bita śmietana - 3939 przepisów (strona:97/263)

Tort makowo-orzechowy 218

kawałki czekoladę. Po kilku minutach wymieszać, tak aby powstał jednolity krem. Ostudzić, następnie wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Krem przełożyć do misy miksera, ubić końcówką do ubijania bitej śmietany. Przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego tylką w kształcie gwiazdki np. 1 M Wiltona. Wstawić do lodówki na czas wykonywania tortu. Wykonanie: Krem podzielić na 3 części. Pierwszy blat położyć

moj przepis na
Sernik z morelami o smaku cytrynowym 142

podgrzewając na małym ogniu i ostrożnie wymieszać z serem i owocami. Finał: Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż na 2 płaty i następnie przełożyć masą. Udekorować gotową bitą śmietaną i wiórkami.sernik z morelami

Bon Appetit Małgorzaty
Pianka truskawkowa 159

Następnie, stopniowo dodajemy ją do truskawek. Delikatnie mieszamy.   Piankę przekładamy do salaterek i chłodzimy ok. 2-3 godziny w lodówce.  Przed podaniem dekorujemy świeżymi truskawkami lub kleksem bitej śmietany.  Pianka truskawkowa to idealny leciutki deser, doskonały na przerwę w nauce. Nie jest zbyt słodki, ani ciężki, więc świetnie wyrówna poziom cukru we krwi

Mia Cucina Sofieta
Ciastka francuskie z owocami 182

oknami upały więc dzisiaj szybki deser z ciasta francuskiego, na którego przygotowanie potrzebujemy 20 minut. Do deseru wykorzystałam świeże owoce oraz bitą śmietanę, którą możemy z powodzeniem zastąpić gęstym jogurtem naturalnym.  Składniki : 1 arkusz ciasta francuskiego 300 ml śmietany kremówki 80 g borówki amerykańskiej (malin, jagód, truskawek lub innych owoców) 3 łyżki cukru pudru Piekarnik rozgrzać

Zabawa smakiem
CHRUPIĄCY KOKTAJL KOKOSOWO – BANANOWY 163

wkładamy pokrojony banan, masło orzechowe i płatki pszenne Lubella. Zalewamy mlekiem kokosowym i sokiem z cytryny , dosładzamy do smaku wszystko razem dokładnie ze sobą miksujemy. Podajemy mocno schłodzone z bitą śmietaną! Smacznego! Ps. Jesteście ciekawi, który smak stał się tym moim ulubionym i dlaczego? Zaraz powiem, ale najpierw może troszkę opowiem Wam o każdym rodzaju! Jak już wiecie na sklepowe

Ostra na Słodko
Tort biała czekolada z truskawką 317

roztopienia się czekolady. Wystudzić, wstawić do lodówki do schłodzenia na minimum 12 godzin (najlepiej na całą noc). Schłodzoną masę czekoladową wyjąć z lodówki, dodać serek mascarpone i ubić (jak bitą śmietanę) do otrzymania gęstego kremu. Frużelina truskawkowa W garnuszku wymieszać truskawki z cukrem i wyciśniętym sokiem z połówki cytryny (mrożonych truskawek wcześniej nie rozmrażamy). Truskawki z cukrem podgrzewać na kuchence

Wypieki i Rumieńce
Sernik śmietankowo-maślany 225

ubić na sztywno, a  12 Żółtek utrzeć z cukrem pudrem i cukrem wan. do momentu kiedy powstanie gęsta masa, następnie dodawać w trakcie ucierania ser i budynie oraz bitą śmietanę i tutaj już mieszać delikatnie na sam koniec dodać pianę z białek i olejek, i bardzo ostrożnie połączyć ją z masą serową. Wszystko mieszać tylko do połączenia się składników

Kubki smaku
Deser „Truskawkowa Pokusa” 104

koniec ubijania dodać sok z cytryny i serek mascarpone, dobrze zmiksować. Truskawki pokroić w plasterki (zostawiając kilka do dekoracji) Umieścić je w dwóch kieliszkach/ pucharkach. Na truskawki wyłożyć bitą śmietanę z mascarpone. Deserki udekorować świeżymi truskawkami. Przechowywać w lodówce. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Krówka z jabłkami bez pieczenia 3834

zalać zimną wodą (w małym rondelku), odstawić do napęcznienia, a następnie ciągle mieszając podgrzać, aż się rozpuści (nie dopuszczając do zagotowania!). 3. Śmietankę ubić na sztywno, dodając pod koniec śmietan-fix. 2-3 łyżki ubitej śmietanki wymieszać z przestygniętą żelatyną, dodać do reszty ubitej śmietanki i zmiksować. Dodać cukier i ponownie szybko zmiksować. 4. Połowę ubitej śmietanki odłożyć (będzie(...)Połowa masy krówkowej 3. Herbatniki 4. Połowa jabłek 5. Połowa masy śmietankowo-krówkowej 6. Herbatniki 7. Połowa jabłek 8. Połowa masy śmietankowo-krówkowej 9. Herbatniki 10. Odłożona bita śmietana Można ozdobić startą czekoladą lub tak jak ja płatkami migdałowymi. Inspiracja: W kuchennym oknie

