szynka gotowana - 6092 przepisów (strona:107/407)

Sałatka z tortellini 116

startego na grubych oczkach 1 por puszka kukurydzy przyprawy: sól, pieprz 3-4 łyżki majonezu   Wykonanie:   Tortellini gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Studzimy. Por kroimy w półtalarki, zalewamy na 2-3 minuty wrzątkiem, osączamy i odstawiamy do ostudzenia. Szynkę kroimy w kostkę, kukurydzę osączamy. Ogórek myjemy i kroimy w kostkę ze skórką. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku

Smak mojej kuchni
JAJKA FASZEROWANE SZYNKĄ, PAPRYKĄ I OGÓRKIEM (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 227

Jajko to symbol nadchodzących Świąt Wielkanocnych. Znajdziemy go w koszyczku ale i pod wieloma postaciami na stole świątecznym, w tym faszerowane różnymi specjałami. Znacie już te

Ola la LCHF
Jajka faszerowane szynką 54

Jajka faszerowane szynką z dodatkiem chrzanu, musztardy i suszonej śliwki. Moje ulubione – ostre i ciekawe z smaku:) Najlepiej smakują polane sosem. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 6 sztuk (3 porcje) Składniki: 3 jajka 50 g szynki drobiowej 3 – 4 sztuki suszonych śliwek 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki tartego chrzanu Przygotowanie: Jajka gotować przez 10 minut w słonej wodzie

KuchniaWeDwoje.pl
Jajka faszerowane szynką 115

smaku:) Najlepiej smakują polane sosem. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 6 sztuk (3 porcje) Składniki: 3 jajka 50 g szynki drobiowej 3 – 4 sztuki suszonych śliwek 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki tartego chrzanu Przygotowanie: Jajka gotować przez 10 minut w słonej wodzie, wystudzić przelewając zimną wodą i obrać. Przekroić jajka na pół i oddzielić żółtko

KuchniaWeDwoje.pl
Roladki z pstrąga łososiowego i szynki parmeńskiej z kaszą gryczaną smażoną z gruszką, cebulką i orzechowami włoskimi 193

gram filetu z pstrąga łososiowego (uwaga, pozbawiamy ości gdyż są dość cienkie i drobne a bardzo "upierdliwe") 4 plastry szynki parmeńskiej (lub prosciutto, serrano) sól pieprz ćwiartka cytryny+ ćwiartka do podania 100 gram kaszy gryczanej, gotujemy bez soli według przepisu na opakowaniu do miękkości 1 czerwona cebula 3/4 średniej gruszki (lub 1 cała mała) 50 gram orzechów włoskich+ kilka(...)garść rukoli 1/3 czerwonej papryki łyżka oliwy z oliwek, u mnie z chili Gotuję kaszę gryczaną. Filet z pstrąga kroję na 4 części, przyprawiam solą, pieprzem i sokiem z cytryny z każdej strony. Następnie zawijam każdy kawałek w rulon i ponownie każdy rulon zawijam w plaster szynki parmeńskiej. Takie roladki układam w naczyniu żaroodpornym i wstawiam do piekarnika nagrzanego

Mango Papaja
SAŁATKA ŁASUCHA. 38192

jogurtu naturalnego 6 ogórków konserwowych słoiczek pieczarek marynowanych posiekany pęczek pietruszki 1 por sól, pieprz  2 - 3 łyżeczki musztardy Jajka gotuję na twardo, studzę, po czym obieram ze skorupek. Kroję w kostkę. Ogórki konserwowe, pieczarki marynowane, szynkę kroję w kostkę, pora w talarki.  Wrzucam do miski, wsypuję makaron. Dodaję odcedzony groszek i marchewkę,  ale kukurydzę dodaję

W kuchni Karmel-itki
Sałatka warstwowa z szynką i selerem konserwowym 187

pieprz   Przygotowanie Majonez, jogurt i musztardę mieszamy ze sobą. Sos doprawiamy do smaku. Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy. Szynkę kroimy w kostkę. Selera odsączamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Ser żółty ścieramy na tarce. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i oddzielamy białka od żółtek. Białka i żółtka ścieramy osobno na tarce. W salaterce układamy składniki

e-PrzepisyKulinarne
Wrapy z parówką, papryką i chrupiącą sałatą 63

placków tortilli pszennej 6 łyżek majonezu Kielecki 6 plasterków sera z szynką Hochland 6 parówek z szynki dobrej jakości liście świeżej sałaty (np. lodowej) 1/2 czerwonej papryki 1/2 papryki żółtej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Opcjonalnie parówki możesz ugotować we wrzątku kilka minut (my nie gotowaliśmy parówek). Ugotowane parówki ostudź. Obie papryki pokrój w cienkie podłużne paseczki. Każdy z placków(...)sera z szynk\u0105 Hochland","6 par\u00f3wek z szynki dobrej jako\u015bci","li\u015bcie \u015bwie\u017cej sa\u0142aty (np. lodowej)","1\/2 czerwonej papryki","1\/2 papryki \u017c\u00f3\u0142tej"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToStep","name":"Opcjonalnie par\u00f3wki mo\u017cesz ugotowa\u0107 we wrz\u0105tku kilka minut (my nie gotowali\u015bmy par\u00f3wek). Ugotowane par\u00f3wki ostud\u017a. Obie papryki

ProstePesto.pl
Zupa azjatycka a'la Ramen 59

porcje 300 g mięsa wieprzowego (szynka-łopatka)  sos sojowy sól pieprz grzyby mun albo (polskie grzyby mun- uszak bzowy) kilka szt 100 g makaronu ryżowego marchewka cebula kolendra pieprz kubeba suszona cytryna chili  liście sałaty szczypiorek zioła zielone 2 jajka na twardo Mięso kroimy w paski i na godzinę marynujemy w sosie sojowym z odrobiną soli i pieprzu(...)Podsmażamy mięso, dolewamy wodę , wrzucamy marchewkę w całości i przyprawy i namoczone uprzednio grzyby mun albo podsmażony uszak bzowy, gotujemy do miękkości.  Makaron gotujemy osobno, jajka, siekamy dodatki do ramenu. Na koniec dodajemy krótko podsmażoną cebulę pokrojoną w pióro.   Na głęboką miseczkę nakładamy wyłowione mięso i grzyby, resztę dodatków i makaron układamy kopczykami obok siebie , na koniec

Gotowanie jest łatwe
Gulasz i papryka faszerowana kaszą zapiekane w garnku 145

mięsa wieprzowego (szynka) 1 cebula 3 marchewki 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka octu jabłkowego sos sojowy oliwa sól pieprz oregano majeranek pieprz ziołowy staropolski 200 ml śmietany 2 łyżki mąki 3 białe papryczki 1,5 szkl ugotowanej kaszy gryczanej 100 g sera feta 50 g mozzarelli z bloku Mięso pkroić w kostkę, posypać przyprawami, skropić octem balsamicznym i jabłkowym(...)oraz oliwą. Odstawić na ok pół godziny. Przygotować garnek taki w którym można smażyć, gotować i zapiekać. Na dno garnka podlać odrobinę tłuszczu, podsmażyć cebulę , dodać marchewkę pokrojonąna niezbyt drobne kawałki. Dodać mięso i smażyć , kiedy juz odparuje i nabierze koloru, podlać wodą, ok 1 szkl. Dodać przyprawy i dusić pod przykryciem do miękkości. Kaszę wymieszać z serem feta, doprawić

Gotowanie jest łatwe
Risotto z groszkiem cukrowym i szynką parmeńską 139

ryżu arborio o zaokrąglonych ziarnach, ale nadadzą się też carnaroli, originario i vialone nano. Ryż długoziarnisty nie nadaje się - nie będzie się sklejał. Ryżu na risotto nie płuczemy przed gotowaniem, aby nie zmyć z jego powierzchni skrobii, która jest potrzebna do zagęszczenia sosu. Risotto trzeba co chwilę mieszać i stopniowo dolewać wino, a potem bulion. Kolejną porcję płynu dodajemy(...)czasie ryż powinien być twardy już tylko w środku), dodać pokrojone na mniejsze kawałki strąki groszku cukrowego oraz pokrojoną w krótkie paski szynkę parmeńską. Doprawić odrobiną chilli, dzięki któremu nasze risotto nabierze lekko szafranowego koloru. Gotować jeszcze ok. 10 minut, dolewając bulion, gdy risotto będzie robić się zbyt suche. Na koniec dodać parmezan i dokładnie wymieszać. Danie jest gotowe

W SMAK
Domowy makaron z sosem z szynki z czarnuszką 96

żółtek 1/4 szklanki wody 300 g mąki typ 550 lub 0 + do podsypania 1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju 250 g mięsa mielonego  300 g gotowej  szynki z czarnuszką Duda    600 ml sosu pomidorowego sól, pieprz, szczypta chili do smaku  2 łyżki masła  1 cebula Wykonanie: Do miski wbijamy żółtka, dodajemy olej, sól(...)kroimy makaron szerokości 1 cm. Oprószamy mąką i delikatnie go oddzielamy od siebie. W garnku zagotowujemy wodę z łyżeczką soli, wrzucamy partiami makaron gotujemy około 10 minut. Gotowy makaron przelewamy zimną wodą na durszlaku. Gotową szynkę mielimy na dużych oczkach maszynki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. W głębokiej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cebulkę i chwilę podsmażamy, następnie dodajemy

Sama słodycz i szczypta chili
Kanapka z pastrami 155

Kanapka z pastrami to danie, które jest bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych. Jednak coraz częściej spotykane jest również w Polsce, w dobrych restauracjach serwujących wołowinę. Niedawno

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron z bakłażanem i szynką parmeńską 63

typu potrawy robi się sprawnie i z reguły każdemu smakują. Gdzie tutaj akcent walentynkowy? A w bakłażanie, który podobno jest afrodyzjakiem. Nie wiem, nie znam się, ja tu tylko gotuję. Na początku miałam w planie bakłażana po prostu usmażyć. Przypomniało mi się, że skubany jednak bardzo lubi się opić tłuszczu, postanowiłam więc go upiec. Pieczenie nadaje jeszcze dodatkowo fajnego aromatu(...)zmielony pieprz i wszystko gotujemy na wolnym ogniu około 5 minut. Pod koniec dodajemy liście bazylii. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy zostawiając trochę wody z gotowania. Do sosu dodajemy pieczone bakłażany, całość jeszcze raz doprawiamy solą i pieprzem, znowu gotujemy parę minut. Makaron łączymy z sosem, jeżeli sos wyszedł za gęsty, dolejcie trochę wody z gotowania makaronu. Wszystko mieszamy, przed

Kardamonovy
Sałatka chwilówka 50

temu, że w sałatce znajduje się makaron i szynka jest ona sycąca i pożywna. Idealna opcja kiedy nie mamy ochoty na długie stanie w kuchni, lub gdy mamy ochotę spróbować czegoś nowego. PRZEPIS NA: SAŁATKA CHWILÓWKA Składniki 100 g makaronu kolanka 3 ogórki gruntowe 1 średnia papryka czerwona 150 g szynki konserwowej mała puszka kukurydzy(...)konserwowej 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz do smaku Wykonanie 1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy na sitku. 2. Ogórki obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę i szynkę również kroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy. 3. Przygotowujemy sos. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym i musztardą. Przyprawiamy solą

Alle Dobre!