bita śmietana - 3939 przepisów (strona:85/263)

Niemieckie naleśniki czyli Eierkuchen lub Pfannkuchen 1565

miksujemy tak długo, aż nie będzie żadnych grudek. Ciasto jest dość tęgie, ma konsystencję gęstej śmietany. Z gotowego ciasta smażymy na rozgrzanej patelni naleśniki, które można podawać z owocami, bitą śmietaną lub innymi dodatkami. R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); var linkwithin_site_id = 1628261; linkwithin_text='Zobacz także

Smakowy Raj
Tort kokosowy 212

przejmujmy się – po zastygnięciu w lodówce scalą się z zresztą masy. W drugiej misce śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Łączymy obie masy szpatułką (nie mikserem) dodając po trochu bitej śmietany do pierwszej masy. Chowamy do lodówki. Nasączenie: Do wody kokosowej dodajemy malibu i sok z limonki. Uzupełniamy wodą tak, aby otrzymać szklankę płynu. Wystudzony biszkopt odkrawamy od boków tortownicy

Poezja smaku
Czekoladowa markiza czyli mus czekoladowy przekładany biszkoptem :) 161

Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo tuczące... No i znów inspiracja przepisem Garego Mehigan'a prowadzącego master klasę dla uczestników trzeciego sezonu MC Australia. Zrobiony

Magiczna kuchnia Darii
Ciasto bez pieczenia z masą krówkową o smaku kakaowym 23602

słonecznik (na pustej patelni). Odłożyć do ostygnięcia.Ubić śmietankę kremówkę i dodać do niej 2 śmietan-fix oraz cukier puder. Połączyć dokładnie, aby masa była delikatna i jednolita.Wyłożyć bitą śmietanę na warstwę masy krówkowej i obsypać zimnym słonecznikiem.Włożyć do lodówki na całą noc. Smacznego

Serce zamknięte w formie pyszności
Viennetta 293

lekko ubitych białek dodajemy po łyżce cukru i nadal ubijamy. Odstawiamy. Ubijamy 500 ml śmietany z pozostałym cukrem. Na końcu dodajemy skórkę z cytryny. Do białek porcjami dodajemy bitą śmietanę. Delikatnie mieszamy, uważając, aby masa nie opadła. Wyjmujemy z zamrażarki jeden płat czekolady. Na dno wyłożonej papierem do pieczenia keksówki kładziemy pierwszy czekoladowy prostokąt, a na niego krem, prażone orzeszki

Mia Cucina Sofieta
10. Marshmallow na kruchym, orzechowym spodzie, czyli panna Tarta z piankami pod cytrynkami! 172

niej cukru pudru, ponieważ pianki i białe michałki same w sobie są bardzo słodkie. Ubitą śmietanę wkładamy do lodówki. Schłodzony ser mascarpone przekładamy do miski, z lodówki wyciągamy schłodzoną bitą śmietanę i delikatnie, partiami  łączymy ją z mascarpone. Po uzyskaniu gładkiej i jednolitej masy dodajemy schłodzoną masę z pianek – również partiami, powolutku mieszając. Pod koniec mieszania do masy dodajemy

Symfonia Smaków
Zimny drań delikatny jak ptasie mleczko-szybki tort bez pieczenia 1282

porzeczkowy -galaretka porzeczkowa (badz o smaku owocow lesnych ewentualnie wisni) -galaretka brzoskwiniowa -smietana do ubijania 36 % okolo 500 g -swieze lub mrozone borowki -dzem z owocow lesnych lub borowkowy Przygotowywujemy galaretki. Dodajemy ciut mniej wody niz jest to w przepisie na opakowaniu. Galaretka brzoskwiniowa bedzie potrzebna do bitej smietany natomiast porzeczkowa lub borowkowa(...)wierzch . Obydiwe galaretki schladzamy w lodowce. Ubijamy smietane na sztywno, fixy nie beda potrzebne gdyz mamy galaretke, ktora dodajemy do smietany i delikatnie miksujemy. Galaretka w polaczeniu z bita smietana da nam cos w rodzaju ptasiego mleczka. Ukladamy nasaczone wczesniej sokiem porzeczkowym biszkopty w okraglej ( lub kwadratowej) tortownicy, smarujemy dzemem porzeczkowym. Nastepnie rozsmarowujemy bita smietane

