bita śmietana - 3939 przepisów (strona:90/263)

Gostyńska krówka z dżemem porzeczkowym 525

masła. Śmietanę 30% ubijamy z cukrem waniliowym, dodajemy rozpuszczona zimna żelatynę. Na blasze układamy warstwy:  herbatniki masa budyniowa herbatniki gotowa masa krówkowa z puszki krakersy dżem porzeczkowy bita śmietana z żelatyną Chłodzimy 3 godziny w lodówce. Na gotowym cieście można zrobić esy floresy z polewy czekoladowej przygotowanej z 3 kostek gorzkiej czekolady z dodatkiem śmietany, bądź przed

Kuchenne aromaty
Ciasto Shrek 189

Przygotowanie:         Na początku polecam zacząć od przygotowania galaretek. Dwie galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wody - będą nam potrzebne do masy z bitą śmietaną.  Pozostałe cztery rozpuściłam w 5 szklankach wody - to będzie nasza ostatnia warstwa. Oddzielamy żółtka od białek.  Z białek i cukru ubijamy pianę. Gdy to zrobimy, zwalniamy obroty miksera

Taste Therapy
Cytrynowy puch 188

cytrynowe, 700 ml śmietany kremówki. 6 łyżek cukru pudru, łyżka żelatyny, wrzątek. Wykonanie: 2 galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 350 ml wrzątku i studzimy. Mleko miksujemy ze śnieżkami do uzyskania bitej śmietany i dodajemy rozpuszczone galaretki. Masę wylewamy na biszkopt i wkładamy do lodówki na około godzinę. Kolejne dwie galaretki rozpuszczamy w 650 ml wrzącej wody. Ostudzoną galaretkę wylewamy na masę

paapilotkaa
Król Julian, tort pomarańczowo - ananasowy na kolorowym biszkoptowym cieście 199

niej 50ml śmietany i mieszamy by się połączyły. I znowu najważniejsze zasada, że rozpuszczona żelatyna musi mieć temperaturę pokojową, czyli niezbyt zimna i niezbyt ciepła. Żelatynę łączymy z bitą śmietaną i szybko mieszamy łyżką lub szpatułką. Do małej miseczki odkładamy około 2 łyżek śmietankowego kremu i dodajemy do niego kilka kropli zielonego barwnika spożywczego. Mieszamy go łyżeczką i ewentualnie dodajemy

Smakowy Raj
jabłkowiec z bitą śmietaną... 173

ciasta wyciekać śmietanę zimną 30% ubić na sztywno z cukrem pudrem i szprycką nanieść na ciasto i boki, posypać zmieloną czekoladą ciasto jest mocno jabłkowe, wilgotne a z bitą śmietaną to przysmak.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
3 Bit 350

czas możecie skorzystać z gotowej masy karpatkowej czy budyniu waniliowego. Wybór należy do Was. Najlepiej smakuje przygotowane dzień wcześniej. Zapraszam!!!   Składniki: 0,5 l śmietany 30% lub 36%, 2 op. fixu do ubijania śmietany, 4 łyżki cukru pudru, 1 kostka masła, 1 l mleka, 3 łyżki mąki pszennej, 6 łyżek mąki ziemniaczanej, 1 cukier waniliowy, 4 łyżki cukru(...)puder. Herbatniki układamy na blaszce, smarujemy je masą kajmakową i przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Na herbatniki rozsmarowujemy masę budyniową i przykrywamy ją kolejną warstwą herbatników.   Następnie rozsmarowujemy   bitą śmietanę. Wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą. Odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Najlepiej na cały dzień.   Smacznego

Passion of Cooking
Brzoskwiniowy Puch 192

przestudzenia. Śmietanę kremówkę przelać do misy miksera zostawiając w kubeczku około 50 ml do wykonania polewy. Śmietankę ubić z 2 łyżkami cukru pudru do uzyskania gęstej i puszystej bitej śmietany. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać partiami zmielony ser bądź wiaderkowy (wcześniej dokładnie rozmieszać), krótko zmiksować. Następnie wystudzoną galaretkę wlewać do masy, ciągle miksując, do połączenia składników. Wykonanie: Zimny biszkopt przeciąć

