szynka gotowana - 6092 przepisów (strona:93/407)

Gołąbki. 181

jajka vegeta, sól, pieprz 2-3 łyżki masła klarowanego mały koncentrat pomidorowy-szklanka wody średnia główka kapusty WYKONANIE: Kapustę gotujemy w vegecie, zostawiamy do ostygnięcia i obieramy liście, na klarowanym maśle podsmażamy czosnek z cebulą- szklimy, obie szynki  mielimy na grubych oczkach, dodajemy ugotowany ryż, przyprawy i surowe jajka, wszystko dobrze wyrabiamy i przygotowujemy gołąbki, na patelni rozpuszczamy masło

Kuchnia Beaty
Szybka sałatka z selerem 188

cebuli dymki, zielona część - 3 jaja - 6 ogórków konserwowych - 2 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego - 2 łyżeczki musztardy - sól i pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. Ogórki i szynkę kroimy w kostkę. Seler i kukurydzę odsączamy na sicie, zieloną część dymki drobno kroimy. 2. Łączymy wszystkie składniki, mieszamy i doprawiamy do smaku

Apetyczna babeczka
Sałatka z serem, szynką i ogórkiem kiszonym 44068

ogórków kiszonych 5 jajek 1 czerwona cebula 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól i świeżo mielony pieprz do smaku Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Ser także ścieramy. Szynkę (najlepiej bez skórki) i ogórki kiszone (lekko odciskamy z nadmiaru soku) kroimy w drobną kostkę. Dodajemy posiekaną czerwoną cebulę i mieszamy z musztardą

Kolorowy Przepisownik
Sałatka z Makaronem Ryżowym Orzo 73

ostudzony makaron, całą sałatkę możemy przygotować w kilka minut. Sałatka z makaronem ryżowym orzo to połączenie wielu smacznych warzyw i dodatków, które tworzą bardzo ciekawą kompozycję smakową. Makaron orzo, szynka, ser, kukurydza i inne warzywa z dodatkiem aromatycznego sosu to prawdziwy raj dla podniebienia. Przepis na sałatkę z makaronem orzo jest bardzo łatwy. Sałatkę tą można przygotować w kilku prostych(...)ogórków  150 g sera żółtego 250 g szynki konserwowej  160 g ogórków konserwowych czerwona papryka  puszka kukurydzy konserwowej 150 g sera żółtego 250 g szynki konserwowej  1 ząbek czosnku 4 łyżki majonezu 6 łyżek jogurtu naturalnego przyprawy: sól, pieprz  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie, według instrukcji na opakowaniu. Kukurydze cedzimy przy

Przepiski.pl
Sałatka makaronowa z ogórkiem, szynką i koperkiem 321

Makaron sprawia, że sałatka jest bardzo syta. 0,5 szklanki makaronu w kształcie ziaren ryżu (pełnoziarnistego) 2 ogórki szklarniowe 30 dag szynki konserwowej 1 pęczek świeżego koperku 3 łyżki majonezu Sól Pieprz Ryż (makaron w jego kształcie) gotujemy do miękkości z dodatkiem soli. Hartujemy w zimnej wodzie, odcedzamy. Ogórki obieramy, kroimy w kosteczkę. Tak samo robimy z szynką. Koperek siekamy

VioletoweKucharzenie
Kolorowe warstwy w galarecie babci Basi 128

mrożone ) Warzywa : brokuł i marchew gotujemy w słono – słodkiej wodzie do miękkości . Uwaga na brokuł aby się nie rozgotował ! Jajka gotujemy na twardo . Po ostudzeniu kroimy w ćwiartki i układamy na samym dnie foremki . Ostudzoną marchew , szynkę konserwową kroimy w kostkę. Przecedzamy groszek i kukurydzę . Kładziemy warstwami : jako , groszek, szynka konserwowa, marchew, kukurydza, brokuł. Zalewa : ( ilość zależna od wielkości

Pysznosci Babci Basi
Sałatka z selera 118

ananasa  1/2 puszki kukurydzy ( można dać całą puszkę )  Do smaku: sól, pieprz, majonez  Sposób wykonania:   Jajka gotujemy na twardo studzimy, kroimy w kostkę.  Seler i kukurydzę odsączamy.  Ananasa odsączamy kroimy w kostkę.  Szynkę kroimy w kostkę.  Por myjemy, kroimy na drobno , sparzamy wrzątkiem, studzimy.  Wszystkie składniki łączymy razem doprawiając do smaku

Darcia w kuchni
Cykoria zapiekana z szynką pod beszamelem 141

sosie beszamelowym. Składniki: 3 cykorie łyżka soku z cytryny 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1/4 l mleka gałka muszkatołowa 6 plasterków szynki sól, pieprz biały Główki cykorii oczyścić, wykroić gorzkie piętki, blanszować 3–4 minuty w gotującej wodzie z dodatkiem soli i soku z cytryny. Wyjąć z wody i ostudzić. W rondelku roztopić masło, dodać mąkę i zrobić zasmażkę(...)rozprowadzać wlewanym po trochu zimnym mlekiem, doprowadzić do wrzenia.  Przyprawić gałką muszkatołową i białym pieprzem. Sos beszamelowy gotować na wolnym ogniu, mieszając przez ok 5 minut. Na dno naczynia do zapiekania wlać trochę beszamelu. Główki cykorii zawinąć w plasterki szynki po dwa plasterki na główkę. Ułożyć w naczyniu do zapiekania i zalać resztą beszamelu.  Zapiekać przez 30 minut

W kuchennej krainie
Szynka pekolwana- pieczona 116

ziaren ziela angielskiego 4-5 ziaren pieprzu 4 listki laurowe łyżka goździków kilka ziaren jałowca 2 litry wody WYKONANIE Szynkę dokładnie myjemy.  Przygotowujemy marynatę. Wszystkie składniki oprócz soli peklowanej i czosnku, doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok. 5-8 min. Kiedy zalewa będzie już letnia, dodajemy sól peklowaną i dokładnie mieszamy. Studzimy marynatę i dodajemy do niej szynkę. Wyciskamy ząbki

W kuchennym oknie Ewy
Cordon bleu 3244

osób) 2 filety z kurczaka (po ok. 250g, bez polędwiczek) 2 duże plastry szynki długo dojrzewającej (np. parmeńskiej) kilka plastrów żółtego sera o intensywnym smaku 1/2 płaskiej łyżeczki tymianku 1/2 płaskiej łyżeczki cząbru sól czarny pieprz świeżo mielony olej rzepakowy bułka tarta 1 jajko Do podania gotowane warzywa, np. ziemniaki, brokuły, kalafior Instrukcje Filety z kurczaka kładziemy płasko na desce(...)ciepło, najlepiej z gotowanymi warzywami. Przez Krystian Kulinarna Pokusa #gallery-184 {margin: auto;} #gallery-184 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-184 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-184 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Filety rozkrajamy i rozbijamy na sznycle... ...po czym składamy wokół szynki i sera Panierujemy i smażymy

Kulinarna Pokusa
Sałatka z makaronem kokardki i szynką 58

Sałatka z makaronu i szynki konserwowej to świetna propozycja na imprezę w większym gronie – nikt jej się nie oprze. Składniki: 1 makaron mini kokardki Lubella 1 puszka kukurydzy 1 majonez mały 20 dkg szynki konserwowej 20 dkg sera żółtego 1 papryka czerwona Sposób przygotowania: Makaron gotujemy i studzimy. Wszystko kroimy w kostkę, dodajemy kukurydzę. Całość mieszamy z makaronem i majonezem

Wasze Przepisy
Sałatka z tortellini i porem 448

łyżka jogurtu naturalnego gęstego sól, pieprz Przygotowanie Por kroimy w półplasterki, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 minut. Następnie odcedzamy i studzimy. Tortellini gotujemy według instrukcji na opakowaniu, odstawiamy do wystygnięcia. Kukurydzę odsączamy na sitku. Szynkę i ogórki kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na godzinę

e-PrzepisyKulinarne
Makaron z cukinią i szynką 176

podsmażać jeszcze razem przez około 5 minut. W międzyczasie, w miseczce, dokładnie wymieszać ze sobą śmietankę, żółtka i oliwę. Tak przygotowany sos wlać na patlenię z cukinią i szynką, wymieszać i chwilę razem podsmażać (przez około 1 minutę). Sos przyprawić solą i pieprzem do smaku. Odcedzony, gorący makaron wymieszać z sosem, wykładać na talerze, podawać oprószony startym parmzeanem (u mnie(...)małego dziecka. Parmezan można zastąpić mieszanką serów twardych  Reggio piatto  dostępną w przystępnej cenie w sieci sklepów Biedronka. Makaron należy gotować równocześnie z przygotowaniem sosu. Oliwę można zastąpić olejem, a szynkę boczkiem. Można użyć makaronu o dowolnym kształcie

Gospodyni Miejska
Sałatka warstwowa 719

sałatki trzeba wrzucić do zamrażalnika serek topiony. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i oddzielamy białka od żółtek. Marchewkę gotujemy w lekko osolonej wodzie.  Ogórki obieramy z łupki i kroimy je w kosteczkę, bardzo dobrną ;) Odsączamy. Szynkę drobiową kroimy w bardzo drobną kostkę. Sałatkę warstwową składamy w przeźroczystym naczyniu o prostych ściankach. Na dno salaterki ścieramy na drobnej

Lawendowe Niebo
Sałatka z Groszkiem Konserwowym 72

papryki czerwonej 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól pieprz Wykonanie Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Marchewki gotujemy na półtwardo, obieramy i kroimy w kosteczkę. Groszek oraz kukurydzę odcedzamy z zalewy. Szynkę oraz paprykę kroimy w kostkę, pora w półkrążki. Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, czosnkiem oraz solą

Przepiski.pl