bita śmietana - 3939 przepisów (strona:95/263)

Brzoskwiniowy Puch 173

przestudzenia. Śmietanę kremówkę przelać do misy miksera zostawiając w kubeczku około 50 ml do wykonania polewy. Śmietankę ubić z 2 łyżkami cukru pudru do uzyskania gęstej i puszystej bitej śmietany. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać partiami zmielony ser bądź wiaderkowy (wcześniej dokładnie rozmieszać), krótko zmiksować. Następnie wystudzoną galaretkę wlewać do masy, ciągle miksując, do połączenia składników. Wykonanie: Zimny biszkopt przeciąć

Kulinarna (nie)codzienność
Torcik czekoladowy bez mąki z wiśniami ala czarny las 280

kisielu. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy do otrzymania gęstego kremu, pod sam koniec ubijania dodajemy cukier puder. Na koniec dodajemy serek mascarpone i miksujemy. Na ciasto czekoladowe wykładamy wiśnie, następnie bitą śmietanę. Przechowujemy w lodówce

Mania Gotowania
Migdałowiec wg Siostry Anastazji 154

wody. Śmietanę ubić (można z odrobina cukru pudru) i połączyć z żelatyną. Przełożenie ciasta: Spód brytfanki wyłożyć papierem - krakersy - masa budyniowa (zimna) - krakersy - karmel z mleka skondensowanego - krakersy - bita śmietana. Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Źródło: 183 nowe przepisy Siostry Anastzaji

Pychotkaaa
TORCIK TRUSKAWKOWY Z DELIKATNYM KREMEM 95

litra śmietany 30 lub 36 % 300 g serka homogenizowanego naturalnego lub śmietankowego 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny Dodatkowo:   truskawki czekolada gorzka galaretka truskawkowa biszkopty podłużne Ubić bitą śmietanę z cukrem pudrem,dodać serki homogenizowane i delikatnie wymieszać.Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl gorącej wody,dodać ostudzoną do masy. Truskawki umyć.Biszkopt nasączyć naparem kawowym ze spirytusem dosyć

Niespełnione zdolności kulinarne
Racuchy 110

rozgrzaną patelnię wlewać porcje ciasta , smażyć z obydwu stron na zloty kolor.      Sprawdzić czy racuchy w środku są usmażone.   -  Gotowe racuchy smarować bitą śmietaną

Eli Gotowanie
Pianka truskawkowa (na śmietanie kremówce) 143

opakowanie śmietany 30% (250 g) 0,5 kg truskawek (waga z szypułkami) 1/2 szklanki cukru pudru 1/3 szklanki wrzącej wody 4 łyżeczki żelatyny do dekoracji: kolorowa posypka cukrowa bita śmietana kilka sztuk truskawek Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklance wody. Odstawić do ostygnięcia, W międzyczasie truskawki umyć, pozbawić szypułek i pokroić na mniejsze części. Truskawki wsypać do blendera (kilka

Ugotować
Deser Piankowy (Deser z Piankami Marshmallow) 262

ubitej śmietany dodajemy mleko z roztopionymi piankami - mieszamy do połączenia składników. Na zastygniętą galaretkę wykładamy przygotowany krem i znów umieszczamy pucharki w lodówce do stężenia kremu.  Deser ozdabiamy bitą śmietaną oraz dowolnymi posypkami.   Moje posty

Słodka Strona
Mhmmm… Ciasto 3 BIT… najlepsze… – duża blacha 3248

musiał zaliczyć dokładkę. Ciasto 3 BIT, to ciasto bez pieczenia, bardzo łatwe i proste w przygotowaniu. To imprezowy HIT na dużą blachę. Idealny na urodziny, chrzciny, komunię . Kajmak, bita śmietana oraz najlepszy budyń karpatkowy, to niebiańskie połączenie ;) Gorąco polecam! Składniki: 600 g herbatników petit beurre 600 g gotowego kajmaku w puszce (1 i 1/4 puszki), np. takiego(...)płaskie łyżki mąki ziemniaczanej, 0.5 łyżeczki cukru pudru do ubitej śmietany oraz 50 g czekolady. Śmietanę i kajmak dajemy tyle ile nam zostało, a ciasteczek układamy tyle, ile nam się zmieści na danej warstwie. źródło: Moje Wypieki The post Mhmmm… Ciasto 3 BIT… najlepsze… – duża blacha appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Czapki Mikołaja 206

pudruZimną śmietanę kremówkę miksujemy na wysokich obrotach z cukrem pudrem i mascarpone. Przy pomocy szprychy nakładamy kremówkę na środek ciasteczka, na to układamy truskawkę.Otaczamy ja przy podstawie bita śmietaną. Na samym czubku truskawki robimy kropkę śmietany, jako pompon czapki. Gotowe. Smacznego

Kolizje Smaków
Cytrynowiec 389

Pyszne cytrynowe, orzeźwiające ciasto z masą cytrynową i bitą śmietaną . Ciasto pochodzi ze zbiorów Siostry Anastazji , ja jednak je lekko zmodyfikowałam dając zamiast ananasów brzoskwinie i na wierzch herbatniki pełnoziarniste Czas pieczenia:   około 30 min                     Temperatura pieczenia:   170  °C           Wielkość formy

