Galaretka z winogron 123mieszając dodać pektynę z cukrem lub żelfix. Dodać łyżkę soku z cytryny. 4. Gorącą galaretką napełnić czyste słoiki, zakręcić. Po całkowitym wystygnięciu galaretka stężeje (po zagotowaniu jest płynna). 5. Galaretka idealna jest do chałki, naleśników, placuszków i serów czy mięs. Smacznego
Kuchnia domowa Ani
PIERŚ Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI I PAPRYKĄ W SOSIE POMIDOROWYM 121podane z ryżem, kaszą czy ziemniakami, ale też może posłużyć jako samodzielne danie rozgrzewające podane z pajdą chleba. Mięso jest miękkie i kruche, a cały sos wychodzi bardzo aromatyczny. Ugotowałam od razu więcej tego dania i włożyłam jeszcze gorące w słoiki, mąż będzie miał ciepły, pożywny posiłek w pracy :) Pierś z kurczaka z pieczarkami i papryką w sosie pomidorowym - składniki
Zrób to smacznie
Zupa meksykańska 151pieprz papryka ostra liście laurowe ziele angielskie majeranek 0,5 kg-pieczarek pokrojonych w paski 2 -papryki słodkie 2 -słoiki sosu meksykańskiego 2 -puszki fasoli czerwonej 1 - puszka kukurydzy 3,5 l wody 2 - łyżki mąki Pulpeciki : 0,5 kg-mięso mielone sól 0,5 szkl - kasza manna pieprz vegeta Przygotowanie : Do garnka wlać wodę, dodać warzywa i przyprawy, gotować
Kuchnia Danusi
Schabowe pod ciepłą pierzynką 170papryka żółta · 4 ogórki konserwowe · 520 g sosu meksykańskiego w słoiku lub własny · 20 dag sera żółtego · Bułka tarta do panierki · 2 jajka całe(...)Olej do smażenia · Sól · Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy w plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą, panierujemy w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układamy
Kulinarna Chwila
Marynowane podgrzybki 224zalewie octowej z przyprawami to jeden z najlepszych przysmaków kuchni polskiej. Idealne jako przystawka i dodatek do mięs. Niezastąpione są również do sosu tatarskiego, w towarzystwie ogórków kiszonych i cebulki stworzą perfekcyjny sos. Marynowane podgrzybki będą najsmaczniejsze, jeśli do słoików wybierzemy małe i twarde kapelusze tych grzybów. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na przetwory oraz inne przepisy na dania
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sos pomidorowy wg siostry Anastazji 427przyprawy zapraszamy do naszego sprzedawcy SKWORCU Wykonanie; Pomidory, czosnek, cebulę oczyścić i zemlec w maszynce do mięsa.Dodać pozostałe składniki. Wymieszać i gotować na wolnym ogniu ok. 1-1 1/2 . Nastepnie przetrzeć przez sitko, doprawić i przelać do słoików. Pasteryzujemy około 15 minut
Anioły w kuchni
Jak zrobić klasyczny sos pomidorowy? 225świeżych dojrzałych pomidorów i jest on podstawą do wielu dań. Doskonale pasuje do grillowanych warzyw, owoców morza, mięsa, makaronów czy pizzy. Kiedy opanujesz jego przygotowanie do perfekcji, będziesz w stanie dopasować go do wielu potraw. Można go przechowywać w słoikach i kiedy najdzie ochota, wykorzystać z takimi składnikami, jakie akurat masz pod ręką. Klasyczny sos pomidorowy: Składniki Świeże pomidory
ale Pysznie
Spaghetti bolognese 169pomidorowy robię ze świeżych pomidorów, taki uwielbiam najbardziej. Jeśli nie mamy czasu możemy poratować się gotowym sosem ze słoika, ale smak takiego sosu nie równa się z domowym... Do sosu obowiązkowo czosnek oraz zioła, które doskonale uzupełnią smak potrawy. Składniki: mięso wołowe mielone 500 g, cebula pół szt, czosnek 2 ząbki, majeranek pół łyżeczki, olej do smażenia, sól
kulinarne odsłony pati
Pasztet z kaczki w słoiku 575Mięso oddzielić od kości, dwukrotnie zmielić z dwoma cebulami podsmażonymi na kaczym smalcu. Smalec roztopić i dodać do mięsa. Przyprawić solą, pieprzem, majerankiem. Wlać ok 4-5 chochli wywaru spod kaczki, wbić całe jajko i dokładnie wymieszać. Wyparzone i suche słoiki napełnić pasztetem, włożyć do garnka ze ściereczką. Zalać wodą tak do połowy słoików i pasteryzować
Gaździnka warzy
Sałatka na zimę z buraczków i czerwonej papryki. 209będą miękkie. Pod koniec gotowania wlej ocet, dopraw do smaku solą i pieprzem mielonym. Przełóż sałatkę do słoików, pasteryzuj przez 15 minut. Gotowe. P rzechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu nie dłużej niż 1 rok. P odawaj z ziemniakami i mięsem
Przepisy i porady kulinarne
Bigos z cukinii 205stole przez cały okrągły rok. Dziś publikujemy przepis na pyszny domowy bigos z cukinii. Taki bigos przygotowuję do słoików, które pasteryzuję i przechowuję na moment gdy potrzebna mi np. szybka kolacja bądź ekspresowy obiad. Bigos przechowuję bez dodatku wędlin czy mięsa - podczas podgrzania dodaję jedynie ten składnik i mam gotowe sycące, aromatyczne i pyszne danie. Podawać możemy z ziemniaczkami
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
DOMOWA BUŁKA TARTA 253zmielone. Tak więc kiedy tylko mam przecenione bułki w sklepie - kupuję, suszę w piekarniku, mielę w maszynce do mięsa i apetyczna, domowa bułka tarta gotowa! Oczywiście można taka wysuszoną bułkę zetrzeć równie dobrze na tarce. A potem chowamy ją do słoika lub innego szczelnie zamkniętego pojemnika i ... pyszna domowa panierka gotowa
Walijskie Pichcenie
Sos pomidorowy wg siostry Anastazji 207sklepu HanuśZZPo przyprawy zapraszamy do naszego sprzedawcy SKWORCUWykonanie;Pomidory, czosnek, cebulę oczyścić i zemlec w maszynce do mięsa.Dodać pozostałe składniki. Wymieszać i gotować na wolnym ogniu ok. 1-1 1/2 . Nastepnie przetrzeć przez sitko, doprawić i przelać do słoików. Pasteryzujemy około 15 minut. źródło :Przetwory i dania mięsne siostry Anatazji
Anioły w kuchni
Ostre pikle z cukinii na zimę – relish z cukinii 203Relish to pikle inaczej – bo posiekane. Dla mnie to super dodatek do domowych hot dogów, burgerów i do pieczonych mięs. Świeże warzywa prosto z ogrodu najpierw są rozdrobnione, potem mocno zasolone i wypłukane żeby zostały chrupkie, a następnie doprawione i zakonserwowane na pikantnie – z mocnym octem i przyprawami. Te pikle z cukinii to pomysł na to jak zagospodarować najbardziej(...)zostać sam twardy miąższ ze skórką, potrzebujemy go 2,5kg. Cukinie ścieramy na tarce o dużych oczkach lub szybciej: przystawką-tarką do robota, albo przepuszczamy przez maszynkę do mięsa o dużych oczkach. Przekładamy rozdrobnioną cukinię do dużej miski. Papryki myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i rozdrabniamy pulsacyjnie w blenderze. To samo robimy z cebulą – wszystkie warzywa powinny być bardzo
Karo in the Kitchen
Powidła śliwkowe pieczone 190jeszcze z pustą spiżarnią. Tak się nie godzi! Nie może być tak, że w spiżarce echo i pajęczyny. Włączył mi się syndrom oblężonej twierdzy i zaczęłam zbroić w słoiki. Wyczyściłam ze słoików wszystkich znajomych i dwie hurtownie internetowe. Dręczyłam dilera borówek i brusznicy, dręczyłam kuzynkę, która ma sad. Przerabiałam, mieszałam, konserwowałam, smażyłam i kisiłam. W międzyczasie karmiłam innych, spaliłam jeden(...)spokojna. Możecie uznać to za mojego niegroźnego pierdolca. Pisząc do was te słowa zastanawiam się, jak dużo robić słoików z brusznicą i gruszką i ile jeszcze przerobię rydzów, które mnożą się jak cholera i ciekawe, kiedy mi się słoiki skończą. Jak już wiecie, weszłam w posiadanie notatek kulinarnych mamy, babci i prababci Najcierpliwszego. Czego tam nie ma! Trzy grube notesy
