Omlet z rukolą i szynką

Omlet z rukolą i szynką

Omlet z rukolą i szynką

Przepis na : śniadanie

2 jajka 50 g szynki garść świeżej rukoli tłuszcz do smażenia 1/4 cebuli sól pieprz Szynkę kroimy w kostkę, cebulę siekamy drobno i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu, dodajemy pokrojoną rukolę i smażymy jeszcze ok 2 min. Jajka wybijamy do kubeczka i rozmącamy widelcem, oblewamy równomiernie przysmażoną szynkę i rukolę. Przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień. Kiedy jajka się zetną, omlet gotowy. Przed podaniem solimy i pieprzymy do smaku. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.