Prażonka z kociołka, bliżej natury
Prażonka z kociołka, bliżej natury
Gotowanie na ogniu jest bardzo naturalne, a nawet można by się pokusić o stwierdzenie , że jest pierwotne. Czas letni kiedy dużo czasu spędzamy w ogrodzie, na działkach i na różnych piknikach idealnie nadajcie się na tworzenie oryginalnych prażonek w kociołkach. Składniki na 8 litrowy garnek: - kilka liści białej kapusty (młodej lub starej) - 3 kg ziemniaków - 5 dużych czerwonych cebul - 2 kolorowe papryki - 1 por - 3 marchewki - 1 pietruszka - boczek lub kiełbasa opcjonalnie jeśli robicie prażonkę mięsną - p... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka
Autor
Apetyczna babeczka
Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
babeczki, kiełbasa, kapustą, boczek, ziemniaki, warstwowa, przekąski, czerwona kapusta, biała kiełbasa, gotowana marchewka
Inne przepisy z Apetyczna babeczka
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję