Danie typowo chłopskie albo studenckie. Dużo mięcha, duża porcja. Dobre do odgrzania, schowania w słoikach :) Przepis ze strony KwestiaSma ku Składniki 2 puszki fasolki
W kuchni bez szafekrodzaju past czy smarowideł. Możemy go usmażyć, ugotować czy też udusić. Możemy go też zamknąć w słoiku. Na blogu znajdziecie garść inspiracji: bakłażan zapiekany z serkiem pieczony bakłażan z zata'arem zapiekany bakłażan z pęczakiem roladki z grillowanego bakłażana ajwar bakłażan faszerowany z mięsem roladki z bakłażana z kozim serkiem caponata pasta z bakłażana grillowane bakłażany z fetą tagliatelle
Kulinarne przygody Gatityg/kg pieprz czarny -0,5 g/kg kolendra mielona -5-8 g/kg czosnku -szybkowar -słoiczki WYKONANIE Kupione mięso rozdrabniamy i dodajemy wszystkie przyprawy, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 24 godz. Po tym czasie dodajemy 200 ml wody, mieszamy i upychamy ściśle w słoiki. Następnie wykonujemy sterylizacje w szybkowarze. Czas 70 min. SMACZNEGO
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.rodzaju past czy smarowideł. Możemy go usmażyć, ugotować czy też udusić. Możemy go też zamknąć w słoiku. Na blogu znajdziecie garść inspiracji: bakłażan zapiekany z serkiem pieczony bakłażan z zata'arem zapiekany bakłażan z pęczakiem roladki z grillowanego bakłażana ajwar bakłażan faszerowany z mięsem roladki z bakłażana z kozim serkiem caponata pasta z bakłażana grillowane bakłażany z fetą tagliatelle
Kulinarne przygody GatityJeśli zostanie Wam mięso z rosołu i gotowana golonka a nie wiecie ci z tym zrobić to mam dla Was propozycję. Zróbcie taki ekspresowy pasztet. Wystarczy kilka składników, blender oraz słoik i wyczarujemy szybki i smaczny pasztet. Do pieczywa jak znalazł i wtedy wiemy co jemy. Bez pasteryzacji można przechowywać go przez 3 dni w lodówce. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnizostawisz komentarz. Składniki : 1 kg karkówki, 30 dag żółtego sera, 3 cebule, mały słoik ketchupu, mały słoik majonezu, majeranek, sól, pieprz, Sposób przygotowania : Dzień wcześniej karkówkę myjemy i porcjujemy na plastry, które rozbijamy , oraz przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Smarujemy ketchupem , aby pokrył mięso. Odstawiamy na noc do lodówki. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso warstwami : kładziemy na przemian plastry karkówki
Pysznosci Babci Basicałość wymieszaj i gotuj jeszcze przez chwilkę, aby warzywa były miękkie. Gorące warzywa przełóż do czystych słoików, szczelnie zamknij wieczkami. Pasteryzuj przez około 10-15 minut, nie dłużej, aby warzywa nie straciły cennych witamin ! Taką mieszankę możesz np. podać do drugiego dania z mięsem i ziemniakami, ale możesz też zjeść na gorąco z kromką chleba. Ps. Jeśli chcesz możesz
Przepisy i porady kulinarneDelikatne mięso w kremowym sosie. Składniki 40 dkg fileta z indyka 150 g krewetek 1 cebula 1 łyżeczka przyprawy garam masala 1/2 łyżeczki przyprawy korma curry sól 1 słoik sosu … Czytaj dalej Indyk z krewetkami w sosie indyjskim
czarrna od kuchniSmaczne mięso na obiad i do kanapek :) Składniki 1 filet z piersi indyka, ok 1,5-2 kg 1 pęczek marchewki 1/2 cukinii 1/2 główki białej kapusty 1 słoik gruszek w … Czytaj dalej Indyk pieczony w gruszkach i warzywach
czarrna od kuchniduża pierś z indyka opakowanie szpinaku 2 opakowania szynki parmeńskiej 1/2 słoika suszonych pomidorów 1/2 kostki sera fetta (twardej ) 2 ząbki czosnku pieprz WYKONANIE Filet kroimy na dwie lub więcej części w zależności od wielkości i dobrze rozbijamy. Mięso układamy na foli do pieczenia. Szpinak rozmrażamy. Podsmażamy na oleju doprawiamy solą pieprzem
W kuchennym oknie Ewyumyć pod bieżącą wodą. Cebulę obrać i umyć. Razem z papryką zmielić w maszynce do mięsa. Dodać do zalewy i zagotować. Połączyć wszystko ze startymi buraczkami, zagotować i trzymać na małym ogniu jeszcze ok. 5 min ciągle mieszając. Gorące przekładać do wyparzonych słoików. Zakręcać, ale nie mocno. Pasteryzować ok. 15 min. Wyciągać, mocno dokręcić wieczka
Maślane ciasteczkonajlepiej, żeby dało się wyjąć mięso z flaka 250 g chudej mielonej wołowiny 250 g pieczarek, posiekanych 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 1/2 łyżeczki płatków chilli (lub ostrej papryki) 1/4 łyżeczki nasion kopru włoskiego 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1 l. sosu pomidorowego (mojego prostego sosu pomidorowego, gotowej passaty pomidorowej lub sosu ze słoika) na sos serowy: 2 jajka(...)smaku pęczek posiekanej natki pietruszki naczynie do zapiekania Przygotowanie: Rozgrzej dużą patelnię o wysokich ściankach na średnim ogniu. Wrzuć na nią mieloną wołowinę oraz kiełbasę wyjętą z flaka (jeżeli mięso nie da się wyjąć z flaka, po prostu je posiekaj) i smaż, cały czas mieszając, aż mięso zmieni kolor. Jeżeli nie będzie dość tłuste, aby samo się smażyć, podlej trochę
Chilli Czosnek i Oliwaktóra się gromadzi na powierzchni w trakcie fermentacji. Zlewam ukiszony barszcz przez sito, przelewam do słoików lub butelek i przechowuję w chłodnym miejscu popijając od czasu do czasu. Pierwszy dzień Świąt. Barszcz gotuję wyłącznie na bulionie warzywnym! Już sam dodatek krojonych wędlin i pieczonego mięsa w trakcie przyrządzania nadaje mu odpowiedniego smaku. Gotuję bulion warzywny dzień wcześniej. Przelewam wywar
Leśny Zakąteksosu sojowego 1 łyżeczka brązowego cukru 200 ml słodkiej śmietany kremówki 30 % mały kawałek wędzonki ( boczek, słoninka, domowa szynka ) smalec kurzy lub inny do smażenia sól,pieprz do smaku Mięso i warzywa, na farsz mielimy maszynką, na grubych oczkach . Podsmażamy na maśle z dodatkiem wszystkich składników z listy farsz. Jak już będą mocno przysmażone i aromatyczne odstawiamy do wystygnięcia , najlepiej(...)tego, który pozostaje mi po pieczeni. Na gorąco wlewam go do słoika, po wystygnięciu przechowuję w lodówce i używam wedle potrzeb. Pyzy, knedle nam najlepiej smakują po odsmażeniu na patelni, ale można serwować także na świeżo, prosto z wody Smacznego ! Artykuł Smakowite odsmażane pyzy, knedle z mięsem w sosie pieczeniowym pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróży