bita śmietana - 3939 przepisów (strona:80/263)

Omlet z sosem z owoców leśnych i bitą śmietaną 228

spuszczono z niego powietrze :) Następnym razem spróbuje ze szczyptą proszku do pieczenia, może wtedy nie opadną. Jednak i tak były przepyszne. Podawaj polane sosem z owocami i sutą porcją bitej śmietany. Smacznego

Anioszek w kuchni
Prosty przepis na Tort Pawłowej - bezglutenowy 278

łyżkę mąki z 2 łyżkami wody i wlewamy do truskawek. Gotujemy jeszcze chwilę, cały czas mieszając. Zestawiamy z ognia i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. 3. Tort Pawłowej możemy udekorować bitą śmietaną ( uwaga! śmietana zawiera gluten! ) lub maślanką, a następnie naszym sosem truskawkowym. Smacznego

My Culinary Art
CIASTKA PONCZOWE 201

sposób było obok niej przejść obojętnienie, przy okazji nie wstępując na małe ciasteczko. Moim ulubionym były dwa rodzaje ciastek ptysie z mega wielką ilością najsmaczniejszej na świcie J bitej śmietany, oraz właśnie ciastka ponczowe z kleksem wspomnianej śmietany, na które zapraszam. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

RAROSSA
Mini Pavlova 141

słodka). Wykładamy na wystudzone bezy. Na kremówce układamy konfiturę lub świeże owoce. Posypujemy startą czekoladą. Jeśli bezy chcemy podać dopiero następnego dnia, należy dopiero przed podaniem udekorować je bitą śmietaną – inaczej rozmiękną i zrobią się z nich „kapcie”.     kremówka 36% 150 ml, konfitura malinowa, wiorki czekoladowe Podobne przepisy Tarta Key Lime Pie czyli prawdziwa amerykańska

Pociąg Do Kuchni
24.Deser na poniedziałek - czyli domowe i proste cytrusowe "lody" bezowe! 225

pomarańczy. Przekładamy do 4 silikonowych foremek do muffinek lub 4 mniejszych filiżanek. Zamrażamy od 1-1,5h w temp. od -18*C do -20*C. W tym czasie bitą śmietanę ubijamy na najwyższych obrotach miksera, lecz nie ubijamy jej do konsystencji zwartej, zbitej piany, a jedynie do jej delikatnie gęstej, ale półpłynnej konsystencji – gdy takową osiągnie dodajemy cukier puder

Symfonia Smaków
Tort orzechowy. 386

krążki. Nasączamy je kawą wymieszaną z wódką. Krem: Mascarpone ucieramy z mlekiem i sokiem z cytryny. Osobno ubijamy śmietankę dodając pod koniec ubijania cukier waniliowy. Do mascarpone dodajemy bitą śmietanę i czekoladę startą na tarce. Mieszamy delikatnie. Nasączone blaty ciasta przekładamy kremem. Dekoracja: Ja do dekoracji użyłam czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej z dodatkiem masła (na torcie wylądowała po ostudzeniu

Miksturownik
Torcik w szklance 158

empatia to takie obce dla wielu słowo.Pomyślcie o tym wszystkim zanim odpalicie kolejną petardę.Dla tych, którzy przebrnęli przez moje słowa mam deser: torcik w szklance, mieszanka czekolady, bitej śmietany i owocowej galaretki. Jest to bardziej pomysł niż przepis, dlatego nie będzie sztywnych proporcji. Sami wiecie co lubicie najbardziej, prawda? :)Składniki:ciemny biszkopt lub inne kakaowe ciasto,śmietana

Codzienna kuchnia niecodzienna
Niebieski tort urodzinowy. Projekt WIOSNA!!! 379

Gotową masą przekładamy blaty tortu. Na jedną z warstw dodałam również dżem jagodowy. Smacznego!!! Świetna również do rolady :)  Oooo!!! Ale się rozmarzyłam... Rolada mojej siostry... Mniam!!! Masa z bitej śmietany i serka mascarpone: 400 ml śmietany kremówki; 125 g serka mascarpone; 2 - 3 łyżki cukru pudru; 3 łyżki soku z cytryny. Śmietanę ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier

Miksturownik
Mus czekoladowy z wiśniami 235

nimi deser po zastygnięciu, a przed samym podaniem. Pełne szklanki/pucharki wstawiamy do lodówki na minimum 6 godzin, a najlepiej na całą noc. Gotowy deser możemy ozdobić również kleksem z bitej śmietany z wisienką na czubku lub wiórkami z białej czekolady. Można też wetknąć w mus rurki waflowe, miniprecelki w czekoladzie lub ułożyć na nim pralinkę w ciekawym kształcie

Ratunku obiad
Warstwowy torcik ala Szarlotka 274

zgęstnieje i przylgnie do torcika. ZDOBIENIE: Zastygnięte warstwy utworzą zwartą całość. Za pomocą noża- oddzielamy delikatnie boki i podstawę ciasta od tortownicy i wykładamy torcik na paterę. Śmietanę ubijamy. Bitą śmietanę umieszczamy w rękawie do zdobienia tortów, z końcówką typu zamknięta gwiazda. Robimy śmietanowe zdobienia- jedno, obok drugiego u podstawy tortu. Śmietanowe zdobienia robimy również na górze tortu- tym razem

Domowe Torty
Pikantna zupa dyniowa meksykańska 193

masła, 4 ½ szklanki bulionu drobiowego (może być z kostki), 1 szklanka mleka, ½ prażonych pestek z dyni, ½ łyżeczki pieprzu cayenne, sól do smaku. Składniki na śmietanę meksykańską: ½ szklanki śmietany, ½ szklanki bitej śmietany, 1 łyżeczka soku z limonki lub sok z cytryny, Wykonanie: Obie śmietany i sok połączyć i odstawić w chłodne miejsce. W między czasie roztopić w garnku masło , wsypać cebulę

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto szpinakowe "Zielony mech" 124

okruszki, które posłużą nam później do dekoracji.  Wykonanie kremu: Schłodzoną śmietanę kremówke ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy, cukier puder i śmietanfix. Na ciasto wyłożyć śmietanę. Na bitą śmietanę sypiemy okruszki z ciasta, lekko je dociskamy dłonią i obsypujemy ciasto pestkami granatu.   Blacha : tortownica o średnicy 26cm Przepis jest lekko zmienią wersją z portalu Wielkie Żarcie

Mania Wypiekania
Gumisiowy jabłecznik z żelkami! 397

cały czas mieszamy aż zgęstnieje. Masę jabłkową wystudzamy. Następnie jeszcze trochę ciepłą wylewamy na wystudzony biszkopt. Ciasto chowamy na pół godziny do lodówki. W tym czasie ubijamy śmietanę na bitą śmietanę. Gotową śmietankę rozsmarujemy na cieście, a na wierzch układamy żelki. jabłecznik na budyniu z żelkamihttp://zmiksowani.pl/image/miks/66acf7262e6c2c81b29796295f2f3f9f_full_150.jpg

Bon Appetit Małgorzaty
Biszkopt z kremem kawowym i bananami 6732

banany wyłożyć krem kawowy. Ciasto wstawić do lodówki aby masa nieco stężała. W tym czasie ubić 300 ml śmietanki, pod koniec ubijania dodać cukier puder i śmietan fix. Bitą śmietanę wyłożyć na krem kawowy. Wierzch posypać startą gorzką czekoladą. Wstawić do lodówki do schłodzenia na 2-3 godzinki

Monia miesza i gotuje
Tort Chałwowy w romantycznym wydaniu 293

mokry! Pozostałą ilością kremu chałwowego-smarujemy górę oraz boki tortu. Ładnie wygładzamy. Tak przygotowany tort- jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE: Opruszamy tort wiórkami kokosowymi. Ubijamy śmietanę (250ml.). Umieszczamy bitą śmietanę w rekawie do zdobienia tortów z dużą końcówką typu: ‘zamknięta gwiazda’. Robimy ramkę ze śmietanowych zdobień na wierzchu oraz u podstawy tortu. W rogu tortu układamy serduszkowe pianki

Domowe Torty
Śmietanowiec – galaretowiec 178

gorącej wodzie i... i gotowe. Moda na jej podawania zmienia się dość szybko. Moja Mama kostki kolorowej galaretki układała w kryształowej salaterce i polewała słodką śmietaną lub dekorowała bitą śmietaną. Później przyszła moda na „babki” z wylewanej warstwami galaretki. Teraz moja Córka zanurza kostki kolorowej galaretki w galaretce śmietanowej. 3 kolorowe galaretki, 0,5 l 18% śmietanki

królestwo garów
Wuzetka 169

zsiadłego mleka 1 szklanka śmietany - 18 lub 12% Polewa czekoladowa: 150 g gorzkiej czekolady 2 łyżki masła 2 łyżki mleka Dodatkowo: Dżem lub konfitura do przełożenia Śmietana kremówka na bitą śmietanę Ciasto: Masło, cukier i jajka dokładnie utrzeć mikserem. Cały czas miksując dodać dżem/konfiturę i 3 łyżki kakao. Jak wszystko się połączy dolać mleko oraz przesianą mąkę wymieszaną

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!

Proponowane wyszukiwania