Roladki z ciasta francuskiego

Roladki z ciasta francuskiego

Roladki z ciasta francuskiego

Składniki: ciasto francuskie 300g, ser mozzarella 150g, 4 plastry ulubionej szynki, duża łyżka przecieru pomidorowego, suszona bazylia, jajko Przygotowanie: Ciasto francuskie smakujemy przecierem pomidorowym, posypujemy trochę bazylią, startym serem i kładziemy plastry szynki. Zawijamy wzdłuż długiej krawędzi. Kroimy na kawałki ok 1,5-2cm. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok 20minut w temp.200 stopni. Podajemy z sosem czosnkowym. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Autor

Lena Gotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa pomidorowa, ciasto francuskie, ciasto francuskie, szynka, ciasto, sosy, sos czosnkowy, czosnkowy, szynka gotowana, pieczeń z szynki, pieczona szynka, sos pomidorowy

Inne przepisy z Lena Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.