Tort migdałowo-cytrusowy

Tort migdałowo-cytrusowy

Tort migdałowo-cytrusowy

składnikibiszkopt niski* 2 jajka* 1/3 szklanki mąki pszennej* 1 łyżka mąki ziemniaczanej* 1/3 szklanki cukru* 1 łyżeczka octu* 1/3 łyżeczki proszku do pieczeniabiszkopt do przekrojenia* 4 jajka* 2/3 szklanki mąki pszennej* 1 budyń śmietankowy bez cukru* 2/3 szklanki cukru* 2 łyżeczki octu* 2/3 łyżeczki proszku do pieczeniamasa migdałowa* 100 g cukru kryształu* 2 łyżki mleka* 2 łyżki płynnego miodu* 100 g masła* 200 g płatków migdałowychmasa z serka mascarpone* 1 mała cytryna* 3 łyżeczki żelatyny* 250 g serka Mascarp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mix smaku

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Autor

NanalyNanaly

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

biszkopt, mascarpone, tort, torty, ciastka kremówki, budyń, ciasto, ser mascarpone, bita śmietana, sok, krem, ciasto z białek , bez pieczenia, mleko w proszku, krem mascarpone, jak zrobić wodę z cytryna, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto na żelatynie, ciasto mleko w proszku, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami, ciasto z kremem mascarpone, ciasto z kremem, ciasta z kremami

Inne przepisy z Mix smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.