słodko pikantnym smaku, jest bardzo prosta w przygotowaniu, która uda się każdemu. Sałatka pasuje idealnie to różnego rodzaju mięs pieczonych, smażonych, sosów oraz świetnie komponuje się jako dodatek do hamburgerów czy też hot-dogów. Z podanego przepisu wchodzi ok. 13 słoików 500ml. SAŁATKA Z OGÓRKÓW Z CURRY – PRZEPIS Składniki: 5kg ogórków gruntowych 6 dużych cebul 4 łyżki soli
Księga-Smakucukinii nada się jako dodatek do mięsa, makaronu lub ryżu. 3 kg cukinii ( waga po obraniu i wydrążeniu środka) 1 kg dojrzałych pomidorów 1 kg słodkiej papryki kukurydza konserwowa, słoik 900 ml ( waga samej kukurydzy po odsączeniu 610 g) 300 g koncentratu pomidorowego 1 łyżka soli 1 czubata łyżka majeranku suszonego 1 łyżka bazylii suszonej 1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego
Moje domowe kucharzeniejabłek, suszonych moreli albo śliwek. Fantastyczny z dżemem borówkowym lub porzeczkowym. Sos chrzanowy na zimno zazwyczaj podajemy do mięs, jajek na twardo, golonki, a nawet młodych ziemniaków. Mając pod ręką świeży korzeń chrzanu, warto przygotować z niego czysty sos. W zakręconym słoiku, w lodówce świetnie się przechowuje i możemy go w każdej chwili wykorzystać, chociażby do pysznych kanapek z jajkiem
Moja Książka Kucharskałyżeczki wędzonej papryki słodkiej i ostrej ( ostrej w zależności od upodobań współbiesiadników garnka) - 1 słoik koncentrat pomidorowego ok. 150g lub 3 świeże pomidory - 1 łyżeczka cukru - 2 łyżeczki suszonego majeranku - 2 łyżeczki suszonego tymianku - sól - pieprz 1. Mięso kroimy w duże plastry lub kostkę. Pieczarki kroimy na pół, a duże na 3 części, mają pozostać duże kawałki. Cebulę kroimy
Apetyczna babeczkaMasę przyprawić solą, wędzoną papryką, majerankiem. Wlać whisky (lub brandy, koniak) i śmietanę. Dodać sos powstały podczas pieczenia mięsa. Wszystko razem dobrze wyrobić. Stopniowo dolewać mleka, aby masa była rzadsza, Powinna osiągnąć mniej więcej konsystencje bardzo gęstej śmietany. Masę przekładać do słoików, ubijając lekko. Na samej górze dokładać po 1-2 łyżki masła, które doda pięknego zapachu i smaku pasztetowi
Codzienna kuchnia niecodziennaksiążek. Składniki 200 g filetu z kurczaka 1 plaster sera 4 szparagi ze słoika mąka bułka tarta 4 jajka 50 ml mleka 5-6 pomidorków koktajlowych sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, robimy kieszeń przy pomocy ostrego noża. Można lekko rozbić. W środek układamy
R'n'G KitchenSkładniki: 4 plastry karkówki 2 garście suszonych słoik suszonych pomidorów łyżka rozmarynu RAFEX 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% łyżka mąki sól, pieprz Sposób przygotowania: Grzyby płuczemy. Zalewamy dwoma szklankami wody. Mięso lekko rozbijamy. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Wkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni
Pobite gary Barbaryboczku lub podgardla główka czosnku trochę soli pieprz,papryka ostra lub słodka czubryca czerwona 3/4szkl przegotowanej wody Mięso należy zmielić w maszynce na grubych oczkach,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz resztę przypraw.Wyrobić masę wlewając przegotowaną wodę.Do wyparzonego słoika wsadzać mięsną masę do 3/4 wysokości.Zakręcić.Na dnie garnka położyć ściereczkę,ułożyć obok siebie słoiki i zalać
