Składniki: 1 woreczek ugotowanej kaszy gryczanej 1/2 szklanki osączonej konserwowej kukurydzy 1/4 małego kalafiora, ugotowanego al dente 1/4 pęczka natki z pietruszki sól, pieprz do smaku
Moja smaczna kuchniaSkładniki: woreczek ugotowanej kaszy gryczanej, prażonej 100 g ugotowanego, obranego ze skórek bobu 1 pomidor 1/2 zielonego ogórka sól, pieprz do
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 2 kg marchwi 1,5 kg korzenia pietruszki korzeń selera 2 puszki groszku konserwowego 4 duże kiszone ogórki sól
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 1 kolba świeżej kukurydzy 1 czerwona papryka 3 ogórki małosolne przepis tutaj Przygotowanie: Oczyszczoną paprykę z ogórkami małosolnymi kroimy w kostkę, kukurydzę oczyszczamy z zewnętrznych
Moja smaczna kuchniaSkładniki : 1 kg buraków 3 łyżki soku z cytryny sól, pieprz masło lub olej Buraczki gotujemy ok.2 godzin, studzimy i obieramy ze skórki. Ścieramy na tarce
prawdziwe jedzenieSkładniki - 1 podwójna pierś z kurczaka - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka ananasa - 1 słoik selera konserwowego - 10 dag rodzynek - majonez - sól, pieprz - 1 kostka rosołowa Wykonanie
Świat SmakuSkładniki - 4 jabłka - 2 średnie pory - 3 łyżki majonezu - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżka oleju - cukier, szczypta soli Wykonanie Pory oczyścić i starannie opłukać
Świat SmakuIdealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju pieczonego mięsa. Można ją również wykorzystać jako pasta do kanapek. Składniki - 16 dag tartego chrzanu - 2 jabłka - 20 dag żółtego
Świat SmakuSmaczne i szybkie połączenie warzyw z wędzonym łososiem i winegretem z dodatkiem czosnku. Składniki na 2 porcje: 150 g wędzonego łososia mix sałat garść kaparów 2
wyzwania kuchenneSezon na gromadzenie zimowych zapasów w pełnym rozkwicie:) Dziś propozycja zimowej sałatki z ogórków, marchewki, czerwonej papryki i cebuli, którą przygotowałam według przepisu Ewy Wachowicz. Ponieważ to nie kwestionowany, kulinarny autorytet liczę, że jej smak nie zawiedzie:) Składniki: 2 k g ogórków 50 dag marchwi 50 dag cebuli 50 dag papryki czerwonej pół główki czosnku Zalewa: 2 łyżki oleju(...)myjemy, kroimy w drobną kostkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski, zalewamy je zalewą (nie gotujemy jej wcześniej), mieszamy i wkładamy do lodówki na 3 - 4 godziny. Tak przygotowaną sałatkę przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 20 minut
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaskładniki: 3 kg obranej i oczyszczonej z miąższu cukinii 1 kg papryki 0,5 kg cebuli 2 opakowania kurkumy zalewa 3 szklanki cukru 2 szklanki octu
Monia miesza i gotujeskładniki: 3 garście mieszanki sałat 16 kulek winogrona 1 serek camembert 4 łyżki płatków migdałowych Kresto sosik 6 łyżek oleju Rapso 3 łyżki soku z cytyny
Monia miesza i gotujeskładniki: 180 g mieszanki świeżych sałat 1 camembert 1 nektarynka lub owoc kaki 2 pomarańcze 2 garście rodzynek Kresto 4 łyżki słonecznika Kresto 2 łyżki soku
Monia miesza i gotuje