mieso w sloikach - 3202 przepisów (strona:92/214)

Kapuśniak na żeberkach . 166

obiad, moje dzieci ją uwielbiają :) Składniki : około 1/2 słoika Kiszonej kapusty z grzybami Ogródek Dziadunia   2 kawałki żeberek średniej wielkości 2 marchewki , kawałek : pora , selera , natka pietruszki , kilka gałązek lubczyku  około 6 ziemniaków dużych  vegeta, pieprz , do smaku 1 łyżka ziół prowansalskich Wykonanie : Mięso myjemy , wkładamy do garnka i zalewamy około 2 ,5 litrami  wody

Sama słodycz i szczypta chili
Polędwiczka z kurczaka w papryce 242

łyżka słodkiej papryki 1 płaska łyżka pieprzu 5-7 łyżek oliwy 1 słoik papryki konserwowej Przygotowanie: 1. Polędwiczki umyć, osuszyć i delikatnie rozbić z jednej strony. 2. Paprykę konserwową odsączyć z zalewy i pokroić w drobną kostkę. Dodać pozostałe składniki marynaty. Wszystko razem wymieszać. 3. Marynatą zalać mięso, wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą

Kulinarna Patilogia
Leczo. Przepis krok po kroku. 305

raczej dominują warzywa. Jest potrawą z pogranicza zupy i dania jednogarnkowego, chociaż ja lubię podsmażyć składniki osobno. Przecież każdy element ma inną twardość i strukturę, a mięso najlepiej smakuje dobrze zrumienione. Klasycznie to danie, najlepiej smakuje z pajdą chleba z masłem, która można nabierać nadmiar pysznego sosu. Świetny pomysł na weki(...)obficie danego roku obrodziły. Wszystkiego nie dało się przejeść, wiec trzeba było przerabiać. Na szczęście z takiego warzywnego zestawu, łatwo jest zrobić właśnie leczo w słoiki ale nie tylko. Można zrobić: bałkański ajwar,macedoński pindżur, bułgarska ljutenice czy gruzińskie sacebeli lub stworzyć własną kompozycje.   Jak powiedział Robert Makłowicz „leczo

kuron.com.pl
Masło z orzechów: Masło orzechowe czyli zdrowa przekąska dla dzieci i dorosłych 165

czyli orzeszki ziemne, zwane także orzechami arachidowymi. Roślina ta wywodzi się z Brazylii i jest bardzo ceniona przez kulturystów, ponieważ fistaszki zawierają więcej białka niż fasola, ciecierzyca, soczewica czy mięso. Mają też sporą dawkę witaminy B3, błonnika, minerałów i polifenolii. Oczywiście zawierają też tłuszcz, ale nie uchodzą wcale za produkt tuczący. Ich jedzenie zmniejsza uczucie zmęczenia, ale jednocześnie pozwala zdrowo(...)orzeszków powstają nawet 73 miliardy słoików gotowego masła.  Samo masło jest niezwykle lubiane przez Holendrów, którzy w swojej kuchni używają go najczęściej. Będąc w kraju depresji i wiatraków warto też spróbować typowego dla Holendrów połączenia: frytek z  pindasaus. To sos, który trafił do Holandii z azjatyckich kolonii i używany jest do mięsa, ryżu, ale przede wszystkim do frytek

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pulpeciki rybne w zalewie 195

Były już śledzie opiekane w zalewie, rolmopsy a dzisiaj przedstawiam pulpeciki rybne. Umieściłam je w słoikach i tak powędrowały do lodówki. Świetne rozwiązanie na tzw. na później. Pulpeciki zrobiłam z ryb słodkowodnych: płoci i cert. Wyszło smakowicie. Składniki: Pulpety: 2 kg filetów z ryb ½ kg świeżego boczku 5 łyżeczek soli 2 łyżeczki ziołowej przyprawy do ryb ¾ szklanki bułki tartej Dodatkowo(...)suszonych warzyw 250 ml octu 10% 1 łyżeczka cukru 1 cebula ( pokrojona w ćwiartki ) 1 łyżeczka naturalnej vegety Wykonanie: Filety z ryb i boczek mielimy dwukrotnie w maszynce do mięsa ( średnie oczka ). Dodajemy sól, bułkę tartą i przyprawę do ryb. Dokładnie mieszamy. Formujemy małe pulpeciki. Obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor z każdej strony. Do garnka wlewamy wodę

Smaki Ewy
Surówka z czerwonej kapusty z sosem farmerskim 68

właściwie to większości mięsnych i wegetariańskich obiadów. Do pieczonych i smażonych mięs, do kotletów takich i śmakich. Mnie to by pasowała nawet do samych ugotowanych ziemniaków albo do kopytek. Po zrobieniu surówki na imprezę, odłożyłam sobie małą miskę do lodówki (która nie zmieściła mi się już do słoika), zjedliśmy ją z gołąbkami, które zostały nam z sobotniego obiadu

