Czekoladowa chmura 207jest proste, w miarę szybkie w wykonaniu i pyszne. W dodatku ciasto jest bez mąki, prawie sama czekolada, wiec to idealna propozycja dla jej miłośników. Ciasto pysznie uzupełnia bita śmietana. Ciasto po wyjęciu z piekarnika powinno trochę opaść i w to zagłębienie kładziemy śmietanę. Przepis z książki Nigelli Lawson "Nigella gryzie". Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ciasto kokosowe z pianką i owocami 270ciasta z dodatkiem wiórków kokosowych: Sernik królewski Styropian (ciasto) Czekoladowy styropian Ciasto kokosowo-truskawkowe z jogurtową pianką Mini Bounty w gorzkiej czekoladzie (mini bounty zartbitter) Ciasto kokosowo-truskawkowe z bitą śmietaną Ciasto kokosowo-truskawkowe A dzisiaj Wam polecam przepis na Ciasto kokosowe z pianką i owocami. Składniki na ciasto: 250 g wiórków kokosowych, 3 jajka 100 g masła, 5 łyżek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wiśniowa fantazja 243Pyszne i efektowne ciasto. Kolorowe biszkopty przełożone masą wiśniową i masą z bitej śmietany i serków homogenizowanych, udekorowane czerwonymi porzeczkami. Składniki: Biszkopt biały: 4 jajka 50 g mąki ziemniaczanej 150 g mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu pół szklanki cukru Biszkopt brązowy: 2 jajka 25 g mąki ziemniaczanej 75 g mąki pszennej płaska łyżeczka proszku
e-PrzepisyKulinarne
Lody o smaku kiwi (bez maszyny) 185się połączyły. Przelać do plastikowego pojemnika i wstawić do zamrażalnika. Co godzinę wyjmować i ponownie miksować. Czynność powtórzyć 5-6 razy, do uzyskania gładkiej konsystencji. Podawać z owocami lub bitą śmietaną
W poszukiwaniu inspiracji
Kuskus na słodko 338zagotować z cukrem i szczyptą soli. Zalać kuskus i odstawić na ok. 10 min. Następnie wymieszać z masłem, dodać owoce (mogą też być owoce dobrze odcedzone z kompotu ). Polać bitą śmietaną
kulinarnajamka.blogspot.com
Ciasteczka kukurydziane 238grubość około 5 mm. Wycinać ciasteczka dowolnego kształtu, jedne pozostawić w całości, w połowie wyciąć dziurkę. Piec 10 – 15 minut w temp. 180’C. P.S. Można przełożyć kremem, bitą śmietaną, dżemem lub posypać cukrem pudrem według uznania Smacznego
Luźna Kuchnia
Biała Truskawka - Tort księżniczka Zosia 796urodziny dla dziewczynki przygotować dekorację z masy cukrowej. Przygotowanie tortu pod dekorację z masy cukrowej. Przełożony kremem i frużeliną tort należy posmarować masą maślaną, boki i wierzch. Bita śmietana i owoce mogą rozpuścić masę cukrową. Składniki na masę maślaną: ½ szklanki cukru kostka masła łyżeczka zapachu waniliowego sok z połowy cytryny Tort schłodzić. Teraz przygotowujemy masę cukrową. Składniki
kulinarnyswiatdomi
Bananowa baba z sosem karmelowym na tropikalną wielkanoc 378powinno trochę zgęstnieć. Studzimy na tyle, by nie był to wrzątek, ale tak aby nadal dało się łatwo rozprowadzać. Polewamy babe obficie.Pychota, najlepiej jeszcze na ciepło :) można poszaleć z bitą śmietaną jeśli ktoś ma w nosie kalorie
Z butelką mleczka w tle
Torcik śmietanowo – truskawkowy 221wstawiamy do lodówki do stężenia. Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzątku. Ostawiamy do stężenia. Przelewamy na masę śmietanowo – truskawkową. Gdy cały torcik jest gotowy możemy go udekorować kleksami bitej śmietany. Jeżeli chcemy przygotować jeden większy torcik np. o średnicy 24 cm wystarczy biszkopt upiec w większej tortownicy, a składniki na masę śmietanowo – truskawkową podwoić
VioletoweKucharzenie
Panna cotta kawowa 207wstawić do lodówki do stężenia (najlepiej na całą noc). Aby ułatwić wyłożenie deseru do góry dnem na talerzyk, należy zanurzyć naczynko na sekundę w gorącej wodzie. Deser podawać z bitą śmietaną, musem owocowym, likierem bądź karmelem. Przepis z którego czerpałam inspiracje jest TUTAJ Pochodzi z bloga poszukiwaniasmaku.blogspot.com . Serdecznie polecam