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Tiramisu z borówkami i białą czekoladą 96

250g śmietany kremówki (30-36%) 400g podłużnych biszkoptów 0,5l gorącej, mocnej kawy 50ml likieru waniliowego 200g białej czekolady (dwie tabliczki) 300g borówek amerykańskich kakao Kremówkę ubijamy na sztywną bitą śmietanę, odstawiamy do lodówki. Żółtka ubijamy z cukrem na gęstą, białą masę – tak długo, aż cały cukier się rozpuści. Dodajemy mascarpone i miksujemy kilka minut, aż oba składniki dokładnie się

Gotowanie i blogowanie
Kakaowe naleśniki z serem i truskawkami 197

śmietanę i cukier i całość dokładnie belndujemy. Na połówce naleśnika rozsmarowujemy ser i składamy na pół i jeszcze raz na pół. Całość możemy posypać cukrem pudrem i ozdobić bita śmietaną i truskawkami

Piekielna Kuchnia Pati
Gęsta, gorąca czekolada 112

podgrzewamy śmietanę z mlekiem. Jak się ociepli dodajemy czekoladę, kakao i cukier waniliowy lub ziarna z laski wanilii. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Podawać od razu. Można ozdobić np. bitą śmietaną, ale ja z tego rezygnuję. W przypadku czekolady na gorąco, zresztą jak w przypadku używania czekolady do czegokolwiek w kuchni, ten najważniejszy składnik ma bardzo duże znaczenie. Warto zainwestować

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Mus czekoladowy z wiśniami. 139

Śmietanę ubić z dodatkiem cukru i  po trochu, delikatnie mieszając, dodawać do czekolady. Na koniec wmieszać ubite białka. Mus przełożyć do pucharków, wstawić do lodówki na godzinę. Udekorować bitą śmietaną. W tytule piszę „Mus czekoladowy z wiśniami”. Wykorzystałem wydrylowane wiśnie z wiśniowej nalewki, które dodałem do czekoladowego musu. Wiśnie takie podajemy tylko dorosłym. Dla dzieci, wiśnie mogą być

Kulinarny karnet Christophera
Tort kryształki 553

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Tort kryształki to ciasto na zimno wykonane z galaretek i bitej śmietany. Zrobione na cienkim biszkopcie, ale równie dobrze można go zastąpić okrągłymi biszkoptami. Bardzo smaczny deser na upalne dni. Lubiany szczególnie przez dzieci. Przepis zaczerpnęłam z książki Ewy Wachowicz. Post Tort kryształki pojawił się poraz pierwszy

Marta Gotuje
Deser after eight 225

delikatnie z syropem miętowym i opcjonalnie barwnikiem.  Czekoladę gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy. Czekoladę przelewamy do worka cukierniczego.  Do szklanek lub pucharków nakładamy warstwę miętowej bitej śmietany, na nią wylewamy za pomocą woreczka cukierniczego cienką warstwę czekolady (u mnie ciut za gruba) i ponownie układamy warstwę śmietany. Powtarzamy do wykorzystania wszystkich składników

Bon appetit mon amie
Piernikowe Filizanki z Kremem Czekoladowym 141

Dodatkowo: * 1/4 tabliczki mlecznej czekolady * bita smietana * odrobina kakao Czekolade roztop w kapieli wodnej i namaluj nia na pergaminie ksztalt uszka filizanki. Pozostaw do zastygniecia, a potem przytwierdz do upieczonej filizanki przy pomocy np. lukru. Bita smietane nalóz na wierzch filizanek i spożytkuj kakao do obsypania calosci.....SMACZNEGO

w mojej kuchni
Piernikowe Filizanki z Kremem Czekoladowym 127

kremówke. Calosc zmiksuj przez chwile na niskich obrotach tak, aby masa byla puszysta. Przygotowana w ten sposób mase nakladaj do ostudzonych filizanek. Dodatkowo: * 1/4 tabliczki mlecznej czekolady * bita smietana * odrobina kakao Czekolade roztop w kapieli wodnej i namaluj nia na pergaminie ksztalt uszka filizanki. Pozostaw do zastygniecia, a potem przytwierdz do upieczonej filizanki przy pomocy np. lukru. Bita smietane nalóz

w mojej kuchni
Tort brzoskwiniowy z mango. 268

śmietany ubijamy na sztywno, żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej/mikrofali i dokładnie mieszamy z 250 g sera mascarpone i kilkoma łyżkami ok 4-6 napoju sunquick. Wymieszany ser dodajemy do bitej śmietany na najniższych obrotach miksera.Wyjmujemy z lodówki paterę z ciastem i nasączamy leżący na musie brzoskwiniowym biszkopt. i wykładamy krem o smaku owocu mango. Przykrywamy ostatnim biszkoptem, nasączamy

Malinowe Pocałunki
Pancakes 222

rozgrzanej, suchej patelni, na średnim ogniu smażę pancakes z obu stron. Podawać.... no właśnie. My jedliśmy z konfiturą truskawkową, a Wy? Z czym tylko chcecie, co lubicie. Bita śmietana, masło, owoce, konfitury, słodkie syropy, z cukrem... itd. SMACZNEGO

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania