ogórki konserwowe 2 ogórki kiszone sól, pieprz do smaku 2 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy mała puszka kiełków fasoli mung (200g) Przygotowanie; Makaron gotujemy wedle przepisu na opakowaniu. Kukurydzę i kiełki odsączamy. Szynkę i ogórki kroimy w kostkę. Ser ścieramy na dużych oczkach. Kiedy makaron będzie zimny wszystko ze sobą mieszamy. Doprawiamy do smaku, dodajemy majonez i musztardę
Radość kipiąca uśmiechem.siebie. Od czasu gdy nie używam kostek rosołowych, mrożę sobie w słoikach różne wywary: buliony mięsne, warzywne, wywary od parzenia wędzonej szynki - właśnie na takim przygotowałam swą zupę. Dzięki temu przygotowałam ją błyskawicznie gdyż nie musiałam gotować mięsa (a trwa to ok.30-60 minut). Gdy nie dysponujemy takim wywarem będziemy dodatkowo potrzebować kawałek chudej wędzonej ogonówki, szynki, ewentualnie boczku, który(...)mniejsze kawałki i ugotować do miękkości. Składniki: - 2 pęczki botwiny (młode buraczki razem z liśćmi) - 150g warzyw: marchew, pietruszka, por (u mnie włoszczyzna słupki) - 700ml wywaru od parzenia wędzonej szynki - 2 liście laurowe - 6 kulek ziela angielskiego - zakwas buraczany lub cytryna lub ocet do zakwaszenia naszej zupy - sól i świeżo mielony pieprz - kwaśna lub słodka śmietanka (nie trzeba
Smaczne Zdrowewpisie – ciasto na włoską pizzę . Życzę smacznego. Składniki Śmietana 18% (200 g) 3 jajka 1 brokuł 1 kiełbasa suszona 2 plastry szynki drobiowej wędzonej Ser żółty Przygotowanie Przepis na ciasto: ciasto na włoską pizzę . Jajka gotujemy na twardo (od momentu zagotowania 8 minut), po wystudzeniu obieramy i kroimy w plastry. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej
Programista w kuchniwpisie – ciasto na włoską pizzę . Życzę smacznego. Składniki Śmietana 18% (200 g) 3 jajka 1 brokuł 1 kiełbasa suszona 2 plastry szynki drobiowej wędzonej Ser żółty Przygotowanie Przepis na ciasto: ciasto na włoską pizzę . Jajka gotujemy na twardo (od momentu zagotowania 8 minut), po wystudzeniu obieramy i kroimy w plastry. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej
Programista w kuchnibrokuły 3/4 szklanki otrębów pszennych 2 jajka kilka pieczarek 1/2 cebuli 1/2 czerwonej papryki kukurydza z puszki 10 plasterków szynki Szklanka przecieru pomidorowego Pieprz, sól Oregano, bazylia Zioła prowansalskie 100g sera żółtego Brokuły gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru. Studzimy, a następnie rozgniatamy widelcem. Do brokułów dodajemy otręby, jajka i 50g startego sera. Doprawiamy(...)nagrzanego do 200 stopni, na około 15 minut. Przecier pomidorowy wylewamy na patelnię, dodajemy pół łyżeczki cukru i pół łyżeczki soli. Gotujemy aż zgęstnieje. Doprawiamy bazylią, oregano i ziołami prowansalskimi. Cebulę kroimy w pół-piórka, paprykę i szynkę na mniejsze części, a pieczarki w plasterki. Każdą, podpieczoną pizzerinkę smarujemy sosem pomidorowym, następnie posypujemy startym serem i układamy pieczarki, paprykę, szynkę
Czerwona Porzeczkamakaronu świderki 350 g szynki puszka fasoli czerwonej około 15 małych pieczarek konserwowych 2 papryka konserwowe 3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy i przelewamy na sicie zimną wodą. Szynkę i paprykę kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki. Fasolę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki wkładamy do jednej miski, dodajemy przyprawy i majonez. Całość
e-PrzepisyKulinarneHańderek 1/2 puszki kukurydzy 1 ogórek szklarniowy lub 3 gruntowe 4 ząbki czosnku 1/2 pęczka koperku 2 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, studzimy. Kukurydzę odcedzamy z zalewy, szynkę i ogórki kroimy w dużą kostkę. Koperek siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. 2. Wszystkie składniki sałatki łączymy ze sobą, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku
Szefowa kuchniszynkę. Jestem pewna, że to od niej rozpocznę sezon na bób w przyszłym roku. :-) 500g bobu 250g żółtego sera w kostce 250g szynki konserwowej w kostce 2-3 łyżki majonezu 3 łyżki posiekanego szczypiorku pieprz 1. Bób gotujemy w osolonej wodzie, studzimy (wtedy lepiej się obiera) i ściągamy łupinki. 2. Żółty ser i szynkę konserwową kroimy w kostkę. 3. Bób
Szefowa kuchniokoło 200 g) kozi ser w roladce pokrojony wzdłuż na 4 części 1 gotowany burak pokrojony w cienkie plastry sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oregano (tymianek, kurkuma, słodka papryka) 6 plasterków suszonej szynki parmeńskiej Sposób wykonania / Instructions: Na pierś z kurczaka Piersi z kurczaka opłukać i osuszyć papierowym(...)ręcznikiem. Rozłożyć płasko na blacie i rozbić na cieńsze filety. Posmarować przeciśnietym czosnkiem i posypać przyprawami. Następnie poukładać na mięsie plastry gotowanego buraka. Na wierzchu położyć kawałek koziego sera. Zawinąć roladkę . Każdą roladkę zawinąć w 2- 3 plasterki szynki. Umieścić w naczyniu żaroodpornym i posmarować oliwą Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Spice things upmakaronu (dałam penne, ale może być inny, byle niezbyt drobny) 250 g szynki lub innej wędliny dobrej jakości brokuł kawałek pora ząbek czosnku 100 g sera pleśniowego z niebieska pleśnią 200 g śmietany 30% oregano, bazylia,zioła prowansalskie, pieprz ziołowy, suszone pomidory, pieprz czarny, sól Przygotowanie Makaron gotujemy(...)dente w osolonej wodzie. Brokuła dzielimy na drobne różyczki. Garnek zalewamy wodą, dodajemy po pół łyżeczki cukru i soli i wsypujemy różyczki brokuła. Wodę gotujemy, aż brokuł będzie w miarę miękki, ale nierozpadający się. Szynkę kroimy w paski, pora w półplasterki, czosnek drobno siekamy. Na patelnię z rozgrzanym olejem wsypujemy pora, czosnek i szynkę. Podsmażamy przez jakieś 5-7 minut
e-PrzepisyKulinarnesera żółtego w kawałku (zapakowanego próżniowo) 300 g serka śmietankowego 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1/2 papryki zielonej 2 korniszony 100 g szynki 1/2 pęczka szczypiorku 1 łyżeczka majonezu PRZYGOTOWANIE: W garnku gotujemy wodę, wyłączamy i wkładamy do niej ser w opakowaniu. Przykrywamy pokrywką i trzymamy w garnku ok 40 minut. Serek śmietankowy przekładamy do miski. Wszystkie papryki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkigrzankami. Składniki: 170 g selera sałatkowego (po odsączeniu z zalewy) 285 g kukurydzy (odsączonej z zalewy) 20 dag żółtego sera 20 dag szynki konserwowej 3 jajka 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz drobny szczypiorek - natka Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. W tym czasie odsączamy seler i kukurydzę z zalewy - kukurydzę wrzucamy do miski. Seler siekamy nożem na mniejsze kawałki
Alutka-Gotujezaraz skonsumować bo jak ostygną to już nie to samo…:) Jajka faszerowane na ciepło – składniki: jajka – u mnie 5 szt. kilka plasterków szynki szczypior sól, pieprz, bułka tarta masło 1. Jajko gotujemy na twardo. Warto wiedzieć, że w czasie gotowania dobrze kilka razy mieszać jajka, bo wtedy jak jajko zaczyna się ścinać to dzięki sile odśrodkowej żółtko
UgotujmyTo.plDODATKI : 1 papryka 100 g chudej szynki 100 g mozzarelli light listki bazylii do dekoracji PRZYGOTOWANIE : Kalafior gotujemy na parze na miękko. Studzimy, przekładamy(...)spód z kalafiora ładnie się zarumieni. Pomidory i cebulę drobno kroimy, przekładamy do garnka i gotujemy aż sos ładnie zgęstnieje. Dodajemy czosnek i wszystko blendujemy na gładki sos. Doprawiamy do smaku cukrem, solą i bazylią. Na spód wylewamy sos pomidorowy, rozkładamy pokrojoną szynkę i plasterki mozzarelli. Pizzę pieczemy 10-15 minut w temperaturze 190 % C aż się zarumieni. Podajemy ciepłą
Kulinarne Fantazje Mariolizjedzone zostało z apetytem i tak jestem po śniadaniu. A że na zewnątrz nadal zimowo, śniadanie wiosenne poprawiło mi humor i nakręciło na dalsze gotowanie;) Składniki 1 duża papryka 2 jajka szczypiorek 3 plasterki ulubionej szynki (można zastąpić boczkiem) sól, pieprz Sposób przygotowania Paprykę przeciąć na pół, wydrążyć środek. Pokroić szynę na mniejsze kawałki, dać na spód papryki, wbić jajko
pink envelope