Kulinarna (nie)codzienność
Torcik czekoladowy bez mąki z wiśniami ala czarny las 314

kisielu. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy do otrzymania gęstego kremu, pod sam koniec ubijania dodajemy cukier puder. Na koniec dodajemy serek mascarpone i miksujemy. Na ciasto czekoladowe wykładamy wiśnie, następnie bitą śmietanę. Przechowujemy w lodówce

Mania Gotowania
Migdałowiec wg Siostry Anastazji 178

wody. Śmietanę ubić (można z odrobina cukru pudru) i połączyć z żelatyną. Przełożenie ciasta: Spód brytfanki wyłożyć papierem - krakersy - masa budyniowa (zimna) - krakersy - karmel z mleka skondensowanego - krakersy - bita śmietana. Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Źródło: 183 nowe przepisy Siostry Anastzaji

Pychotkaaa
TORCIK TRUSKAWKOWY Z DELIKATNYM KREMEM 121

litra śmietany 30 lub 36 % 300 g serka homogenizowanego naturalnego lub śmietankowego 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny Dodatkowo:   truskawki czekolada gorzka galaretka truskawkowa biszkopty podłużne Ubić bitą śmietanę z cukrem pudrem,dodać serki homogenizowane i delikatnie wymieszać.Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl gorącej wody,dodać ostudzoną do masy. Truskawki umyć.Biszkopt nasączyć naparem kawowym ze spirytusem dosyć

Niespełnione zdolności kulinarne
Racuchy 135

rozgrzaną patelnię wlewać porcje ciasta , smażyć z obydwu stron na zloty kolor.      Sprawdzić czy racuchy w środku są usmażone.   -  Gotowe racuchy smarować bitą śmietaną

Eli Gotowanie
Pianka truskawkowa (na śmietanie kremówce) 181

opakowanie śmietany 30% (250 g) 0,5 kg truskawek (waga z szypułkami) 1/2 szklanki cukru pudru 1/3 szklanki wrzącej wody 4 łyżeczki żelatyny do dekoracji: kolorowa posypka cukrowa bita śmietana kilka sztuk truskawek Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklance wody. Odstawić do ostygnięcia, W międzyczasie truskawki umyć, pozbawić szypułek i pokroić na mniejsze części. Truskawki wsypać do blendera (kilka

Ugotować
Deser Piankowy (Deser z Piankami Marshmallow) 288

ubitej śmietany dodajemy mleko z roztopionymi piankami - mieszamy do połączenia składników. Na zastygniętą galaretkę wykładamy przygotowany krem i znów umieszczamy pucharki w lodówce do stężenia kremu.  Deser ozdabiamy bitą śmietaną oraz dowolnymi posypkami.   Moje posty

Słodka Strona
Mhmmm… Ciasto 3 BIT… najlepsze… – duża blacha 3293

musiał zaliczyć dokładkę. Ciasto 3 BIT, to ciasto bez pieczenia, bardzo łatwe i proste w przygotowaniu. To imprezowy HIT na dużą blachę. Idealny na urodziny, chrzciny, komunię . Kajmak, bita śmietana oraz najlepszy budyń karpatkowy, to niebiańskie połączenie ;) Gorąco polecam! Składniki: 600 g herbatników petit beurre 600 g gotowego kajmaku w puszce (1 i 1/4 puszki), np. takiego(...)płaskie łyżki mąki ziemniaczanej, 0.5 łyżeczki cukru pudru do ubitej śmietany oraz 50 g czekolady. Śmietanę i kajmak dajemy tyle ile nam zostało, a ciasteczek układamy tyle, ile nam się zmieści na danej warstwie. źródło: Moje Wypieki The post Mhmmm… Ciasto 3 BIT… najlepsze… – duża blacha appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Czapki Mikołaja 238

pudruZimną śmietanę kremówkę miksujemy na wysokich obrotach z cukrem pudrem i mascarpone. Przy pomocy szprychy nakładamy kremówkę na środek ciasteczka, na to układamy truskawkę.Otaczamy ja przy podstawie bita śmietaną. Na samym czubku truskawki robimy kropkę śmietany, jako pompon czapki. Gotowe. Smacznego

Kolizje Smaków