Zapraszam na kolejną kolorową sałatkę z sałatą lodową. Są też pomidorki, serek i kurczak a więc smacznie i pożywnie. składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 1 duża pojedyńcza pierś z kurczaka 250 g pomidorków koktajlowych 200 g serka sałatkowego ziołowego 1 mały słoik suszonych pomidorów w oleju słodka papryka sól,pieprz olej do smażenia Sałatę lodową porwać na małe kawałki
Monia miesza i gotujespecjały typu kaszanka to domena nasza rodzima. Tymczasem w "Małej paryskiej kuchni" Rachel Khoo przekonuje, że i Francuzi takowej używają. Do niedzielnego wieczornego seansu we dwoje zrobiłam nam sałatkę. Okazała się bajecznym połączeniem młodych ziemniaków, jabłka i kaszanki a wszystko dopełniła nutka mięty. Salatka na ciepło z ziemniaków i jablka, z kruszonka
Dzieje kuchennej Wiewióryubiegłym roku chciałam zachować trochę tego cudownego smaku właśnie w postaci dżemu ale nie zrobię go po raz wtóry. Sama słodycz. Za to do naszego stałego menu czereśniowego wejdzie sałatka. To co tu dzisiaj napiszę jest moją dość
Dzieje kuchennej WiewióryDobra na każdą okazję, tym razem polecam jej przygotowanie na Sylwestra. Sałatka jarzynowa Składniki: 2 kg marchwi 1,5 kg korzenia pietruszki 2 puszki groszku konserwowego 400 g kiełbasy głogowskiej sól pieprz majonez kielecki Przygotowanie: Marchew i pietruszkę obieramy ze skóry, płuczemy i zalewamy wodą. Gotujemy, aż będą miękkie
Moja smaczna kuchniawarzywa myjemy. Najpierw na talerzu rozkładamy sałatę, następnie kolejno: pokrojony ogórek, pomidorki, rzodkiewki, oliwki, bryndzę, prażone pestki dyni na suchej patelni, suszone śliwkami. Sałatę polewamy dowolnym, ulubionym sosem. Sałatka z bryndzą i suszonymi śliwkami
Bon Appetit Małgorzatykostkę. Tak samo kroimy ogórki i cebulę. Czosnek przeciskamy przez praskę. koperek drobno kroimy. Wszystkie składniki razem mieszamy wraz z majonezem i jogurtem. Doprawiamy solą i pieprzem. Sałatka z młodych ziemniaków
Bon Appetit Małgorzatypołówki, rzodkiewkę pokroić w plasterki albo zetrzeć na tarce, paprykę pokroić w kostkę, szczypiorek drobno pokroić. Wszystko razem wymieszać wraz z bobem i zalać sosem winegret. sałatka z bobem
Bon Appetit Małgorzatykostkę kroimy także ogórki. Natkę i szczypior szatkujemy. A czosnek przepuszczamy przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy oliwą, solą i pieprzem. Proste, tanie i smaczne :) Sałatka z fasoli szparagowej
Bon Appetit MałgorzatyTortellini gotujemy a następnie studzimy. Wszystkie składniki kroimy w kostkę, siekamy natkę pietruszki. Całość mieszamy z majonezem i musztardą. Doprawiamy wg uznania. I tyle na temat :) można zapraszać gości ;) Sałatka z tortellini
Bon Appetit Małgorzatyposypujemy prażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika, a na jajkach układamy kawior (jeśli mamy). Polewamy sosem. Sos: wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą najlepiej trzepaczką by oliwa się "wtłoczyła" sałatka wypasiona
Bon Appetit Małgorzatykroimy w kostkę. Do jogurtu dodajemy posiekany koperek oraz sól i pieprz. Na półmisku układamy plasterki cukinii, ugotowany bób, ser, oraz orzechy. Całość polewamy sosem z jogurtu. Smacznego! sałatka z darami losu
Bon Appetit MałgorzatyPora oczyścić, pokroić i nasolić w misce, po 15 minutach odcisnąć z nadmiaru soku. 4. Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez i musztardę i doprawić pieprzem do smaku. Smacznego !!! Sałatkę świąteczną w trochę innej wersji można znaleźć tutaj
Kuchnia domowa Anikroimy na mniejsze kawałki, dodajemy mix sałat, posiekaną zieloną cebulkę, dodajemy majonez, ketchup, mięso, mieszamy i doprawiamy do smaku. 3. Chlebek pita podgrzewamy zgodnie z przepisem na opakowaniu, faszerujemy sałatką i podajemy. Smacznego
Kuchnia domowa Aniktóre znalazłam u Dusi . Zapraszam! Składniki: arbuz pozbawiony pestek i skórki 1 kostka fety kilka listków świeżej mięty pieprz Sposób przygotowania: 1. Arbuza i fetę kroimy w kostkę. 2. Sałatkę układamy warstwowo - najpierw arbuz, porem feta, całość posypujemy pieprzem i posypujemy posiekanymi listkami mięty. Pyszności! Polecam i smacznego
Kuchnia domowa AniBardzo szybka i smaczna sałatka. Składniki: 1 nieduży kalafior 1 pęczek rzodkiewki pół pęczka szczypiorku majonez sól,pieprz Sposób przygotowania: 1. Kalafior podzielony na różyczki gotujemy w osolonym wrzątku na półtwardo. Studzimy. 2. Umyte rzodkiewki ścieramy na tarce jarzynowej. 3. Szczypiorek siekamy. 4. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez, pieprz i sól. Smacznego
Kuchnia domowa Ani