bita śmietana - 3939 przepisów (strona:72/263)

Kawałek nieba 245

Ubijamy śmietanę, pod koniec dodajemy cukier, cukier waniliowy i rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody i wystudzoną żelatynę. Wylewamy odrobinę galaretki do naczynia (miseczki, szklanki, kieliszka...)i wykładamy obłoczki z bitej śmietany. Odstawiamy na kilka min do lodówki. wyjmujemy zalewamy to tężejącą galaretką i znów układamy obłoczki.... i tak do końca składników lub do uzyskania oczekiwanego efektu. A EFEKT JEST BAJECZNY

Malinowe Pocałunki
Ciasto z herbatnikami 1184

Bardzo smaczne i pełne różnorodnych smaków ciasto na każdą okoliczność. Orzechowy biszkopt połączony z kremem, bitą śmietaną, polewą i herbatnikami to prawdziwe „niebo w gębie”. Składniki biszkopt orzechowy ( forma 25 x 40 ) 6 jajek 1 szkl cukru 1 … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Ciasto biszkoptowe z kremem i galaretką 730

SKŁADNIKI ciasto 4 jaja 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki przesianej mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem z bitej śmietany 660 ml śmietanki kremówki 30% 3 łyżki przesianego cukru pudru łyżeczka aromatu śmietankowego 4 płaskie łyżeczki żelatyny ok. 80 ml wrzącej wody góra 2 galaretki rubinowe rozpuszczone w 3 szklankach wrzątku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA ciasto      Ubić białka

Przepisy Kulinarne
Malinowy Misz Masz 157

cukrem pudrem i mascarpone ubić na sztywną masę. Do szklanki włożyć biszkopt, wylać masę malinową, nałożyć na nią kremówkę z mascarpone, ułożyć kilka malin i znowu nałożyć krem z bitej śmietany i mascarpone. Zdobić maliną i miętą. Chłodzić 2 godziny. SMACZNEGO

Lili w kuchni
Krumkaker z kremem piernikowym- norweski przysmak świąteczny 232

sztywno i pod koniec ubijania dodajemy powoli cukier puder a następnie przyprawę do piernika. Na koniec żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody i dodajemy do masy dokładnie mieszając. Gotową bitą śmietanę nakładamy do szprycy i wypełniamy nią nasze wafelki. Smacznego:) A tak wyglądają potrzebne narzędzia do krumkaker

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciasto kakaowo - kawowe z bitą śmietaną 327

Spód tego ciasta stanowi ciasto biszkoptowe z dodatkiem kakao, środkowa warstwa to krem budyniowy z kawą. Wierzch pokryty jest kremem z bitej śmietany posypanej startą gorzką czekoladą. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Tort dla seniora. 266

Dziś tort bardziej tradycyjny , robiony dla dziadka z okazji 80 urodzin :)  Tort w stylu tortu szwardzwaldzkiego - Czekoladowy biszkopt + bita śmietana + wiśnie . Do dekoracji użyłam wiśni mocno "alkoholowych" prosto z powstającej nalewki. Polecam

Malinowa Kawiarenka
Tort bezowy z truskawkami. Beza z truskawkami. 211

lodówki na ok godzinę. NA ostygniętą bezę nałożyć mascarpone. Następnie owoce,znów, mascarpone i znów truskawki. Ostatnią warstwą powinno być mascarpone. Na wierzchu położyć drugą bezę, na nią położyć bitą śmietanę i udekorować truskawkami :) Polecam i czekam na Wasze opinie :) Moja rada: nie przesadzić z likierem, bo masa będzie zbyt rzadka ( mnie się to przytrafiło

Jemy Pijemy
Weselne inspiracje – Babeczki Różane 214

pudrem, dodajemy serek mascarpone i miksujemy. Na koniec wsypujemy ŚmietanFix i dalej miksujemy, żeby dobrze wymieszał się z kremem. Jako „utrwalacz” zamiast ŚmietanFixa można użyć żelatyny lub bitej śmietany w proszku (proszek, który dodaje się do mleka, żeby dało się je ubić jak śmietanę). Nie polecam kremów z samej śmietany, bo podczas nadchodzących letnich dni ryzykujemy, że nasze

Ciastkozercy
Torcik cappuccino 246

Pyszny jak tiramisu, ale zdecydowanie mniej kaloryczny. Ciężki krem z mascarpone i jajek zastąpiłam lżejszym, na bazie serka ricotta i bitej śmietany. Lekki kakaowy biszkopt, nasączony mocnym espresso z odrobiną likieru i rozpływający się w ustach krem cappuccino, to idealne ciasto nie tylko dla smakoszy kawy. Zapraszam na obłędny w smaku, kawowy torcik cappuccino) Moja starsza córka poprosiła o dokładkę

Mia Cucina Sofieta
Tort egzotyczny 224

przekrawamy na dwie lub trzy części. Każdą smarujemy dżemem żurawinowym zmieszanym z rumem. Na spód wykładamy połowę masy, przykrywamy drugim biszkoptem i rozsmarowujemy resztę kremu. Wierzch i boki dekorujemy bitą śmietaną, owocami, pisakami, oprószamy wiórkami czekoladowymi Smacznego! P.S. sok papaja- mango można zastąpi innym np.: marchewkowo- pomarańczowym, albo truskawkowym i wtedy zamiast egzotycznych owoców dekorujemy odpowiednio pomarańczami lub truskawkami

Luźna Kuchnia
Banoffee Pie 325

Banoffee pie czyli angielski deser składający się z warstwy toffi, bananów i bitej śmietany. Obłędnie słodki i obłędnie pyszny! Zapraszam. Potrzebne będą:200 g ciastek kruchych (ja użyłam digestive)100 g masła2 puszki mleka skondensowanego lub masa krówkowa (2 x 397 g)4-5 dojrzałych bananów500 ml śmietany 30-36%kawałek gorzkiej czekoladyCiastka rozkruszam na drobno – wkładam do szczelnie

UgotujmyTo.pl
tartaletki biszkoptowe z gruszkami 197

rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę i cukier. Gruszki obieramy i kroimy na dużą kostkę. Gdy biszkopciki będą już zimne układamy na każdym na środku kilka kawałków gruszki. Następnie bitą śmietanę nakładamy do szprycy i wyciskamy w okół gruszki stożek na tartaletce. Gotowe ciastko posypujemy borówkami lub innymi owocami. Od razu można podawać je na stół smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciasto W–Z 363

wodnej (do garnuszka z gotującą wodą, wstawiamy ten z czekoladą). Letnią polewę rozsmarowujemy na cieście. Wkładamy do lodówki do czasu jej zastygnięcia. Ciasto kroimy na kawałki i dekorujemy kleksami bitej śmietany

Mia Cucina Sofieta
Korzenna biała czekolada z bitą śmietaną 240

ucieramy na tarce. Miód wylewamy na płaski talerzyk, na drugi wysypujemy cukier trzcinowy. Krawędź kubka maczamy w miodzie a następnie w cukrze. 3. Czekoladę przelewamy do udekorowanych kubków, Nakładamy bitą śmietanę i posypujemy mleczną czekoladą. Gotowe

My Culinary Art

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję