mieso w sloikach - 3202 przepisów (strona:85/214)

Papryka w kuchni. Jak wykorzystać paprykę? 141

trafi w gusta każdego. Jeśli mamy ją w większych ilościach możemy zamarynować. Papryka ze słoika też może trafić na nasze kanapki, bądź też do sałatki, gdzie polecam poszukać przepis na sałatkę z zupek chińskich, właśnie z dodatkiem ogórków konserwowanych i marynowanej papryki. Papryka faszerowana mięsem mielonym Innym sposobem na wykorzystanie papryki w kuchni są popularne papryki faszerowane mięsem mielonym. Może

sierotka maRysia w kuchni
Tegoroczny bigos z winem marsala 127

Pokrój kiełbasę w kostkę i zrumień na patelni. Przełóż do garnka. Następnie dodaj poszarpane mięso, wszystkie przyprawy, wino i gotuj bigos przez godzinę. Ostudzony bigos wstaw do lodówki. Ja wystawiłam mój gar na balkon. Na drugi dzień zagotuj bigos i podziel na porcje do słoików. zakręć i odwróć słoiki do góry nogami. Przechowuj w lodówce do miesiąca. The post Tegoroczny

codojedzenia
Pulpeciki groszkowe w sosie śmietanowo-pomidorowym 126

gotować około 1 godziny. Groch miksujemy na gładko np. blenderem i dodajemy do mięsa mielonego. Mieszamy dodając jajko, bułkę i przyprawy. Mokrymi rękoma formujemy małe kulki i obsmażamy na oleju rzepakowym z każdej strony. Sos: wszystkie składniki ze sobą porządnie mieszamy (ja używam słoika i w nim wstrząsam) Zalewamy nasze kuleczki i na małym ogniu podduszamy 15 minut

Latosiowydom
Pulpety z łopatki wieprzowej w papryce czerwonej 136

Sezon paprykowy w pełni. Zrobiliście już paprykę konserwową w słoikach? Ja już tak. Gdybyście szukali przepisu na paprykę, znajdziecie go na blogu. Dzisiaj paprykę wykorzystamy do obiadu. Papryka nadaje pulpetom specyficznego smaku. Zachęcam do wykorzystania przepisu. Składniki: 500 g mięsa mielonego z łopatki 1 jajko 1 łyżka bułki tartej Sól Pieprz 2 papryki czerwone Cebula dymka ( szczególnie zielona część ) Bulion

Smaki Ewy
Domowa musztarda na piwie 159

takiej przyjemnej dla podniebienia. Idealnie wpisuje się w grillowe smaki lata do kiełbasek i mięsa!. Składniki: - 1/2 szklanki białej gorczycy - 1/2 szklanki piwa, jak użyłam piwa typu Ipa - 1/4 szklanka octu winnego balsamicznego - 3 łyżki cukru brązowego - 1 łyżeczka soli himalajskiej 1. W litrowym słoiku łączymy ze sobą wszystkie składniki i odstawiamy na 24 godziny alby nasiona gorczycy wpiły

Apetyczna babeczka
Sałatka "leśna polana" 224

średniej wielkości marchewki 4-5 młodych, średniej wielkości ziemniaków 1/2 małego słoika majonezu + ewentualnie 1-2 łyżki śmietany 3 ogórki kiszone 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 pęczka koperku 100 g żółtego sera 3 jajka sól, pieprz przyprawa do kurczaka olej do smażenia mięsa Ziemniaki i marchewki ugotować w osolonej wodzie i ostudzić, obrać. Odłożyć połówkę jednej marchewki i pokroić

Ugotować
Sałatka z porem i groszkiem 895

Poniżej znajdziecie bardzo szybki i prosty w przygotowaniu przepis na smaczną sałatkę z pora i groszku . Sałatka jest błyskawiczna w przygotowaniu i całą pewnością będzie wszystkim

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 420

zachwyty nad kurczakiem ze szpinakiem. Nie zawiodłam się. Zachwyty były, ochy i achy też. Mięso wyszło pyszne, niezwykle aromatyczne i kruche. Jak będziecie słyszeli o jakiejś fajnej promocji na kurczaka dajcie znać....muszę zrobić zapasy:) Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 2 czerwone cebule słoik suszonych pomidorów 10 dag szpinaku (użyłam świeżego) 10-15 dag sera (użyłam Grana Padano) szklanka

