słonecznik (na pustej patelni). Odłożyć do ostygnięcia.Ubić śmietankę kremówkę i dodać do niej 2 śmietan-fix oraz cukier puder. Połączyć dokładnie, aby masa była delikatna i jednolita.Wyłożyć bitą śmietanę na warstwę masy krówkowej i obsypać zimnym słonecznikiem.Włożyć do lodówki na całą noc. Smacznego
Serce zamknięte w formie pysznościlekko ubitych białek dodajemy po łyżce cukru i nadal ubijamy. Odstawiamy. Ubijamy 500 ml śmietany z pozostałym cukrem. Na końcu dodajemy skórkę z cytryny. Do białek porcjami dodajemy bitą śmietanę. Delikatnie mieszamy, uważając, aby masa nie opadła. Wyjmujemy z zamrażarki jeden płat czekolady. Na dno wyłożonej papierem do pieczenia keksówki kładziemy pierwszy czekoladowy prostokąt, a na niego krem, prażone orzeszki
Mia Cucina Sofietaniej cukru pudru, ponieważ pianki i białe michałki same w sobie są bardzo słodkie. Ubitą śmietanę wkładamy do lodówki. Schłodzony ser mascarpone przekładamy do miski, z lodówki wyciągamy schłodzoną bitą śmietanę i delikatnie, partiami łączymy ją z mascarpone. Po uzyskaniu gładkiej i jednolitej masy dodajemy schłodzoną masę z pianek – również partiami, powolutku mieszając. Pod koniec mieszania do masy dodajemy
Symfonia Smakówporzeczkowy -galaretka porzeczkowa (badz o smaku owocow lesnych ewentualnie wisni) -galaretka brzoskwiniowa -smietana do ubijania 36 % okolo 500 g -swieze lub mrozone borowki -dzem z owocow lesnych lub borowkowy Przygotowywujemy galaretki. Dodajemy ciut mniej wody niz jest to w przepisie na opakowaniu. Galaretka brzoskwiniowa bedzie potrzebna do bitej smietany natomiast porzeczkowa lub borowkowa(...)wierzch . Obydiwe galaretki schladzamy w lodowce. Ubijamy smietane na sztywno, fixy nie beda potrzebne gdyz mamy galaretke, ktora dodajemy do smietany i delikatnie miksujemy. Galaretka w polaczeniu z bita smietana da nam cos w rodzaju ptasiego mleczka. Ukladamy nasaczone wczesniej sokiem porzeczkowym biszkopty w okraglej ( lub kwadratowej) tortownicy, smarujemy dzemem porzeczkowym. Nastepnie rozsmarowujemy bita smietane
Z Kuchni Do Kuchniskładniki: 1 płat ciasta francuskiego 200 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru ok. 2 łyżki cukru trzcinowego truskawki ok. 3 kostki startej czekolady wykonanie: Z
Domowy Smak Jedzeniadodać brzoskwinie pokrojone w kostkę i wymieszać już łyżką. Wylać masę na biszkopt. Następnie śmietanę ubić na sztywno z cukrem dodając rozprowadzoną galaretkę w wodzie (musi być dobrze ostudzone). Bitą śmietanę wylać na masę z brzoskwiń. Całość przechowywać cały czas w lodówce gdy ciasto oziębi się (po ok. dobie) smakuje tak jak lody
Pychotkaaapomocą robota kuchennego. Dodaj żelatynę (namoczoną w wodzie). Wymieszaj bardzo dokładnie. Dodaj ubitą śmietanę. Wymieszaj. Wylej masę na biszkopty. Wstaw do lodówki. Na godzinę. Po tym czasie robimy bitą śmietanę. Masa śmietanowa: - 250 ml śmietany 36% - 1 łyżka żelatyny namoczonej w gorącej wodzie - 1/2 tabliczki czekolady Śmietanę ubijaj na najwyższych obrotach mikserem, dodawaj po troszku żelatyny. Masę wyłóż
SMYKWKUCHNIdrugi dzień ze śmietanki i czekolady wyciągnąć rozmaryn. Śmietankę ubić na sztywną pianę (uważać, aby śmietany nie przebić). Czekoladę rozmarynowo-miętową rozmiksować (listki mięty się posiekają). Delikatnie połączyć z bitą śmietaną. Schować do lodówki na minimum 2 godziny. Przygotować sos czekoladowy: 50 g czekolady gorzkiej (72% kakao) rozpuścić w kąpieli wodnej. Wlać 40 g mleka i wymieszać do uzyskania gładkiej
