Roladki z ciasta francuskiego
Roladki z ciasta francuskiego
Składniki: ciasto francuskie 300g, ser mozzarella 150g, 4 plastry ulubionej szynki, duża łyżka przecieru pomidorowego, suszona bazylia, jajko Przygotowanie: Ciasto francuskie smakujemy przecierem pomidorowym, posypujemy trochę bazylią, startym serem i kładziemy plastry szynki. Zawijamy wzdłuż długiej krawędzi. Kroimy na kawałki ok 1,5-2cm. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok 20minut w temp.200 stopni. Podajemy z sosem czosnkowym. czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje
Autor
Lena Gotuje
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
zupa pomidorowa, ciasto francuskie, ciasto francuskie, szynka, ciasto, sosy, sos czosnkowy, czosnkowy, szynka gotowana, pieczeń z szynki, pieczona szynka, sos pomidorowy
Inne przepisy z Lena Gotuje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję