bita śmietana - 3939 przepisów (strona:96/263)

Koktajl z awokado 100

któr usprawnia działanie układu trawiennego! Składniki: *1 awokado *truskawki  (użyłam mrożonych, aby nie czekać, aż koktajl ochłodzi się w lodówce :) ) *1 gruszka *100ml lodów śmietankowych *200ml mleka *bita smietana *cynamon *łyżka miodu Przygotowanie: 1. Awokado i gruszke obieramy 2. Dodajemy wszystkie składniki do wysokiego pojemnika i blendujemy 3. Dodajemy miód i całość przyprawiamy cynamonem. 4. Przelewamy

FITBUuK
Czekoladowa bita śmietana do ciast i deserów / chocolade whipped cream 379

wrzuć czekoladę.Dokładnie  wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. Gdy ostygnie włóż do lodówki do schłodzenia, najlepiej na całą noc.  Gdy już jest całkowicie zimna ubij jak bitą śmietanę na dość sztywno, na wolnych obrotach. Ponownie schłódź. I zawsze trzymaj krem w lodówce. Możesz również zamrozić. SMACZNEGO . CMOK

Pasje Jolki
Truskawkowy mus 149

schłodzoną czekoladę, cały czas delikatnie mieszając. Mus rozłożyć do pucharków na galaretkę truskawkową. Schłodzić w lodówce. Wierzch udekorować startą białą czekoladą. U mnie na każdej porcji pojawiła się "czapa" bitej śmietany, biała czekolada i śmietankowe groszki. Całość zwieńczyła truskawka z listkiem mięty. Uwagi:  Ważnym jest, by rozpuszczoną czekoladę schłodzić, bo dodawana do musu za ciepła lubi się warzyć. Jeżeli

In my kitchen
KREM SUŁTAŃSKI- DZIEWCZYNY DO WZIĘCIA 267

gęsto, pod koniec ubijania dodawaj po trochę cukru pudru. Podziel krem na dwie części. DO JEDNEJ CZĘŚCI DODAJ kakao i delikatnie wymieszaj. Do pucharków wkładaj beziki/ biszkopty, rodzynki i bitą śmietanę w dwóch warstwach- białą i ciemną. Mogą być różne proporcje. PODAWAJ SCHŁODZONE , jeśli planujesz podać krem sułtański dorosłym skrop deser alkoholem :) Smacznego

Kuchnia bezglutenowa Loli
Muffinki waniliowe z czekoladą 173

Proste, klasyczne muffinki, mięciutkie i wilgotne, zasmakują każdemu. Z dodatkiem pysznej mlecznej czekolady, kremu z bitej śmietany i serka mascarpone. Wyglądem przypominają małe różyczki, a ułożone wszystkie razem na ozdobnym stojaku tworzą piękny, słodki bukiet na wiele okazji. Gorąco polecam!SKŁADNIKI na ok. 12 muffinek:120 g mąki pszennej120 g masła2 jajka90 g cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka

Słodko-Słony Świat Ilony
Jagodowa(owocowa) zapiekanka 161

jajka, kaszę mannę, cukier waniliowy i jagody. Dokładnie wymieszać. Formę natłuścić i posypać bułką tartą.Wylać ciasto. Piec w 180°C ok. 25 min. Udekorować owocami i bitą śmietaną

kulinarnajamka.blogspot.com
Deser ze Smoczym Owocem (Pitają) z Straciatellą i Syropem Malinowym 251

reszty wrzucamy startą czekoladę. Wszystko delikatnie mieszamy. Na dno kieliszków wykładamy pokrojony smoczy owoc. Wykładamy ok. 1-2 łyżki kremu straciatella, polewamy syropem, wykładamy kuleczki pitai, dekorujemy "kleksem" bitej śmietany. Całość możemy oprószyć wiórkami czekoladowymi. Moje posty

Słodka Strona
Szarlotka po królewsku 200

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Szarlotka po królewsku to ciasto na biszkopcie z masą jabłkową i bitą śmietaną. Pięknie się prezentuje a jeszcze lepiej smakuje. Polecam Post Szarlotka po królewsku pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
KREMÓWKA KARDYNALSKA 148

podzielić na 3 części. Ostudzone ciasto podzielić wzdłuż  na 3 równe prostokątne części.Układamy jeden kawałek na półmisku,smarujemy od strony bezy 1/3 dżemu,następnie 2-3 łyżki bitej śmietany,na to pokrojone na części truskawki. Układamy kolejny kawałek ciasta i robimy podobnie jak poprzednio. Przykrywamy kolejnym kawałkiem ciasta,smarujemy wierzch i boki ciasta. Gotowe ciasto dekorujemy wg uznania

Niespełnione zdolności kulinarne
Letni deser truskawka -morela. 152

naturalny ,odrobinę śmietanki ,a na niej pokruszone bezy i dużo owoców – morele ,truskawki . Składniki : trzy porcje Truskawki 200 g morele 3 sztuki jogurt naturalny jeden mały kubeczek bita śmietana 38% ,można z niej zrezygnować ,ale pokruszone bezy szybko rozpuszczą się na warstwie jogurtu ,więc lepiej odrobinę dać bezy 6 małych Układamy warstwami : truskawki jogurt odrobina śmietany pokruszona

Ladylaura.
Rurki ze śmietaną z nutą orzecha włoskiego 136

jeszcze chwileczkę. Gotową masę odkładam do lodówki. Wyjmuję upieczone rurki i pozostawiam do ostygnięcia. Gdy są jeszcze ciepłe, ściągam z foremek. A gdy ostygną całkowicie, to nadziewam rurki gotową bitą śmietaną. Ja użyłam do tego specjalnego trójkątnego woreczka. I gotowe. Wypiek bierze udział w akcji   Ciasto na niedzielę . Piekłam razem z: Agnieszka Rec ekspolozjasmaku.es Różowa Kuchnia (Źródło przepisu

Kuchnia co dnia
Tort nutellowo-truskawkowy 166

czubate łyżki nutelli 1 czubata łyżeczka żelatyny ok. 80 ml wrzątku Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, odstawiamy do wystudzenia. Mascarpone i kremówkę ubić na puszystą masę, sztywniejszą niż bita śmietana. Pod koniec ubijania dodać cukier puder oraz nutellę. Jeżeli używacie robota planetarnego jak ja, proponuje wyłączyć go i dodać w jednej porcji nutellę. Chodzi o to by nie miksować

Moja Galeria Smaku
pomarańczowa kawa z bitą śmietaną 200

przez ok. 2-3 min. Pod koniec dodać cukier puder i wymieszać. Do szklanek włożyć po gałce lodów. Kawę Wymieszać z sokiem pomarańczowym i wlać do szklanek. Całość zwieńczyć bitą śmietaną. Można dodatkowo ozdobić połamanymi wafelkami, batonami, cukierkami…… PORCJE

zabawa smakiem
Sernik z Truskawkami 143

smaku Kremówkę ubiłam z cukrem pudrem. Napisałam trochę, bo nie wiem ile wlałam:) Potrzebujemy nie dużo, tylko na kilka kleksów. Cukier puder do smaku. Wierzch sernika jak widać udekorowałam bitą śmietaną, truskawkami i miętą. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Tort makowo-orzechowy 218

kawałki czekoladę. Po kilku minutach wymieszać, tak aby powstał jednolity krem. Ostudzić, następnie wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Krem przełożyć do misy miksera, ubić końcówką do ubijania bitej śmietany. Przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego tylką w kształcie gwiazdki np. 1 M Wiltona. Wstawić do lodówki na czas wykonywania tortu. Wykonanie: Krem podzielić na 3 części. Pierwszy blat położyć

moj przepis na
Sernik z morelami o smaku cytrynowym 142

podgrzewając na małym ogniu i ostrożnie wymieszać z serem i owocami. Finał: Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż na 2 płaty i następnie przełożyć masą. Udekorować gotową bitą śmietaną i wiórkami.sernik z morelami

Bon Appetit Małgorzaty
Pianka truskawkowa 159

Następnie, stopniowo dodajemy ją do truskawek. Delikatnie mieszamy.   Piankę przekładamy do salaterek i chłodzimy ok. 2-3 godziny w lodówce.  Przed podaniem dekorujemy świeżymi truskawkami lub kleksem bitej śmietany.  Pianka truskawkowa to idealny leciutki deser, doskonały na przerwę w nauce. Nie jest zbyt słodki, ani ciężki, więc świetnie wyrówna poziom cukru we krwi

Mia Cucina Sofieta
Ciastka francuskie z owocami 182

oknami upały więc dzisiaj szybki deser z ciasta francuskiego, na którego przygotowanie potrzebujemy 20 minut. Do deseru wykorzystałam świeże owoce oraz bitą śmietanę, którą możemy z powodzeniem zastąpić gęstym jogurtem naturalnym.  Składniki : 1 arkusz ciasta francuskiego 300 ml śmietany kremówki 80 g borówki amerykańskiej (malin, jagód, truskawek lub innych owoców) 3 łyżki cukru pudru Piekarnik rozgrzać

Zabawa smakiem