mieso w sloikach - 3202 przepisów (strona:71/214)

SAŁATKA Z OGÓRKÓW Z CURRY 164

słodko pikantnym smaku, jest bardzo prosta w przygotowaniu, która uda się każdemu. Sałatka pasuje idealnie to różnego rodzaju mięs pieczonych, smażonych, sosów oraz świetnie komponuje się jako dodatek do hamburgerów czy też hot-dogów. Z podanego przepisu wchodzi ok. 13 słoików 500ml. SAŁATKA Z OGÓRKÓW Z CURRY – PRZEPIS Składniki: 5kg ogórków gruntowych 6 dużych cebul 4 łyżki soli

Księga-Smaku
Sos z cukinii na zimę 224

cukinii nada się jako dodatek do mięsa, makaronu lub ryżu. 3 kg cukinii ( waga po obraniu i wydrążeniu środka) 1 kg dojrzałych pomidorów 1 kg słodkiej papryki kukurydza konserwowa, słoik 900 ml ( waga samej kukurydzy po odsączeniu 610 g) 300 g koncentratu pomidorowego 1 łyżka soli 1 czubata łyżka majeranku suszonego 1 łyżka bazylii suszonej 1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego

Moje domowe kucharzenie
SOS CHRZANOWY DO WIELKANOCNYCH JAJ I WĘDLIN - 5 sposobów 163

jabłek, suszonych moreli albo śliwek. Fantastyczny z dżemem borówkowym lub porzeczkowym. Sos chrzanowy na zimno zazwyczaj podajemy do mięs, jajek na twardo, golonki, a nawet młodych ziemniaków. Mając pod ręką świeży korzeń chrzanu, warto przygotować z niego czysty sos. W zakręconym słoiku, w lodówce świetnie się przechowuje i możemy go w każdej chwili wykorzystać, chociażby do pysznych kanapek z jajkiem

Moja Książka Kucharska
Cygański garnek 45481

łyżeczki wędzonej papryki słodkiej i ostrej ( ostrej w zależności od upodobań współbiesiadników garnka) - 1 słoik koncentrat pomidorowego ok. 150g lub 3 świeże pomidory - 1 łyżeczka cukru - 2 łyżeczki suszonego majeranku - 2 łyżeczki suszonego tymianku - sól - pieprz 1. Mięso kroimy w duże plastry lub kostkę. Pieczarki kroimy na pół, a duże na 3 części, mają pozostać duże kawałki. Cebulę kroimy

Apetyczna babeczka
Domowy pasztet wieprzowo-drobiowy ze słoika 257

Masę przyprawić solą, wędzoną papryką, majerankiem. Wlać whisky (lub brandy, koniak) i śmietanę. Dodać sos powstały podczas pieczenia mięsa. Wszystko razem dobrze wyrobić. Stopniowo dolewać mleka, aby masa była rzadsza, Powinna osiągnąć mniej więcej konsystencje bardzo gęstej śmietany. Masę przekładać do słoików, ubijając lekko. Na samej górze dokładać po 1-2 łyżki masła, które doda pięknego zapachu i smaku pasztetowi

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jajeczna zapiekanka 270

książek.  Składniki 200 g filetu z kurczaka 1 plaster sera 4 szparagi ze słoika mąka  bułka tarta 4 jajka 50 ml mleka 5-6 pomidorków koktajlowych sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, robimy kieszeń przy pomocy ostrego noża. Można lekko rozbić. W środek układamy

R'n'G Kitchen
Leśna karkówka z suszonymi pomidorami 180

Składniki:   4 plastry karkówki   2 garście suszonych słoik suszonych pomidorów łyżka rozmarynu  RAFEX   2 łyżki kwaśnej śmietany 18% łyżka mąki sól, pieprz Sposób przygotowania:    Grzyby płuczemy. Zalewamy dwoma szklankami wody. Mięso lekko rozbijamy. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Wkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni

Pobite gary Barbary
MIELONKA W SŁOIKU 135

boczku lub podgardla główka czosnku trochę soli pieprz,papryka ostra lub słodka czubryca czerwona 3/4szkl przegotowanej wody  Mięso należy zmielić w maszynce na grubych oczkach,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz resztę przypraw.Wyrobić masę wlewając przegotowaną wodę.Do wyparzonego słoika wsadzać mięsną masę do 3/4 wysokości.Zakręcić.Na dnie garnka położyć ściereczkę,ułożyć obok siebie słoiki i zalać