ladykitchen
Powidła śliwkowe pieczone 151pustą spiżarnią. Tak się nie godzi! Nie może być tak, że w spiżarce echo i pajęczyny. Włączył mi się syndrom oblężonej twierdzy i zaczęłam się zbroić w słoiki. Wyczyściłam ze słoików znajomych i wie hurtownie internetowy. Dręczyłam dilera borówek i brusznicy, dręczyłam kuzynkę która ma sad. Przerabiałam, mieszałam, konserwowałam, smażyłam i kisiłam. W międzyczasie karmiłam innych, spaliłam jeden garnek, przekonałam(...)spokojna. Możecie uznać to za mojego niegroźnego pierdolca. Pisząc do was te słowa zastanawiam się jak dużo robić słoików z brusznicą i gruszką i ile jeszcze przerobię rydzów, które mnożą się jak cholera i ciekawe kiedy mi się słoiki skończą. Jak już wiecie weszłam w posiadanie notatek kulinarnych mamy, babci i prababci Najcierpliwszego. Czego tam nie ma! Trzy grube notesy
ladykitchen
Kurczak z ciecierzycą duszony w pomidorach 257bardzo sycące i rozgrzewające idealne na chłodne jesienne dni. Składniki: 1 słoik ciecierzycy 540 g 500 g filetu z kurczaka 1 puszka pomidorów 1-2 łyżki przecieru pomidorowego 1 cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia majeranek bazylię curry słodka mielona papryka sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Przyprawić papryką, solą i pieprzem. Na patelni
magiczna kuchnia Kasi
Jarzynka a la Vegeta – prosty przepis krok po kroku 576Vegeta. W dodatku jej przygotowanie jest bardzo proste, choć wymaga nieco czasu, ale efekt końcowy jest tego warty! Z podanych przeze mnie proporcji, powinno wyjść 10 – 12 półlitrowych słoików jarzynki. Jarzynka a l a Vegeta – prosty przepis krok po kroku Do przygotowania jarzynki będziecie potrzebować: 1 kg marchwi 1 kg pietruszki 1 kg cebuli 1 kg pomidorów ½ kg selera(...)możecie je równie dobrze zetrzeć na tarce, a zieleninę posiekać. Użycie maszynki do mielenia mięsa jest po prostu szybszym i wygodniejszym sposobem. 3. Zmielone lub starte warzywa mieszamy z solą. Ważne jest dokładne wymieszanie tak, aby dobrze rozprowadzić sól. 4. Tak przygotowaną jarzynkę nakładamy do słoików i zakręcamy. I to już wszystko! Nasza jarzynka jest już gotowa. Można ją teraz
Okiem Blondynki by McBlondi
Zielone stir fry z wołowiną 265dziwić. To najszybszy sposób na pełnowartościowy posiłek. Wok pozwoli Wam na przygotowanie dania zarówno z mięsa, jak i ryb czy tofu. Warzywa dodane do dania to już Wasz wybór – ja korzystam z tych, które są w sezonie, dodając do nich nierzadko egzotyczne warzywa ze słoika (np. pędy bambusa czy marynowane kiełki). Każdą potrawę stir fry zaczynamy od zagrzana w woku(...)imbir bądź posiekaną drobno papryczkę chili (lub wszystko to razem). Po kolei do woka wrzucamy naszykowane z wyprzedzeniem elementy, zawsze zaczynając od tych, które wymagają najdłuższego czasu obróbki cieplnej (mięso, twarde warzywa) skończywszy na miękkich warzywach liściowych, które szybko poddają się temperaturze (szczypior, szpinak, kapusta pekińska, kapustki bok choy, zioła) i dodaniu do całości sosu, a jeśli jecie danie
Karo in the Kitchen
Bigos z młodej kapusty 140taki, który zawiera sporą ilość warzyw, ale również ma sporą ilość mięsa. Ja zdecydowałam się, by wykorzystać 2 rodzaje mięsa wędzony boczek oraz dobrej jakości kiełbasy. Dodaje do niego bulion mięsno – warzywny, którego zapas mam zawsze albo zamrożony w woreczkach albo za pasteryzowany w słoikach. Przygotowując to danie skorzystałam z przepisu ze strony Kulinarne Przeboje . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki(...)dodaj pokrojoną kiełbasę, smaż przez 3-4 minuty, Kolejno do garnka dodaj cebulę, smaż do momentu, aż lekko się zarumieni. Następnie dorzuć marchewkę i smaż 3-4 minuty. Do mięsa z warzywami wrzuć poszatkowaną kapustę oraz gorący bulion (bądź gorącą wodę). Dodaj wszystkie przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie, cukier, słodką paprykę, majeranek , sól oraz pieprz. Wymieszaj całość dokładnie. Gotuj
To Musisz Wiedzieć
Klopsiki w pikantnym sosie lutenica 329pikantnego Ajwaru. Z tej mieszanki wyszedł pyszny, pikantny sos. Ten sos Lutenica często wykorzystuję, ostatnio do Expresowe mielone z fasolą i sosem lutenica W tym roku muszę przygotować więcej słoików z sosem lutenica, może też się pokuszę aby przygotować domowy ajwar A klopsiki przygotowuję bardzo często, gdyż klopsiki z sosem to jedno z ulubionych dań mojego syna. Przepis(...)klopsiki są bardzo smaczne, a ten sos lutenica jest jednym z najlepszych jakie do tej pory przygotowałam. Jest trochę pracochłonny, ale warty przygotowania i nakładu czasu. Składniki: 50 dag mięsa wieprzowego z łopatki, 1/2 litra sosu lutenica 3 łyżki pikantnego Ajwaru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szt. jajko 2 łyżki bułki tartej 3 łyżki płatków kukurydzianych sól morska pieprz majeranek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kruche ciasto z mięsem i kapustą kiszoną 169być? Może skusisz się na kruche ciasto z nadzieniem mięsno-kapuścianym? Kruche ciasto z mięsem i kapustą kiszoną Oczywiście jest to tylko jedna z moich nielicznych propozycji dania, które przygotowałam dla Was przed tymi nadchodzącymi Świętami. Udało mi się “wykopać” dwa słoiki domowej kapusty kiszonej, które dostałam od mamy. Wystarczyło mi akurat na ciasto i na inne danie(...)zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania kruchego ciasta z kapustą i mięsem. Ciasto: 45 dkg mąki pszennej 6 łyżek zimnej wody 20 dkg masła szczypta soli Nadzienie: 1 kg mielonego mięsa wieprzowego (np. łopatka) 2 średnie białe cebule 2 łyżki masła
mecooks
Sos bolognese 219mięso jest bardzo aromatyczne i delikatne. Do sosu można wykorzystać samo mięso mielone wołowe, wieprzowe lub mieszane. Sos najlepiej pasuje do makaronu tagliatelle, gdyż jego struktura jest dość ciężka. U mnie niestety tym razem był ze spaghetti, bo po prostu zapomniałam o tym składniku. Gorący sos zamknięty w słoiku bardzo dobrze się przechowuje w lodówce i dużo nie traci(...)niezbyt smacznej wersji. U mnie właśnie tak było, teraz wolę poświęcić nieco więcej czasu i przygotować wersję doskonałą. Składniki na sos bolognese: Ilość porcji: 5 - 6 1 kg mielonego mięsa wieprzowego 300 g mielonego mięsa wołowego 200 g wędzonego boczku (najlepiej pancetty) 3 cebule 2 ząbki czosnku 2 marchewki 3 łodygi selera naciowego 5 dużych dojrzałych pomidorów 200 ml passaty
Kuchcik gotuje
Kaczka pieczona w rozmarynie z jabłkami 100makaronu. Bardzo często podaję ją również z gruszkami prosto ze słoika. Jeśli szukasz idealnego jesiennego posiłku to ten przepis jest właśnie dla Ciebie! Pieczona kaczka z jabłkami to świetny przepis na danie obiadowe. Kaczka będzie delikatna i soczysta, jabłka dodadzą trochę słodyczy, aby zrównoważyć pikantne smaki mięsa i sosu, a do tego jest na tyle łatwa, że każdy może
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Salca tomatas me kima, czyli sos pomidorowy z mięsem mielonym 404paluchi lizać. Takego sosika pomidorowego można se zrobić większo ilość, zapakować, rozumita, we w słoiki, zawekować i trzymać w spiżarce na czarno godzinę. Albo podsyłać raz w miesiącu rodzinie, co to do stolicy wyemigrowała – bo tam wiadomo, bida i jeść ni ma co. Składniki: ½ kg mięsa mielonego wieprzowo – wołowego 4 duże pomidory malinowe 1 duża cebula 3 ząbki czosnku
Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha
Falafel czyli wegański kebab. Przepis na smażone klopsiki z ciecierzycy 240kuchni bliskowschodniej jedzone są jako zamiennik mięsa w jarskiej wersji kebaba. Falafel, czyli smażone klopsiki z ciecierzycy, to jeden z ulubionych wegańskich smakołyków. W pełni zasługują na swoją sławę. Są po prostu pyszne. Przepis na falafel Składniki: 300 gramów suszonej ciecierzycy (w żadnym wypadku nie ze słoika czy z puszki), średnia cebula, 2 ząbki czosnku, łyżeczka pasty tahini, kopiasta łyżeczka(...)ciecierzycy ze słoika lub z puszki, która jest już ugotowana, kuleczki rozpadną się podczas smażenia. Chodzi o skrobię, która znajduje się w ziarnach – w wysokiej temperaturze działa jak klej, ale ścina się tylko raz. Tak więc ciecierzycę najpierw moczymy 12 godzin w dużej ilości wody, następnie odcedzamy. Teraz najtrudniejszy etap. Ziarna należy zmielić w maszynce do mięsa razem
Kulinarna Polska
SAŁATKA Z OGÓRKÓW Z CURRY 225słodko pikantnym smaku, jest bardzo prosta w przygotowaniu, która uda się każdemu. Sałatka pasuje idealnie to różnego rodzaju mięs pieczonych, smażonych, sosów oraz świetnie komponuje się jako dodatek do hamburgerów czy też hot-dogów. Z podanego przepisu wchodzi ok. 13 słoików 500ml. SAŁATKA Z OGÓRKÓW Z CURRY – PRZEPIS Składniki: 5kg ogórków gruntowych 6 dużych cebul 4 łyżki soli
Księga-Smaku
Sos z cukinii na zimę 277cukinii nada się jako dodatek do mięsa, makaronu lub ryżu. 3 kg cukinii ( waga po obraniu i wydrążeniu środka) 1 kg dojrzałych pomidorów 1 kg słodkiej papryki kukurydza konserwowa, słoik 900 ml ( waga samej kukurydzy po odsączeniu 610 g) 300 g koncentratu pomidorowego 1 łyżka soli 1 czubata łyżka majeranku suszonego 1 łyżka bazylii suszonej 1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego
Moje domowe kucharzenie
SOS CHRZANOWY DO WIELKANOCNYCH JAJ I WĘDLIN - 5 sposobów 203jabłek, suszonych moreli albo śliwek. Fantastyczny z dżemem borówkowym lub porzeczkowym. Sos chrzanowy na zimno zazwyczaj podajemy do mięs, jajek na twardo, golonki, a nawet młodych ziemniaków. Mając pod ręką świeży korzeń chrzanu, warto przygotować z niego czysty sos. W zakręconym słoiku, w lodówce świetnie się przechowuje i możemy go w każdej chwili wykorzystać, chociażby do pysznych kanapek z jajkiem
Moja Książka Kucharska
Cygański garnek 45538łyżeczki wędzonej papryki słodkiej i ostrej ( ostrej w zależności od upodobań współbiesiadników garnka) - 1 słoik koncentrat pomidorowego ok. 150g lub 3 świeże pomidory - 1 łyżeczka cukru - 2 łyżeczki suszonego majeranku - 2 łyżeczki suszonego tymianku - sól - pieprz 1. Mięso kroimy w duże plastry lub kostkę. Pieczarki kroimy na pół, a duże na 3 części, mają pozostać duże kawałki. Cebulę kroimy
Apetyczna babeczka
