tworzy idealną całość:). 1 słoik selera konserwowego 200g szynki konserwowej 200g sera żółtego 1/2 puszki kukurydzy 4 jajka natka pietruszki 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz 1. Seler i kukurydzę odsączamy z zalewy. Szynkę i ser kroimy w drobną kostkę. Jajka gotujemy, kroimy w kostkę. Natkę pietruszki siekamy. 2. Wszystkie składniki
Szefowa kuchnismacznie. Wszyscy zjedli i zadowoleni :-) Miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: około 1 kg młodych ziemniaków pęczek koperku około 500 g kiełbasy u mnie z szynki kukurydza pieprz sól 1. Ziemniaki obieramy i gotujemy. Kiełbasę obieramy ze skórki, kroimy w plasterki i podsmażamy. Jak ziemniaki będą ugotowane, to kroimy je w ćwiartki i dorzucamy do kiełbasy, dodajemy kukurydzę i koperek. Chwilę
kruche babeczkispeck 1 scalogno 4 cucchiai di parmigiano grattugiato 3 cucchiai di olio extravergine d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Przygotowania rozpoczynamy od pokrojenia radicchio i szynki w cienkie paseczki. We wrzącej, osolonej wodzie gotujemy makaron al dente. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy z oliwek, szklimy drobno pokrojoną szalotk ę . Dodajemy speck; c ałość podsmażamy
La grande e la piccola cuocafarszem. Składniki 1 kg ziemniaków 300 g mąki ziemniaczanej 300 g kapusty włoskiej 1 cebula 1 łyżka masła 100 ml bulionu warzywnego 250 g mielonej szynki wieprzowej kminek mielony sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki gotujemy studzimy. Cebulę siekamy i szklimy na maśle. Następnie dodajemy szatkowaną kapustę, podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem. Następnie nadmiar płynu odparowujemy, kapustę doprawiamy solą, pieprzem
R'n'G Kitchensmaczna ale i bardzo sycąca. Składniki 500 g ziemniaków 500 g szpecli 500 jabłek 2 sztuki kory cynamonu 200 ml śmietanki 40% 1 jajko 4 łyżki mąki kilka plastrów szynki konserwowej kilka plastrów wędzonego sera cukier trzcinowy 1/2 szklanki startego parmezanu sól, pieprz Przygotowanie Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, prażymy przez kwadrans z cynamonem, po czym dodajemy(...)oczkach, wbijamy jajko, oprószamy solą i pieprzem, mieszamy. Naczynie do tarty wykładamy papierem do pieczenia, układamy masę ziemniaczaną i zapiekamy kwadrans w 180°C . Szpecle gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy. Na masę ziemniaczaną kładziemy szynkę, ser, makaron i zalewamy masą jabłkową. Całość zapiekamy 30 min w temperaturze 190°C , przed końcem posypujemy startym parmezanem
R'n'G Kitchenparmezan jest już dość słony. Odstawiamy do przestygnięcia. Gdy ciasto odpoczywa kończymy farsz dodając sery i ziemniaki. Na krążki z ciasta kładziemy cienki plaster szynki a na to farsz i zawijamy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie około 4 minut. Podajemy z rukolą i parmezanem. SMACZNEGO. CMOK
Pasje Jolkizostały pulpety kurkowe z szynki. Danie proste, szybkie no i grzybowe. Nie ma co więcej pisać, trzeba spróbować. Składniki: 500 gram mielonego mięsa z szynki 1 opakowanie kremowej zupy z kurek ( do gotowania ) Łyżka suszonych warzyw vegeta Sól Pieprz woda Wykonanie: Do mięsa mielonego dodajemy 3 łyżeczki zupy kurkowej, mieszamy. Dodatkowo doprawiamy vegetą i pieprzem. Formujemy małe pulpeciki. Do garnka
Smaki Ewyskładniki: 5 jajek 1 puszka kukurydzy 200 g szynki 1 por 2 małe ogórki konserwowe natka pietruszki 7 łyżek majonezu sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, ostudzamy, obieramy i kroimy w kostkę. Pora myjemy, drobno kroimy, solimy i odstawiamy. Szynkę i ogórka kroimy w kostkę. Natkę pietruszki siekamy. Kukurydzę odcedzamy, mieszamy z majonezem i pozostałymi składnikami a następnie przyprawiamy