Moja Delicjasokiem z cytryny i cukrem pudrem tak, aby cukier całkowicie się rozpuścił.Następnie ubić śmietanę kremówkę. Do serka dodawać chłodną żelatynę i mieszać aby dobrze się połączyła, następnie dodać bitą śmietanę i wszystko delikatnie wymieszać.Mandarynki odsączyć z zalewy.Nasączyć syropem mandarynkowym wierzch blatu położonego na masie migdałowej, wyłożyć na niego połowę przygotowanej masy (dla ułatwienia warto wokół biszkoptu założyć
Mix smakuPrzestudzoną wylewamy na biszkopt, ( masa początkowo jest dosyć rzadka, ale dzięki galaretce zastygnie ).PIANKA: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem.Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody,studzimy, łączymy z bitą śmietaną i wykładamy na masę brzoskwiniową.Całośc posypujemy startą mleczną czekoladą.Przepis pochodzi z bloga :http://martexsweetdreams.blox.pl/2012/10/Brzoskwiniowiec.html
Ostra na Słodkobiałej czekolady 170 ml śmietanki 30% dodatkowo - maliny Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić na sztywno. Do rozpuszczonej, lekko już przestudzonej czekolady ( ale nadal płynnej ) dodawać partiami bitą śmietanę i delikatnie mieszać. Gotowy krem wyłożyć do kruchych tartaletek. Na musie z białej czekolady ułożyć maliny. Tartaletki schłodzić w lodówce - mus musi się zestalić. Smacznego
kolorowotorcikowostopni C. Lekko ostudzone ciasto wyjąc ostrożnie z blachy. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić na sztywno. Do rozpuszczonej, lekko już przestudzonej czekolady ( ale nadal płynnej ) dodawać partiami bitą śmietanę i delikatnie mieszać. Gotowy krem wyłożyć na ciasto. Wstawić do lodówki, musi się dobrze schłodzić. Gotową tartę udekorować ciasteczkami, posypać makiem. Tartę tą zgłosiłam do konkursu LIDLa. Jeśli masz
kolorowotorcikowościereczką), wzdłuż dłuższego brzegu. Pozostaw do ostudzenia. Przygotowanie kremu: Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukier puder*. Mascarpone ubij trzepaczką**, połącz je z bitą śmietaną, domieszaj ekstrakt migdałowy. Całość ubijaj aż do uzyskania jednolitego kremu. Wstaw na minimum 2 godziny do lodówki.*** Przygotowanie karmelu : Do rondelka z grubym dnem wlej
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaCAPPUCCINO - śmietanka 30% oraz śmietana 18% powinny być bardzo zimne - śmietankę i śmietanę przełożyć do wysokiego naczynia, ubić na dość sztywną masę (krem będzie nieco mniej sztywny niż bita śmietana, ale bez obaw, ubije się), pod koniec ubijania dodając domowy cukier waniliowy oraz cappuccino w proszku - na talerzu, paterze, blaszce, itp. ułożyć jeden z placków, na wierzch nałożyć
Smakołyki Berenikimnie szklanka ma pojemność 250ml). Studzimy. Gdy galaretka zaczyna tężeć, ubijamy śmietanę na sztywno. Do masy serowej delikatnie wlewamy tężejącą galaretkę i delikatnie mieszamy. Następnie musimy wmieszać bitą śmietanę. Taką mase wylewamy na blaszkę, na której są ułożone biszkopty. Odstawiamy do lodówki. W między czasie rozpuszczamy galaretkę wg przepisu podanym na opakowaniu. Wylewamy na wierzch. Znów
Moje Słodkie Piekiełko