Niespełnione zdolności kulinarnezimno, jednak gdy ją podgrzejemy jest również smaczna. Do tego dania polecam użyć świeżych filetów z dorsza. Mięso z tej ryby jest idealne do panierowania i smażenia. Składniki: co najmniej 0,5 kg świeżych filetów, np. z dorsza 1 duży słoik papryki konserwowej pół duże słoika ogórków konserwowych 2-3 małe cebule olej do smażenia ciasto 3/4 szklanki
Ugotowaćwieprzowy 1 woreczek kaszy gryczanej 1 cukinia 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki zielonej 4 szparagi ze słoika 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 pomidory suszone 6 małych pieczarek 2 duże marchewki 2 ziemniaki 2 łyżeczki kukurydzy 1/2 kawałka mozarelli mięso : sól, pieprz, curry, sos sojowy, oliwa warzywa : sól, pieprz, papryka ostra&słodka, zioła prowansalskie, bazylia
Kitchens Alphabetgołabki,lecz zmieniony smakowo farsz mięsny i troszkę inny sosik czynią je o wiele smaczniejszymi, polecamSkładniki:1 głowka kapusty pól kg mięsa mielonego1 szklanka ryżu3 plastry suszonych pomidorówłyżeczka bazyliiząbek czosnkusól , pieprzsos:bulion warzywny 2,5 l1 mały słoik sosu ajvar- przetarte bakłażany i papryka- do kupieniagotowy, można też zrobić samemu3 marchwieWykonanie:Ryż gotujemy w osolonej wodzie, studzimy, dodajemy do mielonego
Z Majeczką w kuchniwędliny drobiowej Przygotowanie :Fasolę namoczyć dzień wcześniej. Ugotować do miękkości. Odlać wodę. Rozgrzać oliwę, przesmażyć wędlinę bądź mięso. Można dodać czosnek i cebulkę. Pomidory pokroić w kostkę. Przesmażyć, dodać przyprawy i zioła. Całość dusić razem z fasolą. Zagotować. Przełożyć do słoików. Pasteryzować 20 minut. Zapraszam Was na stronę firmy oraz do polubienia FB - będziecie na bieżąco informowani o nowościach
Magiczne Życie Martyilości, różnorodnych przypraw. Sycące, pyszne i zdrowe. Składniki 500g mięsa mielonego z szynki/indyka/łopatki wg uznania 2 łyżki oliwy pomidorowej (spod suszonych pomidorów) 2-3 ząbki czosnku spora biała cebula strąk czerwonej papryki 2 średnie marchewki 3 gałązki selera naciowego 2 puszki pomidorów pelatti (po 400g) lub duży słoik domowego przecieru pomidorowego (900ml) 2-3 łyżki suszonych płatków papryki
Pyry na Gazcebulki dymki 3 ząbki czosnku garść suszonej żurawiny 1 mały słoik pędów bambusa marynowanych 3 cm świeżego imbiru kawałeczek papryczki chili olej roślinny 8 łyżek sosu sojowego 3 łyżki octu ryżowego 2 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól pieprz Jak zrobić wieprzowinę seczuańsku: Zaczynamy od przygotowania wieprzowiny. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w podłużne paseczki lub spora kostkę. Następnie
Dorota SmakujeChutney z moreli, sos do mięsa Chutney z moreli. Chutney z moreli, co to takiego zapytasz ? A ja już spieszę z odpowiedzią słodko-słony sos do mięsa. Mięsa np z grilla , ale na kanapce z kozim serem też się dobrze spisze. Przygotowałam go wczoraj na grilla i gościom bardzo smakował, więc żeby nie zapomnieć już go tu zapisuje(...)połączy, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i gotowe ! Możemy chutney z moreli zapakować do wyparzonych słoików, odwrócić do góry dnem, zostawić do wystygnięcia. I pomyśl za oknem mróz i śnieg a Ty otwierasz taki słoiczek :) Mrrrr.. Chutney z moreli, sos do mięsa
Kuchnia na wzgórzu