szynka gotowana - 6092 przepisów (strona:83/407)

Pizza z brokułami i jajkiem na twardo 112

wpisie – ciasto na włoską pizzę . Życzę smacznego. Składniki Śmietana 18% (200 g) 3 jajka 1 brokuł 1 kiełbasa suszona 2 plastry szynki drobiowej wędzonej Ser żółty Przygotowanie Przepis na ciasto: ciasto na włoską pizzę . Jajka gotujemy na twardo (od momentu zagotowania 8 minut), po wystudzeniu obieramy i kroimy w plastry. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej

Programista w kuchni
Pizza z brokułami i jajkiem na twardo 130

wpisie – ciasto na włoską pizzę . Życzę smacznego. Składniki Śmietana 18% (200 g) 3 jajka 1 brokuł 1 kiełbasa suszona 2 plastry szynki drobiowej wędzonej Ser żółty Przygotowanie Przepis na ciasto: ciasto na włoską pizzę . Jajka gotujemy na twardo (od momentu zagotowania 8 minut), po wystudzeniu obieramy i kroimy w plastry. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej

Programista w kuchni
Pizzerinki na brokułowym spodzie 298

brokuły 3/4 szklanki otrębów pszennych 2 jajka     kilka pieczarek 1/2 cebuli 1/2 czerwonej papryki kukurydza z puszki 10 plasterków szynki Szklanka przecieru pomidorowego Pieprz, sól Oregano, bazylia Zioła prowansalskie 100g sera żółtego Brokuły gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru. Studzimy, a następnie rozgniatamy widelcem. Do brokułów dodajemy otręby, jajka i 50g startego sera. Doprawiamy(...)nagrzanego do 200 stopni, na około 15 minut. Przecier pomidorowy wylewamy na patelnię, dodajemy pół łyżeczki cukru i pół łyżeczki soli. Gotujemy aż zgęstnieje. Doprawiamy bazylią, oregano i ziołami prowansalskimi. Cebulę kroimy w pół-piórka, paprykę i szynkę na mniejsze części, a pieczarki w plasterki. Każdą, podpieczoną pizzerinkę smarujemy sosem pomidorowym, następnie posypujemy startym serem i układamy pieczarki, paprykę, szynkę

Czerwona Porzeczka
Sałatka makaronowa z szynką 391

makaronu świderki 350 g szynki puszka fasoli czerwonej około 15 małych pieczarek konserwowych 2 papryka konserwowe 3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy i przelewamy na sicie zimną wodą. Szynkę i paprykę kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki. Fasolę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki wkładamy do jednej miski, dodajemy przyprawy i majonez. Całość

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka czosnkowo-koperkowa z makaronem ryżowym 151

Hańderek 1/2 puszki kukurydzy 1 ogórek szklarniowy lub 3 gruntowe 4 ząbki czosnku 1/2 pęczka koperku  2 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, studzimy. Kukurydzę odcedzamy z zalewy, szynkę i ogórki kroimy w dużą kostkę. Koperek siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. 2. Wszystkie składniki sałatki łączymy ze sobą, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku

Szefowa kuchni
Sałatka z bobem 177

szynkę. Jestem pewna, że to od niej rozpocznę sezon na bób w przyszłym roku. :-) 500g bobu 250g żółtego sera w kostce 250g szynki konserwowej w kostce 2-3 łyżki majonezu 3 łyżki posiekanego szczypiorku pieprz 1. Bób gotujemy w osolonej wodzie, studzimy (wtedy lepiej się obiera) i ściągamy łupinki. 2. Żółty ser i szynkę konserwową kroimy w kostkę. 3. Bób

Szefowa kuchni
Roladki drobiowe z burakiem i kozim serem 51

około 200 g) kozi ser w roladce pokrojony wzdłuż na 4 części 1 gotowany burak pokrojony w cienkie plastry sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oregano (tymianek, kurkuma, słodka papryka) 6 plasterków suszonej szynki parmeńskiej Sposób wykonania / Instructions: Na pierś z kurczaka Piersi z kurczaka opłukać i osuszyć papierowym(...)ręcznikiem. Rozłożyć płasko na blacie i rozbić na cieńsze filety. Posmarować przeciśnietym czosnkiem i posypać przyprawami. Następnie poukładać na mięsie plastry gotowanego buraka. Na wierzchu położyć kawałek koziego sera. Zawinąć roladkę . Każdą roladkę zawinąć w 2- 3 plasterki szynki. Umieścić w naczyniu żaroodpornym i posmarować oliwą Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Spice things up
Makaron z szynką i brokułem w sosie serowym 207

makaronu (dałam penne, ale może być inny, byle niezbyt drobny) 250 g szynki lub innej wędliny dobrej jakości brokuł kawałek pora ząbek czosnku 100 g sera pleśniowego z niebieska pleśnią 200 g śmietany 30% oregano, bazylia,zioła prowansalskie, pieprz ziołowy, suszone pomidory, pieprz czarny, sól Przygotowanie Makaron gotujemy(...)dente w osolonej wodzie. Brokuła dzielimy na drobne różyczki. Garnek zalewamy wodą, dodajemy po pół łyżeczki cukru i soli i wsypujemy różyczki brokuła. Wodę gotujemy, aż brokuł będzie w miarę miękki, ale nierozpadający się. Szynkę kroimy w paski, pora w półplasterki, czosnek drobno siekamy. Na patelnię z rozgrzanym olejem wsypujemy pora, czosnek i szynkę. Podsmażamy przez jakieś 5-7 minut