Niespełnione zdolności kulinarne
Ryba po japońsku 180

zimno, jednak gdy ją podgrzejemy jest również smaczna. Do tego dania polecam użyć świeżych filetów z dorsza. Mięso z tej ryby jest idealne do panierowania i smażenia. Składniki: co najmniej 0,5 kg świeżych filetów, np. z dorsza 1 duży słoik papryki konserwowej pół duże słoika ogórków konserwowych 2-3 małe cebule olej do smażenia  ciasto  3/4 szklanki

Ugotować
Kasza gryczana&pieczone warzywa&wieprzowina w sosie sojowym 264

wieprzowy 1 woreczek kaszy gryczanej  1 cukinia 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki zielonej 4 szparagi ze słoika 1 cebula 2 ząbki czosnku  3 pomidory suszone 6 małych pieczarek 2 duże marchewki 2 ziemniaki 2 łyżeczki kukurydzy 1/2 kawałka mozarelli mięso : sól, pieprz, curry, sos sojowy, oliwa warzywa : sól, pieprz, papryka ostra&słodka, zioła prowansalskie, bazylia

Kitchens Alphabet
GOŁABKI NA WŁOSKĄ NUTĘ 165

gołabki,lecz zmieniony smakowo farsz mięsny i troszkę inny sosik czynią je o wiele smaczniejszymi, polecamSkładniki:1 głowka kapusty pól kg mięsa mielonego1 szklanka ryżu3 plastry suszonych pomidorówłyżeczka bazyliiząbek czosnkusól , pieprzsos:bulion warzywny 2,5 l1 mały słoik sosu ajvar- przetarte bakłażany i papryka- do kupieniagotowy, można też zrobić samemu3 marchwieWykonanie:Ryż gotujemy w osolonej wodzie, studzimy, dodajemy do mielonego

Z Majeczką w kuchni
Fasola z pomidorami - symbio.pl 150

wędliny drobiowej  Przygotowanie :Fasolę namoczyć dzień wcześniej. Ugotować do miękkości. Odlać wodę. Rozgrzać oliwę, przesmażyć wędlinę bądź mięso. Można dodać czosnek i cebulkę. Pomidory pokroić w kostkę. Przesmażyć, dodać przyprawy i zioła. Całość dusić razem z fasolą. Zagotować. Przełożyć do słoików. Pasteryzować 20 minut. Zapraszam Was na stronę firmy oraz do polubienia FB - będziecie na bieżąco informowani o nowościach

Magiczne Życie Marty
Paprykowe spaghetti bolognese 135

ilości, różnorodnych przypraw. Sycące, pyszne i zdrowe.   Składniki 500g mięsa mielonego z szynki/indyka/łopatki wg uznania 2 łyżki oliwy pomidorowej (spod suszonych pomidorów) 2-3 ząbki czosnku spora biała cebula strąk czerwonej papryki 2 średnie marchewki 3 gałązki selera naciowego 2 puszki pomidorów pelatti (po 400g) lub duży słoik domowego przecieru pomidorowego (900ml) 2-3 łyżki suszonych płatków papryki

Pyry na Gaz
Wieprzowina po seczuańsku 138

cebulki dymki 3 ząbki czosnku garść suszonej żurawiny 1 mały słoik pędów bambusa marynowanych 3 cm świeżego imbiru kawałeczek papryczki chili olej roślinny 8 łyżek sosu sojowego 3 łyżki octu ryżowego 2 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól pieprz Jak zrobić wieprzowinę seczuańsku: Zaczynamy od przygotowania wieprzowiny. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w podłużne paseczki lub spora kostkę. Następnie

Dorota Smakuje
Chutney z moreli, sos do mięsa 144

Chutney z moreli, sos do mięsa Chutney z moreli.   Chutney z moreli, co to takiego zapytasz ? A ja już spieszę z odpowiedzią słodko-słony sos do mięsa. Mięsa np z grilla , ale na kanapce z kozim serem też się dobrze spisze. Przygotowałam go wczoraj na grilla i gościom bardzo smakował, więc żeby nie zapomnieć już go tu zapisuje(...)połączy, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i gotowe !   Możemy chutney z moreli zapakować do wyparzonych słoików, odwrócić do góry dnem, zostawić do wystygnięcia. I pomyśl za oknem mróz i śnieg a Ty otwierasz taki słoiczek :) Mrrrr..   Chutney z moreli, sos do mięsa

Kuchnia na wzgórzu