Kardamonovy
Surówka z czerwonej kapusty z sosem farmerskim 87

właściwie to większości mięsnych i wegetariańskich obiadów. Do pieczonych i smażonych mięs, do kotletów takich i śmakich. Mnie to by pasowała nawet do samych ugotowanych ziemniaków albo do kopytek. Po zrobieniu surówki na imprezę, odłożyłam sobie małą miskę do lodówki (która nie zmieściła mi się już do słoika), zjedliśmy ją z gołąbkami, które zostały nam z sobotniego obiadu

Kardamonovy
Miękkie i soczyste polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów 121

pieczonymi ziemniakami i zielonymi szparagami – można je robić równocześnie z mięsem, pamiętając aby wcześniej podgotować i wstawić jako pierwsze ziemniaki. Świetnie sprawdzi się też gotowana fasolka szparagowa. Miękkie i soczyste polędwiczki wieprzowe: 1 duża polędwiczka wieprzowa (ok. 60 dkg) 2 ząbki czosnku 4 łyżki oleju ze słoika suszonych pomidorów ½ szklanki suszonych pomidorów ze słoika (ok. 80 g) ½ szklanki śmietanki

Poezja smaku
Filet z kurczaka zapiekany z serem, musztardą i oliwkami 197

musztardą. 500g filetów z kurczaka 4 łyżki musztardy  1/2 słoika zielonych oliwek sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 150g tartej mozzarelli  natka pietruszki do dekoracji 1. Filety mieszamy z przyprawami. Układamy je w naczyniu żaroodpornym, posypujemy wymieszanymi ze sobą: mozzarellą, pokrojonymi oliwkami i musztardą.  2. Mięso zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez 25 minut

Szefowa kuchni
Strogonow 153

ciepło, to zazwyczaj pada właśnie na strogonowa. Nie wiem czy u Was też się to tak nazywa, ale u mnie, odkąd pamiętam zawsze mówiło się strogonow, choć z mięsem wołowym nigdy go nie robiliśmy. Obowiązkowo z dodatkiem pieczarek, papryki, ogórków i oczywiście koncentratu. Najlepszy kilka dni po zrobieniu, niczym bigos, pod warunkiem, że nie będzie miał dostępu do wysokich temperatur(...)czerwone papryki 1 słoik ogórków konserwowych 2 pełne łyżki koncentratu pomidorowego #Pudliszki 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka czerwonej, słodkiej papryki 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżka masła Sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Na rozgrzanym oleju rumienimy posiekany czosnek oraz drobno pokrojoną cebulę. Gdy się zeszkli, dodajemy oczyszczone z błon i pokrojone w kostkę mięso. Podlewamy 500ml przegotowanej, zimnej

Kuchnia w czekoladzie
Ogórki w miodzie – do słoików na zimę 4317

lekko słodką nutą – dla mnie rewelacja! Idealnie pasują do pieczonych mięs, jako przystawka na grillu czy imprezie ze znajomymi, choć u niektórych mogą budzić kontrowersje. Jak to, słodkie ogórki?! Myślę jednak, że niejeden sceptyk się w nich rozsmakuje. [embed]https://youtu.be/p83krVpjF0Y[/embed] Składniki na około 5 słoików po 0,5 litra ogórków w miodzie: 1,5 kg ogórków gruntowych

e-PrzepisyKulinarne
Jak zrobić tabbouleh - libańską sałatkę z natki pietruszki i kaszy bulgur? (PRZEPIS + FILM) 167

Kaszę bulgur odcedź i przełóż do miski z warzywami. W małym słoiku wymieszaj sok z cytryny, oliwę, sól i pieprz i opcjonalnie szczyptę sumaku. Wstrząśnij i wlej sos do sałatki. Wymieszaj przy pomocy dwóch widelców.  Podawaj na przystawkę, np. na liściach sałaty rzymskiej lub jako dodatek do mięsa i ryb.  ➤ Rada: Kiedyś kasza bulgur była trudno dostępna

Chilli Czosnek i Oliwa
SAŁATKA GRZYBOWA POLANA 333

bardzo nam posmakowała. SAŁATKA GRZYBOWA POLANA /wg Kuchni Broni 1 duży słoik pieczarek marynowanych 2 duże marchewki 3 ziemniaki 300 g piersi z kurczaka 3 jajka 3 duże ogórki konserwowe 100 g żółtego sera majonez natka pietruszki i szczypiorek sól, pieprz, papryka słodka i ostra, pieprz ziołowy Mięso kurczaka pokroić w drobną kostkę, doprawić solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, papryką słodką

Pieguskowa Kuchnia
zapiekanka makaronowa lub szybki obiad z patelni 368

żółtego sera wykonanie: Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Mięso podsmażam na niewielkiej ilości oleju, potem kolejno dokładam pozostałe, dość grubo pokrojone, składniki - por, paprykę i pieczarki. Wszystko duszę do miękkości, w międzyczasie doprawiam solą i pieprzem. Następnie dodaję pokrojone w kostkę pomidory (zimą - ze słoika ) i duszę wszystko razem, aż sok nieco wyparuje. Na koniec łączę wszystko z makaronem

babka w formie

Proponowane wyszukiwania