Pobite gary Barbary
Pulpety w sosie pomidorowym z odrobiną czerwonego wina 162

Składniki 700 g mielonej łopatki 2 cebule 2 puszki pomidorów 4 ząbki czosnku pół słoika suszonych pomidorów jajko 3 łyżki bułki tartej lampka czerwonego pół słodkiego wina sól, pieprz, lubczyk, tymianek, wędzona i słodka papryka kilkanaście kropel sosu sojowego 500 ml bulionu warzywnego  Przygotowanie Mięso wymieszać z zeszkloną cebulą, drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami, jajkiem, przyprawami, bułką tartą i przeciśniętym

Gaździnka warzy
"Czas na śliwki" - podsumowanie akcji 241

Serdecznie dziękuję i zapraszam za rok :) Knedle ze śliwkami Śliwki w zalewie octowej do słoików i ocet śliwkowy Fale Dunaju ze śliwkami z tęczą w tle Powidła śliwkowe bez cukru, w 100% ze śliwek Pieczeń ze śliwkami i pak choi na kanapki Papryki faszerowane mięsem i śliwkami Blok sezamowy ze śliwkami i nerkowcami Rustykalna tarta ze śliwkami Placek śliwkowo-kokosowy

Weekendy w domu i ogrodzie
Pasztetowa w słoiku 172

dodaję sól. jeszcze 5 minut mięsko dochodzi i wyciągam go do ostygnięcia . Następnie miksuję : mięso i warzywa . Dodaje pieprzu, majeranku, jeśli potrzeba to soli . Dokładnie mieszam , jeśli masa jest zbyt gęsta to dodaje po troch wywaru z gotowania cały czas wyrabiam pasztetową . Przekładam do słoików i pasteryzuje ok.40 minut. Gotowe . I jeśli mam zachciewajkę na pasztetową to tylko schodzę

Eli Gotowanie
Sałatka z kurczakiem, mango i prażonymi migdałami 340

prażonymi migdałami.    SKŁADNIKI: 1 filet z piersi kurczaka, 1 mango, 1/2 słoika selera konserwowego wiórki, 1 puszka kukurydzy, 50g płatków migdałowych, 4 łyżki majonezu, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Filet z kurczaka przekładam do garnka, zalewam wodą, solę i gotuję do miękkości. Mięso kroję w kostkę. 2. Mango obieram ze skóry, usuwam pestkę. Owoc kroję w niewielką kostkę. Selera

Tradycyjna kuchnia Kasi
Soczewica w sosie curry 293

dawna: soczewicy w sosie curry. Przepis wypatrzyłam kiedyś w jakieś gazetce. Jako, że dalej jemy dania bez mięsa, to taka soczewica wydawała się idealna na późny obiad.Składniki:cebula4 ząbki czosnku2 marchewki2 szklanki soczewicy (ja użyłam zielonej)7-8 pieczarekpół czerwonej paprykimały słoik przecieru pomidorowegosólpieprz2 łyżeczki curryłyżeczka bazylii (ja dałam oregano)olejWykonanie:1. Soczewicę gotujemy do miękkości, a następnie odcedzamy.2

Pasja Smaku
PRAWDZIWY UKRAINSKI BARSZCZ CZERWONY Z FASOLA 184

tuszki z kurczaka - powoli ugotować z przyprawami i fasolą potem oddzielić mięso.  Lub ugotować wywar na cielęcinie (będziecie potrzebowali ok. 500g). Kolejnym ważnym punktem jest przygotowanie zasmażki z  warzyw : marchwi, cebuli, koncentratu pomidorowego oraz buraków (aby oszczędzić trochę czasu możecie użyć gotowych, kwaszonych buraków ze słoika). Pamiętajcie, najlepszy barszcz to ten  mięsny z fasolą, gotowany powoli, czyszczony(...)wiśniowa, kwaśna śmietana, słonina z cebulą PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Fasolę zalewam zimną wodą i odstawiam, najlepiej na całą noc do namoczenia. Krok 2. Następnego dnia zaczynam od przygotowania wywaru. Mięso oczyszczam,wołowinę kroję na spore kawałki, wkładam do garna razem z porem, pietruszką, selerem, grzybkami, fasolą (razem z wodą w której się moczyła) oraz przyprawami, dolewam wody, tak aby przykryła

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania