bita śmietana - 3939 przepisów (strona:75/263)

Domowe gofry z bitą śmietaną i letnimi owocami 170

także gofry kojarzą się z latem? Uwielbiam domowe gofry z sezonowymi owocami i bitą śmietaną :) PYCHA. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Domowe gofry z bitą śmietaną i letnimi owocami 183

także gofry kojarzą się z latem? Uwielbiam domowe gofry z sezonowymi owocami i bitą śmietaną :) PYCHA. Czytaj więcej

Ana Mari's world
CHMURKA malinowa 324

pomalutku dolewamy do śmietany galaretkę przyrządzamy z połowy opisanej na opakowaniu wody, maliny blendujemy, dodajemy do  galaretki Ciasto rozkrawamy na dwie równe części, na jedną wykładamy część bitej śmietany, wylewamy tężejąca galaretkę  i przykrywamy drugim plackiem, wykładamy pozostałą śmietanę i przykrywamy bezą

Luźna Kuchnia
Tarteletki toffi 189

ostygnięcia po czym mieszam ze śmietaną kremówkę ubijamy z ziarenkami pozostałej wanilii. Banany tniemy na plasterki na ostudzonym babeczkach układamy plasterki banana, zalewamy ostudzoną masą krówkową. Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi- Smacznego

Luźna Kuchnia
Pavlova - beza z bitą śmietaną i truskawkami 588

studzić bezę. Zimną śmietanę ubić, stopniowo dodając cukier waniliowy i cukier. Truskawki umyć, pozbawić szypułek, osuszyć i przekroić na pół (można również zostawić w całości). Ostudzoną bezę udekorować bitą śmietaną, na niej ułożyć truskawki

Passions hobbies life
Rolada śmietanowa 427

Rolada śmietanowa... Puszysty i lekki biszkopt. Pyszna i kremowa bita śmietana. Oprószone cukrem pudrem. Niebo w gębie. Zapraszam! Składniki: 4 jaja; 100 g mąki pszennej; 100 g białego cukru; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; Szczypta soli; 350 ml śmietany o zawartości tłuszczu 30 lub 36 %; 2 łyżki żelatyny; 1/4 szklanki gorącej wody; Opakowanie cukru wanilinowego (16 g); Cukier

Gospodyni Miejska
Galaretka z fantazją 132

zastygnięcia. Śmietanę ubijamy z łyżką cukru pudru. Maliny kroimy w cienkie plasterki i „przyklejamy” na pustej części kieliszka. Tak samo „przyklejamy” cienkie plasterki limonki, czy inne owoce. Wypełniamy bitą śmietaną i dekorujemy owocami i listkiem mięty.Jak podać deser? Teraz, to już nie powinno być problemem. Już na wstępie, smaki deseru komponujemy sobie sami, dobierając galaretkę i owoce

mojewypiekiinietylko
Piętrowy tort z wiśniami w winnej frużelinie. 185

nasączamy. Połowę śmietany ubijamy na sztywno dodając pod koniec ubijania cukier i połowę opakowania cukru waniliowego. Następnie delikatnie mieszamy ją z połową serka mascarpone. Na nasączonym biszkopcie kładziemy warstwę bitej śmietany, układamy na niej połowę wiśni w winie. I przykrywamy drugą częścią białego biszkoptu. Zimny ciemny biszkopt odklejamy od papieru do pieczenia i układamy go tam ponownie. Teraz kolejne czynności

Malinowe Pocałunki
Ciasto 3BIT na kakaowych ciastkach 367

Śmietanę ubić ze "Śnieżką".Prostokątną blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i układać warstwowo:- herbatniki,- krówka - najlepiej troszkę w rondelku ją podtopić, żeby była płynniejsza- herbatniki,- masa budyniowa,- herbatniki.- bita śmietana.Na wierzchu zetrzeć na grubej tarce jarzynowej wafelki.Ciasto włożyć do lodówki na przynajmniej kilka godzin... i uzbroić się w cierpliwość ;)Nam tej cierpliwości zabrakło...ciasto zniknęło

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kawałek nieba 219

Ubijamy śmietanę, pod koniec dodajemy cukier, cukier waniliowy i rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody i wystudzoną żelatynę. Wylewamy odrobinę galaretki do naczynia (miseczki, szklanki, kieliszka...)i wykładamy obłoczki z bitej śmietany. Odstawiamy na kilka min do lodówki. wyjmujemy zalewamy to tężejącą galaretką i znów układamy obłoczki.... i tak do końca składników lub do uzyskania oczekiwanego efektu. A EFEKT JEST BAJECZNY

Malinowe Pocałunki
Ciasto z herbatnikami 1136

Bardzo smaczne i pełne różnorodnych smaków ciasto na każdą okoliczność. Orzechowy biszkopt połączony z kremem, bitą śmietaną, polewą i herbatnikami to prawdziwe „niebo w gębie”. Składniki biszkopt orzechowy ( forma 25 x 40 ) 6 jajek 1 szkl cukru 1 … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Ciasto biszkoptowe z kremem i galaretką 700

SKŁADNIKI ciasto 4 jaja 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki przesianej mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem z bitej śmietany 660 ml śmietanki kremówki 30% 3 łyżki przesianego cukru pudru łyżeczka aromatu śmietankowego 4 płaskie łyżeczki żelatyny ok. 80 ml wrzącej wody góra 2 galaretki rubinowe rozpuszczone w 3 szklankach wrzątku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA ciasto      Ubić białka

Przepisy Kulinarne
Malinowy Misz Masz 134

cukrem pudrem i mascarpone ubić na sztywną masę. Do szklanki włożyć biszkopt, wylać masę malinową, nałożyć na nią kremówkę z mascarpone, ułożyć kilka malin i znowu nałożyć krem z bitej śmietany i mascarpone. Zdobić maliną i miętą. Chłodzić 2 godziny. SMACZNEGO

Lili w kuchni
Krumkaker z kremem piernikowym- norweski przysmak świąteczny 199

sztywno i pod koniec ubijania dodajemy powoli cukier puder a następnie przyprawę do piernika. Na koniec żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody i dodajemy do masy dokładnie mieszając. Gotową bitą śmietanę nakładamy do szprycy i wypełniamy nią nasze wafelki. Smacznego:) A tak wyglądają potrzebne narzędzia do krumkaker

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciasto kakaowo - kawowe z bitą śmietaną 298

Spód tego ciasta stanowi ciasto biszkoptowe z dodatkiem kakao, środkowa warstwa to krem budyniowy z kawą. Wierzch pokryty jest kremem z bitej śmietany posypanej startą gorzką czekoladą. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne