Puree z kalafiora i duszona wieprzowina

Puree z kalafiora i duszona wieprzowina

Puree z kalafiora i duszona wieprzowina

Przepis na : obiad

600 g wieprzowiny (szynka) szczypta chili w płatkach 2 ząbki czosnku pieprz ziołowy pieprz czarny 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka octu jabłkowego 2 szkl wody smalec do smażenia Mięso pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przyrumienić mięso z obu stron. Przełożyć do garnka do duszenia przepłukać patelnię i to również dodać do mięsa. Dodać przyprawy i ocet oraz czosnek. Dusić mięso do miękkości . ok 45-50 min. Sos odparować lub w razie potrzeby dodać odrobinę wody. Podawać z puree z kalafiora ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.