Kanapka truskawkowa 269opłukanych, odszypułkowanych, przepołowionych 150 ml dżemu wiśniowego Śmietanę umieścić w misie miksera, ubić na sztywno. Pod koniec dodać cukier, zmiksować. Roladę rozwinąć, wysmarować dżemem. Wyłożyć truskawki około 3/4. Wyłożyć bitą śmietanę, rozsmarować, zawinąć w roladę wzdłuż dłuższego boku. Schłodzić w lodówce przez 2 godziny. Po tym czasie udekorować pozostałymi truskawkami, pokroić i podawać. Przechowywać w lodówce pod kloszem
moj przepis na
Tarta z musem rabarbarowym, bitą śmietaną i pistacjami 455musu rabarbarowego (ja zostawiłam na całą noc). Śmietanę kremówkę ubijać na wysokich obrotach, aż zgęstnieje. Dodać cukier puder i ubijać jeszcze 2-3 minuty, aż powstanie gęsty krem. Wyłożyć bitą śmietanę na schłodzone ciasto i posypać posiekanymi pistacjami
Kulinarne Inspiracje
3 bit 268Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixami i wyłożyć na herbatniki. Na górę zetrzeć czekoladę.Odstawić do lodówki do zastygnięcia. herbatniki masa budyniowa herbatniki/krakersy masa kajmakowa herbatniki bita śmietana starta czekolada
Moje domowe kucharzenie
Mini serniczki z Nutellą 214lodówki na 1,5 godziny. 3. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodajemy ekstrakt z wanilii. Na każdy mini serniczek wykładamy po 1 łyżce bitej śmietany, posypujemy wiórkami czekolady. Smacznego
My Culinary Art
Sernik na zimno z truskawkami 262dodajemy do niej cukier puder. Do serka homogenizowanego dodajemy przestudzoną żelatynę i miksujemy mikserem na wolnych obrotach powoli dodając bitą śmietanę. Tak przygotowaną masę wykładamy na nasz spód i wkładamy ponownie do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie na wierzch wykładamy truskawki wraz z galaretka
cookpl
Mus brzoskwiniowy 216śmietankę, dodając pod koniec 1 łyżeczkę cukru pudru. Śmietanę nałożyć przy użyciu worka cukierniczego z tylką na zastygnięty mus. Posypać krokantem migdałowym. Udekorować według uznania.Mus brzoskwiniowy możemy podać z bitą śmietaną i krokantem migdałowym lub wersji light – do wyboru. Jedna i druga forma podania tego deseru umili popołudnie, czy też wieczór. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Mus brzoskwiniowy appeared first
mojewypiekiinietylko
Rolada śmietanowo-truskawkowa 339Rolada śmietanowo-truskawkowa... Truskawkowo-śmietanowy mus otulony płaszczykiem z biszkoptowego ciasta. Słodki wyznacznik sezonu truskawkowego. Pyszna, szybka i prosta. Serdecznie zapraszam! Składniki: 3 jaja; 2 łyżki
Gospodyni Miejska
kakaowiec rabarbarowy ze śmietana galaretkową... 190zimną 30% ubić na sztywno i połowę śmietany nanieść na jeden przekrojony blat ciasta i przykryć drugim galaretkę wymieszać w 1/2 szklanki gorącej wody i wystudzić - wlać do reszty bitej śmietany i nanieść na ciasto - schować do lodówki na 2 godziny ciasto jest przepyszne i szybko się zjada..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię
Truskawkowy tort z migdałami 237wraz z cukrem pudrem i śmietan fixem na sztywną pianę. Przelewamy kremówkę na biszkopty. Na wierzchu układamy połówki truskawek. Ciasto chłodzimy w lodówce około 2-3 godzin. Bita śmietana musi nam się dobrze schłodzić, by ciasto ładnie się kroiło. Następnie prażymy płatki migdałowe na suchej patelni. Posypujemy nimi ciasto przed podaniem do stołu
Aga w kuchni
TIRAMISU – WŁOSKI DESER ( w słoiczku ) – NAJLEPSZE! 427następnie wkładamy ubitą na puch śmietanę. Do słoiczka wkładamy biszkopt, nasączamy kawą, przykrywamy kremem serowym , oprószamy kakao. Powtarzamy do wykończenia składników, wkładamy do lodówki. Podajemy mocno schłodzone udekorowane bitą śmietaną i odrobiną kakao. Smacznego
Ostra na Słodko
Torcik jogurtowy z goframi i galaretką 241masy. Kremówkę z cukrem i śmietan-fixem ubić na sztywno. (Dodatkowo ubitą śmietankę zabarwiłam barwnikami spożywczymi.) Gotowe ciasto w formie - przewrócić "do góry nogami", wyjąć i dookoła posmarować bitą śmietaną. Udekorować wg uznania. (*) Dostosujcie formę do wymiarów gofrów. Można je delikatnie poucinać
Di gotuje
Tort bezowy śmietanowy z owocami lata 178Krem: 1 litr śmietany 36% 2 śmietan fixy twaróg delikatny naturalny 350 g. -użyłam President ok. 2 szkl. cukru pudru- można dodać mniej 250 gram borówek 350 gram malin(...)Bitą śmietanę ( schłodzoną) przelewamy do miski i ubijamy chwilę samą tak, aby zwiększyła objętość. Następnie dodajemy cukier puder wymieszany ze śmietan fixem– ubijamy aż będzie sztywna. Spody bezowe najlepiej przygotować wcześniej bo muszą być wystudzone do przekładania śmietaną. Jak będą zimne to kolejno nakładamy masę śmietanową, borówki. Przykrywamy tort drugim spodem (spód drugi przed przykryciem smarujemy cienko od spodu
Kubki smaku
Rolada z bitą śmietaną i galaretką 696ubijania śmietany Dodatkowo 1 galaretka truskawkowa. smażone jabłka czarna i biała polewa do ciast WYKONANIE Najlepiej wcześniej przed pieczenie przygotować galaretki. Dwie pójdą do bitej śmietany. Rozpuszczamy je w połowie wody podanej na opakowaniu i odstawiamy w chłodne miejsce sprawdzamy by całkiem nie zastygła powinna być lekko ścinająca się. Jedna galaretka pójdzie do środka rolady. Rozpuszczamy
W kuchennym oknie Ewy
Deser z musem gruszkowo- jabłkowym i oreo 201przestudzenia. 2. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno razem z cukrem pudrem. 3. Ciastka oreo kruszę i wsypuję na dno pucharków. Następnie naprzemiennie nakładam porcję musu owocowego i bitej śmietany (aż do wyczerpania składników). Wierzch deseru dekoruję ciastkami oreo i czekoladową posypką
Tradycyjna kuchnia Kasi
Mini ptysie z kremem śmietanowym i czekoladowym 193potrzeba nam: 2 małe śmietany 36% ( lub 30%) 1 tabliczka gorzkiej czekolady 50 ml whisky 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka masła Pierwszy to Creme patissiere z dodatkiem bitej śmietany, tak więc odkładamy do osobnej miseczki 2-3 łyżki śmietanki całą resztę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Ubitą śmietankę dodajemy do połowy zastygniętego kremu, mieszamy delikatnie rózgą
Kuba Gotuje
Mus czekoladowy 177śmietaną pamiętając aby najpierw trochę śmietany zahartować czekoladą (inaczej się zważy) Gotowy mus przekładamy do miseczek, dostawiamy na kilak minut do lodówki, aby lekko stężał. Na musie czekoladowym układamy bitą śmietanę, której część wcześniej odłożyliśmy, a całość posypujemy startą drobno czekoladą oraz skórką pomarańczową
Bon appetit mon amie
Tort serowo-śmietankowy z truskawkami 519wiaderka Piątnica) schłodzonego 400 ml śmietany 30% schłodzonej 50 gr cukru pudru około 1 kg umytych i osuszonych truskawek W misie miksera umieścić ser i cukier puder, końcówkami do bitej śmietany, zmiksować ser przez 2 minuty (po to by lekko go napowietrzyć). W drugiej misie umieścić śmietanę, ubić na sztywny krem. Do sera dodać połowę śmietany, wymieszać, dodać resztę śmietany
moj przepis na
Rafaello na biszkopcie 561czasie przygotować dekoracje Śmietanę mocno schłodzoną ubić na sztywno z cukrem pudrem, Miskę obrócić do góry dnem na paterę i ciasto bardzo łatwo się wysunie. Całość obłożyć bitą śmietaną i posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce. ciasto rafaello wyłożenie miski ciastem rafaello
O kuchni z uczuciem
Jabłecznik z ajerkoniakiem 227Śmietan-fixami. Połowę ubitej śmietany rozsmarowujemy na wystudzonych jabłkach, a z reszty przy pomocy szprycy z końcówką wyciętą w kształcie dużej gwiazdy robimy dekoracyjne rozetki. Na rozetkach z bitej śmietany wykonujemy esy-floresy z ajerkoniaku. Odstawiamy na chwilę do lodówki, by śmietana się usztywniła a ajerkoniak troszkę stężał
In my kitchen
Biała pavlova z truskawkami i borówką amerykańską 166śmietana się nie zważyła. Ubitą śmietanę przechowywać w lodówce do czasu podania pavlovej. Truskawki umyć odszypułkować i przekroić na połówki. Borówki umyć i wysuszyć. Przed podaniem, na bezę wyłożyć bitą śmietanę i owoce i od razu podawać. Beza pod ciężarem śmietany i owoców będzie powoli się zapadać. Smacznego
CookYourself
DELIKATNY KREM Z LEKKĄ CZEKOLADOWĄ NUTKĄ 111sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixem (odłożyć dwie łyżki do dekoracji). Dodać mascarpone i przestudzoną, płynną czekoladę, całość dokładnie wymieszać, przy użyciu miksera. Krem przełożyć do pucharków, udekorować bitą śmietaną i posypać ziarnami granatu. Podawać schłodzone
Kuchnia w opałach