Kuchenne aromaty
Piernikowa WZetka z ptasią polewą. 209Tesco, pięknie pachnie :) potrzebujemy filiżankę takiej herbaty, aby nasączyć biszkopt. Biszkopt przecinamy na pół i nasączamy zimną herbatą, jeden i drugi blat, od strony masy. Biszkopty następnie przekładamy bitą śmietaną i wkładamy do lodówki. Polewa: - 75 ml śmietanki kremówki - 10 kostek ptasiego mleczka, u mnie waniliowe Śmietankę podgrzewamy w rondelku do momentu wrzenia i ściągamy z ognia, natychmiast wrzucamy posiekane
MamaOskarka
Red velvet cake 183łyżki cukru pudru, cały czas miksując. Do drugiej miski włożyć obydwa rodzaje sera i zmiksować na małych obrotach przez około pół minuty, do połączenia się serków. Połączyć serki z bitą śmietaną. Do przełożenia tortu, trzymać w lodówce. Masę podzielić na 3 części - 2 większe i jedną mniejszą i przełożyć ciasto. Górę i boki posmarować mniejszą część. Ciasto, które zostało
CookYourself
Banoffee Pie 2243dorwałam w sklepie ciastka Digestive od razu zapasła decyzja, że zrobię banoffee. Pyszny deser bananowy z karmelem i bitą śmietaną. Ogromną zaletą tego ciasta jest to, że nie wymaga ono pieczenia. Wykonanie jest niezwykle proste, ale uwaga znika z talerza z prędkością światła
Ditecz
Tort Legia Warszawa – Tort z białą czekoladą i frużeliną truskawkową – Instrukcja Krok po kroku 294minuty, następnie dokładnie wymieszać na gładką masę, ostudzić do temperatury pokojowej, następnie schować do lodówki na minimum 12 godzin. Po tym czasie masę ubić na sztywno końcówkami do ubijania bitej śmietany. Uwaga, nie można ubijać zbyt długa bo masa bardzo łatwo się warzy. Ja trzymam ubitą masę przez godzinę w lodówce, jeżeli stężeje, to nic z nią nie robię, jeżeli
moj przepis na
torcik kiwi 218zmiksować. Na blat biszkoptowy wyłożyć połowę pianki, wstawić na kilka minut do lodówki, następnie wyłożyć warstwę dżemu i resztę pianki. Przykryć całość drugą częścią biszkopta, posmarować odłożoną bita śmietaną. Przed podaniem tortu kiwi obrać, pokroić w plasterki i ułożyć na wierzchu ciasta
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Urodzinowy torcik 168zimną herbatą. Na pierwszą warstwę ciasta wyłożyć pół słoika dżemu z czarnej porzeczki, następnie masę serową. Przykryć drugim plackiem, delikatnie nasączyć zimna herbatą.Wierzch i boki ciasta posmarować bitą śmietaną ( niewielką ilość pozostawić do udekorowania brzegów torcika ). Schłodzić. Opłatek tortowy dociąć do wymiarów ciasta. Położyć na tort lekko dociskając na całej powierzchni, tak aby nie pozostały pęcherzyki powietrza
Darcia w kuchni
Tort bezowy z wiśniami, malinami, czarną porzeczką i truskawkami. Kaloryczna bomba. 286przestygniętych owoców. Część zostawić na wierzch. Całą masę włożyć do lodówki na ok godzinę. NA ostygniętą bezę nałożyć mascarpone. Następnie owoce, które będą miały formę lekkiej galaretki. Udekorować bitą śmietaną :) Zjeść ze smakiem ! ! ! Jak na pierwszy raz wyszedł całkiem smacznie czego dowodem było całkowite jego zniknięcie w ciągu jednego wieczora. Pięć osób przyjęło sporą dawkę kalorii. Doskonale pasowała
Jemy Pijemy
Prosta czekoladowo-korzenna tarta 205pudru, jeśli będzie za mało słodkie). Przelać na podpieczony spód. Tartę wsadzić do lodówki i schłodzić min.2 godziny. Przed podaniem wyjąć z lodówki, aby tarta się dobrze kroiła. Udekorować bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi lub oprószyć cynamonem. Smacznego! ____________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu/ * najlepiej użyć taką, co ma wyjmowane dno, np taką , dostępną w sklepie Rossi
CookYourself