Czarne babeczki z budyniem – deser bez pieczenia Black friday, black weekend… A u mnie pyszne czarne babeczki bez pieczenia z budyniem i dżemem truskawkowym. Do tego ulubiona herbata i… można przyjemnie zacząć weekend. Jeśli tak jak ja lubicie desery bez pieczenia i czarne markizy, to koniecznie spróbujcie takich babeczek. Słodko, prosto, pysznie Bo czasem nie trzeba(...)schłodzenia. Do garnuszka z grubszym dnem wlewamy niepełną szklankę mleka, gotujemy. Resztę mleka mieszamy dokładnie z budyniem (proszek). Wlewamy do gotującego się mleka, mieszamy do zgęstnienia. Odstawiamy do przestudzenia. Babeczki wyciągamy z lodówki. Do każdej nakładamy łyżeczkę dżemu, a następnie nasz budyń. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia, zdobimy małymi chrupiącymi kuleczkami w czekoladzie. Następnie wkładamy nasze babeczki do lodówki. Budyń musi
Słodkie okruszkiLubicie proste dania, które nie dość że są bardzo zdrowe to jeszcze pyszne?. Wiem, że lubicie i dlatego chce Was namówić aby kasza gryczana
Apetyczna babeczkaMusi być szybko, miło i pysznie! I właśnie taki jest ten przepis, postawiłam na szybkie i niezawodne muffinki marchewkowe z orzechami laskowymi, które dzieciaki uwielbiają i śmietankowy krem cytrynowy. Babeczki przygotowałam w postaci wiedźm, bardzo prosty i szybki efekt do zrobienia. Przede wszystkim też cała masa zabawy, jeśli do ich przygotowania i dekorowania zaprosicie dzieciaki. Poniżej znajdziecie cały instruktaż(...)przygotować! 1 KROK - PRZYGOTUJ MUFFINKI składniki na babeczki: - 5 jaj rozmiar L - 200 ml oleju rzepakowego - 350 g mąki pszennej tortowej - 1/2 szklanki posiekanych orzechów laskowych - 230 ml mleka - 190 g cukru pudru - łyżeczka czubata sody oczyszczonej - 3/4 szklanki luźno startej na tarte o małych oczkach marchewki - 1/2 łyżeczki kardamonu - 1/2 łyżeczki cynamonu - 1 łyżeczka cukru waniliowego wykonanie: przygotuj
SMYKWKUCHNICzasem są takie okazje, że musi być tort, najczęściej są to urodziny.W tym przypadku też tak było!. Wspaniały, lekki z porzeczkami w syropie. Możecie zrobić jeden
Apetyczna babeczkaKto lubi pyszne i zdrowe sałatki w kilka minut ?. Ja lubię i Wy pewnie też. Ugotowanie jajek zajmuje najwięcej czasu więc reszta to już tylko krótkie
Apetyczna babeczkaJedno z prostszych wydań kotleta pod warunkiem, że wiesz jak go zrobić. W kotletach po parysku chodzi o to aby panierka była lekka i chrupiąca, a
Apetyczna babeczkaSzybkie kanapki nie muszą być wcale nudne, w kilka chwil można wyczarować kolorowe i zdrowe przekąski na wynos. Lubicie awokado?, bo ja uwielbiam w różnych wydaniach
Apetyczna babeczkaDawno u mnie nie było słodkości, tzn. były ale jakoś nie składało się z robieniem zdjęć. Dzisiaj byłam szybsza od domowników i jak tylko ciasto zastygło
Apetyczna babeczkaIdealnie połączone smaki kurczaka, ziół, limonki i warzyw tworzą kolorowe i aromatyczne danie obiadowe. Po filet z piersi kurczaka sięgamy często i zwykły smażony w panierce
Apetyczna babeczkaCzasem warto wybrać się w magiczne miejsca w naszym pięknym kraju żeby zobaczyć cały proces produkcji Bio produktów z zielonych płuc Polski. Piękny i bardzo intensywny
Apetyczna babeczkaKrem kakaowy to właściwie czekoladowa wersja kremu budyniowego , wszystko, co trzeba zrobić, to dodać trochę kakao. Jest bardzo stabilny, sztywny, idealny do dekoracji tortów i babeczek. Dodatkowo jest też po prostu pyszny – aksamitny, delikatny, mocno napowietrzony. Przez to, że wybieracie swój ulubiony budyń (śmietankowy lub waniliowy, firma dowolna) ma lekki posmak, deseru, który lubicie. Można delikatnie zmieniać proporcje masła(...)więcej masła. Krem z dużą ilością masła jest łatwiejszy do formowania w fantazyjne dekoracje, jest także bardzo trwały – po schłodzeniu masło twardnieje i dodatkowo utrwala wygląd dekoracji na babeczce czy torcie. Podane proporcje wystarczą na przełożenie i dekorację średnich rozmiarów tortu o średnicy 20-22 cm lub na dekorację (duże rozetki) 2 blaszek babeczek (24 sztuki). Składniki: 1 budyń
CiastkozercyDynia piżmowa to moja ulubienica, jej smak najbardziej mi odpowiada. Jesienią kiedy często na naszym stole gości leczo postanowiłam zamienić cukinie na złoty kolor dyni. Połączenie
Apetyczna babeczkaHummus to idealna domowa pasta, którą bardzo łatwo przygotować. Można ją podawać z różnego rodzaju pieczywem czy tacosami. Idealnie smakuje z z kiszonymi warzywami. Pastę tahini
Apetyczna babeczkaletnią historię pastéis de nata zawdzięczają Hieronimom, którzy w swoim klasztorze w Belém wykorzystywali białka do krochmalenia habitów, a z czasem wpadli na pomysł, by żółtka wykorzystać do babeczek. W sumie nie wiem, jak oni na to wpadli, bo przepis jest trochę skomplikowany, ale chwała im za to. Oryginalne Pastéis de Belém sprzedaje się w pobliskiej manufakturze w tysiącach sztuk(...)jest najbliższy oryginałowi z Belém . Żeby przystąpić do pieczenia pastéis de nata , należy zarezerwować sobie dwa dni — jeden na zrobienie ciasta, a drugi na krem i pieczenie. Ciasto do babeczek jest bardzo podobne do ciasta francuskiego, jednak inaczej je się składa i trochę w inny sposób smaruje się masłem. Tylko dzięki tej metodzie otrzymamy oryginalny efekt. Jeśli boicie się tego
Food SquareExpresowe ciasto mojej Mamy, które piekła w prodiżu z sezonowymi owocami. Ja robię je w dużej blaszce 40x25 i zawsze wychodzi. Trzeba być bardzo dolnym żeby
Apetyczna babeczka