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 4 jajka 2 łyżki startego sera żółtego 1 plaster szynki 3 łyżeczki chrzanu 2 łyżki majonezu sól, pieprz szczypiorek wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy na pół i wyciągamy żółtka. Żółtka rozdrabiamy widelcem i mieszamy z serem, chrzanem, majonezem oraz drobno pokrojoną szynką. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotową masą napełniamy białka. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem i opcjonalnie
Domowy Smak JedzeniaSałatka, którą dziś prezentuje idealnie nadaje się na wszelaki okazje, znika równie szybko jak powstaje. Przepis na tą pyszność dostałam od znajomej , która genialnie gotuje i piecze:) Sałatka warstwowa z serem i szynką Składniki: 15 dkg sera gouda 20 dkg szynki drobiowej 1 cebula 6 jaj kukurydz - puszka majonez lub jogurt grecki ketchup pieprz Sposób przygotowania: Ugotować jajka
Cukier&Puderwiosny. Wszystko w naszych rekach. skladniki na keksowke 24x10cm 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego 2 jajka 1 marchewka kilka zielonych fasolek szparagowych pieczarki marynowane szynka w kawalku zelatyna sol, vegeta wykonanie. Jajka gotujemy na twardo, przelewamy zimna woda i obieramy. Marchewke i fasolke gotujemy do miekkosci w osolonej wodzie. Wyciagamy warzywa, a wywar mozemy wykorzystac do przygotowania zelatyny
Przysmaki Karolkiwyraziste w smaku. Składniki: gotowe ciasto kruche lub z tego przepisu tu pęczek szparagów 3-4 plastry koziego sera 5-6 plastrów szynki parmeńskiej 3-4 łyżki jogurtu greckiego sól, pieprz, świeże zioła opcjonalnie Szparagi gotujemy w osolonej wodzie 5-6 minut, wcześniej odrywamy zdrewniałe końce. Następnie kroimy w pół szparagi i kilka z nich owijamy szynką parmeńską. Gotowe ciasto
Mango PapajaBarszcz czerwony to jedyna zupa, którą spożywam tylko raz w roku - na Wigilię. Zawsze kazałam sobie gotować ogromny gar wigilijnego barszczu, który jadłam przez całe Święta. Wszystkie sałatki, pieczone szynki, schaby, świąteczne obiady mogły się schować - barszczem musiałam się nasycić na cały rok! ;) Teraz po praz pierwszy w życiu samodzielnie gotowałam Wigilijny barszcz. Muszę nieskromnie przyznać, że wyszedł bardzo dobry
W kuchni Katiegarść rukoli 125 g sera żółtego sos – 4 łyżki jogurtu greckiego (lub majonezu), 2 łyżki ketchupu, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szynkę kroimy w kostkę, ogórki w plasterki. Kukurydzę odsączamy, ser ścieramy na tarce. Składniki na sos mieszamy ze sobą. W przezroczystej misce układamy kolejno
e-PrzepisyKulinarnegarść bazylii – garść mięty – parę gałązek tymianku – kilka chlustów śmietanki 30% – oliwa z oliwek – sól, pieprz Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu i przekładamy do dużej miski. Plasterki szynki parmeńskiej rwiemy w palcach i dodajemy do makaronu. Tak samo postępujemy z burratą, lecz rwiemy ją nad miską, by wypływająca z niej śmietanka
Be Fit Be Strongtagliatelle 200 g szynki podwędzanej 4 żółtka 300 ml śmietany kremówki 1 ząbek czosnku parmezan oliwa sól morska pieprz świeżo mielony Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody na al dente, może to być również spagetti . Szynkę kroimy na kawałki, nie za małe aby nie zginęły nam w sosie. Na patelni rozgrzewamy oliwę i zrumieniamy szynkę. Dolewamy połowę śmietany
KuchcikoweLove