Domowy pasztet wieprzowo-drobiowy ze słoika 287Masę przyprawić solą, wędzoną papryką, majerankiem. Wlać whisky (lub brandy, koniak) i śmietanę. Dodać sos powstały podczas pieczenia mięsa. Wszystko razem dobrze wyrobić. Stopniowo dolewać mleka, aby masa była rzadsza, Powinna osiągnąć mniej więcej konsystencje bardzo gęstej śmietany. Masę przekładać do słoików, ubijając lekko. Na samej górze dokładać po 1-2 łyżki masła, które doda pięknego zapachu i smaku pasztetowi
Codzienna kuchnia niecodzienna
Jajeczna zapiekanka 301książek. Składniki 200 g filetu z kurczaka 1 plaster sera 4 szparagi ze słoika mąka bułka tarta 4 jajka 50 ml mleka 5-6 pomidorków koktajlowych sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, robimy kieszeń przy pomocy ostrego noża. Można lekko rozbić. W środek układamy
R'n'G Kitchen
Leśna karkówka z suszonymi pomidorami 211Składniki: 4 plastry karkówki 2 garście suszonych słoik suszonych pomidorów łyżka rozmarynu RAFEX 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% łyżka mąki sól, pieprz Sposób przygotowania: Grzyby płuczemy. Zalewamy dwoma szklankami wody. Mięso lekko rozbijamy. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Wkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni
Pobite gary Barbary
MIELONKA W SŁOIKU 167boczku lub podgardla główka czosnku trochę soli pieprz,papryka ostra lub słodka czubryca czerwona 3/4szkl przegotowanej wody Mięso należy zmielić w maszynce na grubych oczkach,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz resztę przypraw.Wyrobić masę wlewając przegotowaną wodę.Do wyparzonego słoika wsadzać mięsną masę do 3/4 wysokości.Zakręcić.Na dnie garnka położyć ściereczkę,ułożyć obok siebie słoiki i zalać
Niespełnione zdolności kulinarne
Ryba po japońsku 222zimno, jednak gdy ją podgrzejemy jest również smaczna. Do tego dania polecam użyć świeżych filetów z dorsza. Mięso z tej ryby jest idealne do panierowania i smażenia. Składniki: co najmniej 0,5 kg świeżych filetów, np. z dorsza 1 duży słoik papryki konserwowej pół duże słoika ogórków konserwowych 2-3 małe cebule olej do smażenia ciasto 3/4 szklanki
Ugotować
Kasza gryczana&pieczone warzywa&wieprzowina w sosie sojowym 303wieprzowy 1 woreczek kaszy gryczanej 1 cukinia 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki zielonej 4 szparagi ze słoika 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 pomidory suszone 6 małych pieczarek 2 duże marchewki 2 ziemniaki 2 łyżeczki kukurydzy 1/2 kawałka mozarelli mięso : sól, pieprz, curry, sos sojowy, oliwa warzywa : sól, pieprz, papryka ostra&słodka, zioła prowansalskie, bazylia
Kitchens Alphabet
GOŁABKI NA WŁOSKĄ NUTĘ 198gołabki,lecz zmieniony smakowo farsz mięsny i troszkę inny sosik czynią je o wiele smaczniejszymi, polecamSkładniki:1 głowka kapusty pól kg mięsa mielonego1 szklanka ryżu3 plastry suszonych pomidorówłyżeczka bazyliiząbek czosnkusól , pieprzsos:bulion warzywny 2,5 l1 mały słoik sosu ajvar- przetarte bakłażany i papryka- do kupieniagotowy, można też zrobić samemu3 marchwieWykonanie:Ryż gotujemy w osolonej wodzie, studzimy, dodajemy do mielonego
Z Majeczką w kuchni
Fasola z pomidorami - symbio.pl 211wędliny drobiowej Przygotowanie :Fasolę namoczyć dzień wcześniej. Ugotować do miękkości. Odlać wodę. Rozgrzać oliwę, przesmażyć wędlinę bądź mięso. Można dodać czosnek i cebulkę. Pomidory pokroić w kostkę. Przesmażyć, dodać przyprawy i zioła. Całość dusić razem z fasolą. Zagotować. Przełożyć do słoików. Pasteryzować 20 minut. Zapraszam Was na stronę firmy oraz do polubienia FB - będziecie na bieżąco informowani o nowościach
Magiczne Życie Marty