Z Kuchni Do Kuchni
ekspresowe francuskie ciasteczka z bitą śmietaną i truskawkami 234

składniki: 1 płat ciasta francuskiego 200 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru ok. 2 łyżki cukru trzcinowego truskawki ok. 3 kostki startej czekolady wykonanie: Z

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto lodowe z brzoskwiniami 155

dodać brzoskwinie pokrojone w kostkę i wymieszać już łyżką. Wylać masę na biszkopt. Następnie śmietanę ubić na sztywno z cukrem dodając rozprowadzoną galaretkę w wodzie (musi być dobrze ostudzone). Bitą śmietanę wylać na masę z brzoskwiń. Całość przechowywać cały czas w lodówce gdy ciasto oziębi się (po ok. dobie) smakuje tak jak lody

Pychotkaaa
Torcik na zimno z biszkoptami! 183

pomocą robota kuchennego. Dodaj żelatynę (namoczoną w wodzie). Wymieszaj bardzo dokładnie. Dodaj ubitą śmietanę. Wymieszaj. Wylej masę na biszkopty. Wstaw do lodówki. Na godzinę. Po tym czasie robimy bitą śmietanę.   Masa śmietanowa: - 250 ml śmietany 36% - 1 łyżka żelatyny namoczonej w gorącej wodzie - 1/2 tabliczki czekolady Śmietanę ubijaj na najwyższych obrotach mikserem, dodawaj po troszku żelatyny. Masę wyłóż

SMYKWKUCHNI
Rozmarynowo-miętowy mus z białej czekolady 170

drugi dzień ze śmietanki i czekolady wyciągnąć rozmaryn. Śmietankę ubić na sztywną pianę (uważać, aby śmietany nie przebić). Czekoladę rozmarynowo-miętową rozmiksować (listki mięty się posiekają). Delikatnie połączyć z bitą śmietaną. Schować do lodówki na minimum 2 godziny. Przygotować sos czekoladowy: 50 g czekolady gorzkiej (72% kakao) rozpuścić w kąpieli wodnej. Wlać 40 g mleka i wymieszać do uzyskania gładkiej

Moja Delicja
Tort migdałowo-cytrusowy 231

sokiem z cytryny i cukrem pudrem tak, aby cukier całkowicie się rozpuścił.Następnie ubić śmietanę kremówkę. Do serka dodawać chłodną żelatynę i mieszać aby dobrze się połączyła, następnie dodać bitą śmietanę i wszystko delikatnie wymieszać.Mandarynki odsączyć z zalewy.Nasączyć syropem mandarynkowym wierzch blatu położonego na masie migdałowej, wyłożyć na niego połowę przygotowanej masy (dla ułatwienia warto wokół biszkoptu założyć

Mix smaku
Ciasto brzoskwiniowe z pianką 321

Przestudzoną wylewamy na biszkopt, ( masa początkowo jest dosyć rzadka, ale dzięki galaretce zastygnie ).PIANKA: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem.Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody,studzimy, łączymy z bitą śmietaną i wykładamy na masę brzoskwiniową.Całośc posypujemy startą mleczną czekoladą.Przepis pochodzi z bloga :http://martexsweetdreams.blox.pl/2012/10/Brzoskwiniowiec.html

Ostra na Słodko
Tartaletki z musem z białej czekolady i malinami 665

białej czekolady 170 ml śmietanki 30% dodatkowo - maliny Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić na sztywno. Do rozpuszczonej, lekko już przestudzonej czekolady ( ale nadal płynnej ) dodawać partiami bitą śmietanę i delikatnie mieszać. Gotowy krem wyłożyć do kruchych tartaletek. Na musie z białej czekolady ułożyć maliny. Tartaletki schłodzić w lodówce - mus musi się zestalić. Smacznego

kolorowotorcikowo
Piernikowa tarta z musem z białej czekolady 280

stopni C. Lekko ostudzone ciasto wyjąc ostrożnie z blachy. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić na sztywno. Do rozpuszczonej, lekko już przestudzonej czekolady ( ale nadal płynnej ) dodawać partiami bitą śmietanę i delikatnie mieszać. Gotowy krem wyłożyć na ciasto. Wstawić do lodówki, musi się dobrze schłodzić. Gotową tartę udekorować ciasteczkami, posypać makiem. Tartę tą zgłosiłam do konkursu LIDLa. Jeśli masz

kolorowotorcikowo