szynka gotowana - 6092 przepisów (strona:102/407)

Kurczak na zielonej łące... 196

czosnek. Następnie dodajemy szpinak.   Piersi rozbijamy. Solimy, pieprzymy. Układamy na niej szpinak i zawijamy w roladkę. Każdą pierś dodatkowo owijamy w szynkę. Smażymy 20 minut w piekarnika 180 stopni. FASOLKA Fasolę gotujemy w osolonej wodzie 15 minut. Odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy fasolkę, posypujemy bułką tarką i mieszamy. Do smaku dodajemy odrobinę pieprzu i soli. PODANIE

Mój Smak na Życie
Kokardkowa sałatka 738

szypiorku Przygotowanie sałatki z makaronem i ananasem Makaron gotujemy al' dente wg. przepisu na opakowaniu. Jeśli takiego nie ma, to makaron gotujemy 2 minutki krócej od zalecanego czasu. Po ugotowaniu odstawiamy do przestygnięcia (pamiętajmy aby go od czasu do czasu przemieszać aby się nie skleił). Po przestudzeniu makaron przekładamy do miski. Szynkę konserwową kroimy w kosteczkę i dodajemy do pozostałych(...)służy tutaj wyłącznie do połączenia wszystkich składników. Popularne sałatki: Pieczarkowa Ryżowa z wędzonym kurczakiem Z tuńczykiem i kaszą kuskus Artykuł Kokardkowa sałatka pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka bezludna wyspa 358

ciepłym piasku i wylegiwaniu się na plaży... :) Składniki: słoiczek selera konserwowego 5 jajek puszka kukurydzy pół puszki ananasa por 150g żółtego sera 250g szynki sól, pieprz majonez pęczek natki pietruszki patyczki do szaszłyków czarne oliwki Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Żółtka wyjmujemy, a białka drobno siekamy. Kukurydzę i selera porządnie odsączamy na sitku. Ananasy odciskamy na ręczniku kuchennym, żeby

Czerwona Porzeczka
Kolorowa sałatka makaronowa 93

Składniki: 300 g drobnego makaronu np. małe kolanka 1 czerwona papryka 3 kiszone ogórki 1 puszka kukurydzy 3 jajka 150 g szynki 1/2 puszki czerwonej fasoli kilka łyżek majonezu sól pieprz papryka słodka w proszku Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i przelewamy go zimną wodą. Wrzucamy do dużej miski. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Kukurydzę

MyCookBook.pl
Tortellini zasmażane. Szybki obiad lub kolacja. 484

daję pół na pół ) - papryka czerwona 1 sztuka - pomidor 1 sztuka - zielona cebulka - łyżka oleju - sól - bazylia, majeranek Wykonanie Tortellini gotuję w/g przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju. Wszystkie składniki ( boczek, szynkę, paprykę,pomidora bez skórki) kroję w kosteczkę. Na dużej najlepiej głębokiej patelni podsmażam najpierw boczek, jak wytopi się tłuszczyk dodaje szynkę, po chwili

Kuchnia z widokiem na ogród
Papryka faszerowana mięsem i pęczakiem 151

szklanki suchego pęczaku do smaku sól i pieprz, suszone pomidory z czosnkiem i ziołami chili w młynku Kotanyi olej rzepakowy Pęczak gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Z papryki odcinamy czubki, usuwamy gniazda nasienne. Płuczemy. Mięso z szynki rozdrabniamy my za pomocą szatkownicy (Triblade Kenwood), przekładamy do miski, dodajemy drobno pokrojone podgardle, sypki pęczak, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, doprawiamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Makaron z sosem paprykowym i szynką szwarcwaldzką 74

godzin w garach (tak, mi też się czasem zdarza ;) Niezawodny makaron z nutką ostrej papryczki, z dodatkiem czosnku i szynki szwarcwaldzkiej połączone kremowym sosem, to pyszne danie, które możemy przygotować w kilka chwil.  Makaron z sosem paprykowym i szynką szwarcwaldzką 1)       250 g makaronu tagliatelle 2)       1 papryczka chili(...)szkl. wody, w której gotowany był makaron 13)    garść pestek dyni 14)    świeżo mielony pieprz czarny 15)    sól 16)    oliwa do smażenia 17)    natka pietruszki Sposób przygotowania: 1.   Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy i zostawiamy wodę, w której gotował się makaron. 2.      Pestki

