bita śmietana - 3939 przepisów (strona:85/263)

Deser z pieczonej gruszki 104

folii aluminiowej i zapiekamy 30 min w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Następnie studzimy ,kroimy w kostkę i rozkładamy do pucharków. Śmietanę ubijamy razem z amaretto i cukrem pudrem. Bitą śmietanę porcjujemy na gruszki. Deser wkładamy do lodówki na co najmniej 2-3 godziny przed podaniem

R'n'G Kitchen
Wąsate babeczki 161

łyżki gorzkiego kakao 1 jajko 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanka mleka 1/4 szklanki śmietany kremówki   Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 opakowanie bitej śmietany w proszku   +czekolada do rozpuszczenia, patyczki do szaszłyków, foliowa koszulka, woreczek strunowy   Suche składniki mieszamy razem w misce. Jajko, olej, śmietankę oraz mleko dodajemy do masy

Ciastkozercy
Ciasto marchewkowe 532

Śmietanę ubijamy mikserem na gęsto , dodając 2 łyżki cukru pudru. W drugiej misce ubijamy serek mascarpone. Ubity serek przekładamy do ubitej śmietany, ubijamy do połączenia- dodając 1-2 łyżki bitej śmietany. Połowę masy wykładamy na placek. Przykrywamy masę drugim plackiem- i smarujemy gorę pozostałą masą. Ciasto dekorujemy według własnego gustu. Ja udekorowałam marchewkami marcepanowymi. Smacznego

Smaki Edyty
Ekspresowe ciasteczka z owocami 1120

ciastka smarujemy masłaem. Na ciasto układamy owoce. Nagrzewamy piekarnik na 220 C - pieczemy około 10-15 min. Do złotego koloru. Ubijamy śmietanę. Ciastka posypujemy cukrem pudrem. Ciastka podajemy z bitą śmietaną. Smacznego

Smaki Edyty
Warstwowy torcik na zimno 5876

przepisu na opakowaniu , wylać do płaskiego naczynia ,odłożyć do stężenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno,dodać cukier puder i śmietan fix.Zmiksować ponownie do połączenia się składników.  Bitą śmietaną,winogronami i pokrojoną w kostkę galaretką udekorować torcik. Przechowywać w zimnym miejscu.   Torcik przed dekoracją wyłożyć na talerz i zdjąć folię spożywczą

Ala piecze i gotuje
3 bit, ciasto bez pieczenia! 2278

bita zrobi każdy, nawet początkujący kuchcik. Jest puszyste i takie delikatne....mniam :) Składniki na dużą foremkę do pieczenia 23x38 cm: 1 puszka masy kajmakowej 6-7 paczek herbatników szkolnych  3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 12 dag masła 4 łyżki mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 4 jajka 500 ml śmietany kremówki żółta galaretka kilka tabliczek gorzkiej(...)folią spożywczą i na kilka godzin wstawić do lodówki, aby ciasta zupełnie zmiękły. 3. Galaretkę rozpuścić w szklance wody. Śmietanę ubić na sztywno. Gdy galaretka zacznie tężeć dodać do bitej śmietany i razem zmiksować. Gotową masę wyłożyć na ciastka. Na tarce zetrzeć grubą warstwę czekolady i posypać wierzch ciasta. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny, aby stężało i ładnie

Apetyczna babeczka
Banoffee - ciasto z bananami i toffi bez pieczenia 335

wiórki czekoladowe lub tabliczka gorzkiej czekolady (80-100g) 1-2 saszetek ŚmietanFix lub Fixu do śmietany   kilka łyżek cukru pudru  ( ilość wg uznania - do bitej śmietany) Wykonanie: Ciasteczka miażdżymy razem z miękkim masłem (ciastka można zmielić w blenderze), by uzyskać spójną konsystencję. Masę ciasteczkową wykładamy na tortownicę o średnicy 24cm - na spód i tworzymy także mały brzeg

