  Przygotowanie Mięso wymieszać z zeszkloną cebulą, drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami, jajkiem, przyprawami, bułką tartą i przeciśniętym

Gaździnka warzy
"Czas na śliwki" - podsumowanie akcji 249

Serdecznie dziękuję i zapraszam za rok :) Knedle ze śliwkami Śliwki w zalewie octowej do słoików i ocet śliwkowy Fale Dunaju ze śliwkami z tęczą w tle Powidła śliwkowe bez cukru, w 100% ze śliwek Pieczeń ze śliwkami i pak choi na kanapki Papryki faszerowane mięsem i śliwkami Blok sezamowy ze śliwkami i nerkowcami Rustykalna tarta ze śliwkami Placek śliwkowo-kokosowy

Weekendy w domu i ogrodzie
Pasztetowa w słoiku 183

dodaję sól. jeszcze 5 minut mięsko dochodzi i wyciągam go do ostygnięcia . Następnie miksuję : mięso i warzywa . Dodaje pieprzu, majeranku, jeśli potrzeba to soli . Dokładnie mieszam , jeśli masa jest zbyt gęsta to dodaje po troch wywaru z gotowania cały czas wyrabiam pasztetową . Przekładam do słoików i pasteryzuje ok.40 minut. Gotowe . I jeśli mam zachciewajkę na pasztetową to tylko schodzę

Eli Gotowanie
Sałatka z kurczakiem, mango i prażonymi migdałami 353

prażonymi migdałami.    SKŁADNIKI: 1 filet z piersi kurczaka, 1 mango, 1/2 słoika selera konserwowego wiórki, 1 puszka kukurydzy, 50g płatków migdałowych, 4 łyżki majonezu, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Filet z kurczaka przekładam do garnka, zalewam wodą, solę i gotuję do miękkości. Mięso kroję w kostkę. 2. Mango obieram ze skóry, usuwam pestkę. Owoc kroję w niewielką kostkę. Selera

Tradycyjna kuchnia Kasi