Na kulinarnym poligonie
Ekspresowa sałatka makaronowa 799

żółtego sera 6 pomidorków koktajlowych 3 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz do smaku 1 łyżka majonezu np. Winiary Przygotowanie : Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Następnie makaron przekładamy do miski, dodajemy pokrojone w kostkę: szynkę, ser, pomidora, oraz odcedzoną czerwoną fasolkę i kukurydzę. Sałatkę doprawiamy do smaku, dodajemy majonez i posiekany szczypiorek, dokładnie mieszamy. Sałatkę przekładamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Fioletowe purre rozmarynowe ze szparagami na zielono owinięte szynką 98

wskoczyły. Zostały pierwsze sparzone, a następnie z cebulką podsmażone. Duża ilość szczypiorku i pietruszki je otuliła, a szynka szwarcwaldzka na porcje podzieliła. Smaki pod wpływem ciepła się połączyły i z purre z fioletowych ziemniaków fajne, kolorowe danie „stworzyły”. Ziemniaki z rozmarynem się gotowały i dzięki temu nutę zioła uzyskały. Składniki na ok. 3 porcje: garść zielonych szparagów(...)fioletowych ziemniaków, gałązka świeżego rozmarynu, 6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej (2 plastry na 1 porcję) surowej, wędzonej na zimno  z udźców wieprzowych , 3 - 4 cebulki dymki ze szczypiorkiem, ½ płaska łyżeczka cukru, 2 łyżki oleju rzepakowego, pęczek zielonej pietruszki, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 łyżka masła, ok. 50 ml mleka. Przygotowanie: Purre: Ziemniaki obieramy, myjemy

Moniki Smakołyki
Sałatka z pierożkami ravioli 173

pieczarek 1 mały kubek jogurtu naturalnego gęstego 4 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu pikantnego sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Pierożki ravioli gotujemy wg przepisu na opakowaniu (ok 15 minut). Przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Studzimy. Jajka, szynkę konserwową oraz pieczarki kroimy w kostkę. Do tych składników dodajemy pozostałe: przelany wodą i przecedzony groszek konserwowy oraz kukurydzę a także zimne

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka z makaronem 115

obiado-sałatki 😊 Składniki: opakowanie (500 g )kolorowego makaronu 500 g pieczarek 250 g koktajlowych pomidorków słoik czarnych oliwek 200 g szynki parmeńskiej  400 g szpinaku baby   słoik pesto ( 350 g- u mnie czerwone) Przyprawy : sól, pieprz Makaron gotujemy al dente.  Pieczarki kroimy w plastry, lekko doprawiamy solą,pieprzem i dusimy do odparowania wody.      Pomidorki

Domowe ciasta
Jajecznica z szynką, cebulą i szczypiorkiem 180

rozbij jajka na patelni, dopraw solą i pieprzem i często mieszaj by się za bardzo nie ścięła. Podawaj z pieczywem. Smacznego! Artykuł Jajecznica z szynką, cebulą i szczypiorkiem pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Papryka faszerowana 104

font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Faszerowana papryka to szybkie i pyszne danie, które można przygotować dosłownie w 20 minut + 30 minut gotowania. Potrzebne składniki: 4 duże papryki 30 dag mielonej wieprzowiny (najlepiej szynki), można zastąpić dowolnym mięsem mielonym ok. 10 dag suchego ryżu (jedna torebka lub nieduża filiżanka) 1 cebula 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki Papryczka chili(...)Gotowym farszem wypełnić papryki i przykryć „pokrywkami”.   Faszerowane papryki układać ściśle w dużym garnku o grubym dnie i zalać bulionem (tak aby były zanurzone do ok. 1/3 wysokości). Gotować na małym ogniu ok. 30. Min. Gotowe papryki można posypać tartym żółtym serem i natką pietruszki. Gotowe! Można podawać z ziołowym dipem jogurtowym lub tradycyjnym sosem pomidorowym. Świetne danie

Gotujemy i jemy
Makaron ze szparagami i wędzoną szynką (Pasta con pesto di asparagi e speck) 109

ottenere qualcosa di speciale, facendo però uso di pochissimi ingredienti. Buon appetito :) SKŁADNIKI 320 g makaronu typu pappardelle (lub dowolnie wybrany) 500 g zielonych szparagów 100 g wędzonej szynki speck (lub parmeńskiej) 5 listków bazylii 2-3 ząbki czosnku 1 szalotka starty parmezan oliwa z oliwek s ó l, pieprz    **** INGREDIENTI 320 g di pappardelle(...)ząbki czosnku; doprawiamy solą i pieprzem.  Wszystko blendujemy na jednolitą masę, stopniowo dodając 1-2 łyżki wody z gotującego się makaronu oraz oliwę. Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię  z podsmażoną szynką. Dodajemy pesto ze szparagów, dokładnie mieszamy. Całość dekorujemy pozostałymi główkami szparagów,  oprószamy startym parmezanem i czarnym pieprzem. Makaron podajemy od razu

La grande e la piccola cuoca
Makaronowa sałatka z szynką i żółtym serem 90

cytryny 4 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przelewamy zimna wodą i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Ser i szynkę kroimy w paseczki, a ogórki w kostkę. Wrzucamy do miski, dodajemy pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy. Gdyby sałatka była za sucha dodajemy jeszcze trochę majonezu

Kulinarne przygody Gatity