Domowa wędlina parzona w piekarniku. Prosty przepis, niebo lepsza i zdrowsza od sklepowej

Domowa wędlina parzona w piekarniku. Prosty przepis, niebo lepsza i zdrowsza od sklepowej

Domowa wędlina parzona w piekarniku. Prosty przepis, niebo lepsza i zdrowsza od sklepowej

Od dawna próbujemy ograniczać jedzenie sklepowych wędlin, które w większości naszprycowane są różnymi chemicznymi dodatkami na czele z bardzo szkodliwymi dla naszego zdrowia azotami. Inaczej to sól peklująca, której szynki i kiełbasy zawdzięczają nienaturalnie różowy kolor. Tak jak wchodzi ona w reakcję z mięsem, tak samo wpływa na nasze tkanki. Jest wiele doniesień naukowych, według których częste spożywanie azotynów może przyczynić się do rozwoju nowotworów. Tymczasem zrobienie naturalnej i pysznej domowej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.