e-PrzepisyKulinarne
Rolada z żółtego sera z kolorowym farszem 182

sera żółtego w kawałku (zapakowanego próżniowo) 300 g serka śmietankowego 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1/2 papryki zielonej 2 korniszony 100 g szynki 1/2 pęczka szczypiorku 1 łyżeczka majonezu   PRZYGOTOWANIE: W garnku gotujemy wodę, wyłączamy i wkładamy do niej ser w opakowaniu. Przykrywamy pokrywką i trzymamy w garnku ok 40 minut. Serek śmietankowy przekładamy do miski. Wszystkie papryki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka z selerem konserwowym 713

grzankami. Składniki: 170 g selera sałatkowego (po odsączeniu z zalewy) 285 g kukurydzy (odsączonej z zalewy) 20 dag żółtego sera 20 dag szynki konserwowej 3 jajka 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz drobny szczypiorek - natka Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. W tym czasie odsączamy seler i kukurydzę z zalewy - kukurydzę wrzucamy do miski. Seler siekamy nożem na mniejsze kawałki

Alutka-Gotuje
Jajka faszerowane na ciepło 2366

zaraz skonsumować bo jak ostygną to już nie to samo…:) Jajka faszerowane na ciepło – składniki: jajka – u mnie 5 szt. kilka plasterków szynki szczypior sól, pieprz, bułka tarta masło 1. Jajko gotujemy na twardo. Warto wiedzieć, że w czasie gotowania dobrze kilka razy mieszać jajka, bo wtedy jak jajko zaczyna się ścinać to dzięki sile odśrodkowej żółtko

UgotujmyTo.pl
DIETETYCZNA PIZZA Z KALAFIORA 125

DODATKI :  1 papryka 100 g chudej szynki 100 g mozzarelli light listki bazylii do dekoracji                                                                   PRZYGOTOWANIE :  Kalafior gotujemy na parze na miękko. Studzimy, przekładamy(...)spód z kalafiora ładnie się zarumieni. Pomidory i cebulę drobno kroimy, przekładamy do garnka i gotujemy aż sos ładnie zgęstnieje. Dodajemy czosnek i wszystko blendujemy na gładki sos. Doprawiamy do smaku cukrem, solą i bazylią. Na spód wylewamy sos pomidorowy, rozkładamy pokrojoną szynkę i plasterki mozzarelli. Pizzę pieczemy 10-15 minut w temperaturze 190 % C aż się zarumieni. Podajemy ciepłą

Kulinarne Fantazje Marioli
Wyborne śniadanie 119

zjedzone zostało z apetytem i tak jestem po śniadaniu. A że na zewnątrz nadal zimowo, śniadanie wiosenne poprawiło mi humor i nakręciło na dalsze gotowanie;) Składniki 1 duża papryka 2 jajka szczypiorek 3 plasterki ulubionej szynki (można zastąpić boczkiem) sól, pieprz Sposób przygotowania Paprykę przeciąć na pół, wydrążyć środek. Pokroić szynę na mniejsze kawałki, dać na spód papryki, wbić jajko

pink envelope
Jajko w koszulce na szparagach z musztardowym winegretem 105

dbające o linię! Jajko w koszulce na szparagach z musztardowym winegretem Składniki na 2 porcje:  8-10 zielonych szparagów 2 duże jajka (najlepiej od szczęśliwych kur/wiejskie) 2 plastry szynki parmeńskiej lub innej długo dojrzewającej szczypiorek sól, pieprz Składniki na musztardowy winegret: 25ml oliwy z oliwek extra virgin 1 płaska łyżka płynnego miodu 1 łyżeczka octu z białego wina(...)wierzchu). Jajko w koszulce delikatnie wyłowić z wody łyżką cedzakową i położyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby obeschło. Przygotowanie talerza  - u gotowane al dente szparagi ułożyć na talerzu. Na szparagach położyć plaster szynki parmeńskiej, na niej delikatnie ułożyć jajko w koszulce, oprószyć solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i drobniutko posiekanym szczypiorkiem. Całość polać musztardowym winegretem i natychmiast podawać

Codzienne Gotowanie
Jajka zapiekane w szynce parmeńskiej 129

piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15-20 minut.  Zapieczone jajka podajemy posypane szczypiorkiem lub ze szparagami posypanymi np.parmezanem. Szparagi obieramy i krótko gotujemy,tak aby zachowały jeszcze chrupkość.  uwaga: Jajka zapieczone w szynce parmeńskiej są dość słone, dlatego należy uważać z solą. Do wersji mniej słonej polecam użyć zwykłej szynki lub cienkich plastrów boczku

Bon appetit mon amie