Kto ugości moich gości?
TORT Z OWOCAMI I MASCARPONE 636

każego w dniu jego urodzin w moim domu być musi. Taki przygotowałam dla mojego męża w dniu jego urodzin. Pyszny torcik nasączony aromatyczną herbatą ze sklepu RICHMONT  , przełożony bitą śmietaną i mascarpone, palce lizać!   Składniki: na biszkopt: 6 jajek 15 łyżek mąki 15 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na drugi biszkopt: 6 jajek 15 łyżek mąki(...)mascarpone 350 g do nasączenia biszkoptu: 2 filiżanki hernaty rasberry pear Richmont 2 kieliszki czystej wódki 2 kremy tortowe: smietankowy i czekoladowy do ozdobienia lub możemy ozdobić również dobrze bitą smietaną z mascarpone, przepis jak na masę truskawki, kiwi Wykonanie: 1 biszkopt: Oddzielamy żóltka od białek, białka ubijamy na sztywno, dalej miksując dodajemy pojedyńczo żóltka, miksujemy, dosypujemy stopniowo cukier, następnie

Z Majeczką w kuchni
Ciasto Kopiec Kreta 1084

Bardzo znane ciasto o wyrafinowanym, niebanalnym smaku. Składa się z wilgotnego czekoladowego ciasta nasączonego herbatą, słodkich bananów i puszystej bitej śmietany ze startą czekoladą. To wszystko ułożone jest na wzór kopca kreta. Wiem, że w sklepach dostępne są gotowce, ale nie polecam im Wam. Lepiej przygotować ciasto od A do Z we własnym domu, może z dziećmi?? :) Na pewno

Nastoletnie Wypiekanie
Deser truskawkowo – malinowy. 194

około 200 g Maliny rozmrażamy w mikrofalówce ,rozgniatamy łyżeczką na gładki sos,jeśli ma za mało płynu można dodać kilka łyżek czerwonego wina. W pucharkach układamy warstwami: truskawki bita śmietana malinowy sos pokruszona beza i całość powtarzamy jeszcze

Ladylaura.
Köttbullar z dorsza 155

bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju 6-8 minut do zrumienieniacebulkę obrać,drobno pokroić,zeszklić na patelni,dołożyć pokrojone pieczarki i dusić razem,aż do wyparowania wody,następnie wlać śmietanę kremówkę i podgrzewać do zgęstnienia sosu (kilka minut)kotleciki z dorsza podawać z sosem pieczarkowym i puree ziemniaczanym(...)ŻYCZĘ SMACZNEGO!Uwagi:w wersji szwedzkiej kotleciki podaje się koniecznie w towarzystwie żurawiny.W światecznym wydaniu żurawina występuje z bitą śmietaną.200 ml śmietanki kremówki ubić na sztywno i delikatnie wmieszać konfiturę żurawiną ze słoiczka.Podawać schłodzoną

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Migdałowiec 302

Formę wyłoży papierem do pieczenia, na nim ułożyć warstwę krakersów, następnie masę budyniową, znów krakersy, na nie karmel z mleka z puszki i znów krakersy i na wierzchu bita śmietana i posypa ć j ą płatkami migdałowymi

Pasja Smaku
Lody jagodowe 583

dodać cukier i zagotować mieszając. Żółtka ubić w osobnej misce i nadal ubijając, stopniowo dodawać gorące mleko z rozpuszczonym cukrem. Ubitą masę zostawić do ostudzenia. Połączyć masę żółtkową z bitą śmietaną, wymieszać delikatnie i połowę przełożyć do osobnej miski. Do jednej z mas dodać jagody i zmiksować (użyłam w tym celu miksera, a nie blendera, bo chciałam mieć w lodach

Passions hobbies life
Ciasto bez pieczenia z jabłkami i bitą śmietaną 1511

Przepis na ciasto, czy raczej deser na zimno, składający się z warstwy jabłkowej i bitej śmietany. Proste i efektowne. Składniki: Warstwa jabłkowa: 5 jabłek 3 galaretki agrestowe łyżka soku z cytryny Warstwa śmietanowa: 650ml śmietany kremówki 200ml jogurtu greckiego 80g cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny 125ml wody szczypta soli Ponadto: ok 200 g herbatników tabliczka czekolady mlecznej Przygotowanie Galaretki rozpuszczamy

e-PrzepisyKulinarne
Chrupiące gofry lekko cytrynowe 160

rzadkie, dosypujemy mąki. Ciasto wylewamy na rozgrzaną gofrownicę, czy to elektryczną, czy tę jak patelnia, której używa się na kuchence. Smażymy do zrumienienia i pożeramy z smakiem z dodatkiem bitej śmietany, dżemu, miodu

Kuchenna Kontrrewolucya