Mania Wypiekania
Wykwintne ciasto z truskawkami 213

minut w temperaturze 180 stopni. Serki homogenizowane, cukier puder i cukier waniliowy miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. Śmietanę ubijamy na sztywno. Do przestudzonej żelatyny stopniowo dodajemy bitą śmietanę połączoną z masą serową. Galaretki przygotowujemy według przepisu.  Na upieczonym cieście układamy pokrojone truskawki. Na nie nakładamy krem "biała dama". Następnie na kremie układamy połówki truskawek i zalewamy tężejącą

Salonik smaków
Brzoskwiniowy błyskawiczny deser 124

kroimy w drobną kosteczkę (dzielimy na dwie porcje). W wysokim naczyniu układamy następujące warstwy:  połowa pokrojonych biszkopcików, mniejsza porcja śmietany, połowa brzoskwiń, reszta biszkopcików, reszta brzoskwiń, większa porcja bitej śmietany. Wierzch posypujemy startą czekoladą

VioletoweKucharzenie
TArteletki Serowo- Krówkowe 183

nakładamy masę z serka ricotta, a na wierzch masę krówkowo- serową pieczemy około 20 minut w temp 180*C Śmietanę ubijamy z cukrem oraz cukrem waniliowym Podajemy z bitą śmietaną:) SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Naleśniki z otrębami i granatem 181

kremówki 30-36%owoc granatu, lub inne świeże owoce1. Śmietanę ubijamy na sztywno, jeśli potrzebujecie więcej słodyczy, to do ubijanej śmietany można dodać cukier puder. Gotowe upieczone naleśniki smarujemy bitą śmietaną i posypujemy nasionami granatu

Apetyczna babeczka
Makowe z kremem "biała dama" 175

cukier waniliowy 2-3 łyżki żelatyny Serki homogenizowane, cukier waniliowy, cukier puder miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. Śmietanę ubijamy na sztywno. Do przestudzonej żelatyny stopniowo dodajemy bitą śmietanę połączoną z masą serową. Ciasta makowe kroimy na 2 placki i przekładamy kremem "biała dama". Wierzch ciasta możemy posypać cukrem pudrem lub posmarować polewą czekoladową. Smacznego

Salonik smaków
Borówkowa tarta z kremem z białą czekoladą 157

rozgrzanym do 200 C piekarniku na złoty kolor ok 20 minut.  Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Śmietanę ubić. Serek maskarpone wymieszać szpatułką i porcjami dodawać bitą śmietanę. Potem do masy dodać rozpuszczoną i wystudzoną czekoladę oraz mielone migdały, cały czas delikatnie mieszając szpatułką. Krem wyłożyć na wystudzone ciasto, udekorować borówkami i jeżynami. Wstawić do lodówki do schłodzenia

Monia miesza i gotuje
Tarta z malinami 152

wyrosło nakłuć widelcem lub położyć na nim folię aluminiową i obciążyć np. fasolą. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Śmietanę ubić. Serek mascarpone wymieszać szpatułką i porcjami dodawać bitą śmietanę. Potem do masy dodać rozpuszczoną i wystudzoną czekoladę. Krem wyłożyć na wystudzone ciasto, udekorować malinami i schłodzić

Monia miesza i gotuje
Deser bananowo-marchewkowy 220

szklanki/miseczki itp. Następnie miksujmy marchewkę z 2 łyżeczkami cukru i sokiem z cytryny. Wykładamy do naczynia. Potem robimy bitą śmietanę (ubijamy śmietanę z łyżeczka cukru/ w przypadku „śnieżki” robimy według wskazówek na opakowaniu). Bita śmietane wykładamy na sam wierzch i deser gotowy ;) Prawda że proste?   Dzisiejsza piosenka należy do muzyki elektronicznej. Idealna na wybudzenie się

Gotuj Z Muzyką

Proponowane wyszukiwania