mieso w sloikach - 3202 przepisów (strona:22/214)

MUSZTARDOWA KARKÓWKA Z SOSEM WSTRZĄŚNIĘTYM NIEMIESZANYM 211

przewrócić na drugą stronę, dodać resztę rosołu i dusić kolejne 20 minut. Wziąć słoik. Nalać trochę letniej wody, dodać mąkę, szczyptę soli i maggi. Zakręcić słoik i wstrząsać aż znikną grudki. Dolać do mięsa, zwiększyć ogień i mieszać przez chwilę do połączenia składników. Serwować z dowolnymi dodatkami. U mnie była podana z kopytkami i burakami

kuchniabellissima.wordpress.com
Kasza zapiekana z mięsem 125

potem wyjście do lekarza. I tu muszę powiedzieć coś optymistycznego. Nie siedziałam już w poczekalni sześć godzin, a tylko trzy.:) Na obiad przygotowałam kaszę zapiekaną z mięsem, a do tego ogórek konserwowy ze słoika. Ja użyłam kaszy jęczmiennej, ale możecie użyć dowolnej swojej ulubionej. Składniki 300 g kaszy jęczmiennej perłowej 500 g mięsa mielonego 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 cebula

O kuchni z uczuciem
Pasztetowa słoikowa 188

razem. Doszłam do wniosku, że skoro robię kiełbasę w słoiku, pieczone pasztety, to dlaczego nie mam zrobić pasztetowej w słoiku. Teraz wiem co w niej jest. A słoiczek łatwo otworzyć J . Składniki: 2 kg świeżego boczku 500 gram mięsa typu łopatka 500 gram wątróbki ( ja miałam z indyka ) 2 cebule Ok. 20 gram majeranku 150 gram kaszy manny Sól Pieprz(...)najmniejszych. Do masy dodajemy zaparzona kaszę manną, majeranek i doprawiamy solą i pieprzem według uznania. Jeżeli masa jest zbyt zwarta, dodajemy do niej wywar z gotowania mięsa. Po wyrobieniu masy, wkładamy ją do słoików i ugniatamy. Zakręcone słoiki pasteryzujemy przez 40 minut. Przechowujemy w chłodnym miejscu. Ale będzie smakowało. Pycha. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Ryba w zalewie octowej 183

zachowując świeżość i wspaniały smak. Super pomysł w szczególności jak jadę z rodziną na biwak. Wekowanie sposób: nie odnosi się ono tylko do ryb,również do mięsa,bigosu,grzybów itd. Zamykamy szczelnie słoik wcześniej wycierając brzegi. W garnku kładziemy ścierkę kuchenną i wlewamy wodę tyle by zakryć nakrętkę . Słoiki stawiam do góry nogami  (wieczkiem do dołu) Przykrywam drugą ścierką

Viola cooks with passion
mięso w kawałkach zaprawiane w słoikach 455

serii własne wyroby polecam mięso wieprzowe w kawałkach zaprawiane w słoikach..Jest przepyszne ..nadaje się zarówno na obkładanie chleba jak i na obiad..Wystarczy podgrzać zabielić sos i podawać 🙂 Składniki: 1.5 kg boczku 1.5 kg karkówki 1.5 kg schabu 1/5 kg żeberek sól peklowa 18 g na 1 kg mięsa zalewa: ziele angielskie 10 liść

Ugotujmy Coś
Łopatka duszona w młodej kapuście , dania na wyjazdy do słoika 154

wyjeżdżacie , a macie mocno zabiegany tydzień , właśnie takie wytwory kulinarne mogą Wam ułatwić życie . Wystarczy włożyć do mikrofalówki i …gotowe , smaczne i zdrowe;) składniki na 4 – 5 słoików 0,5 l : 0,5 kg łopatki wieprzowej , najlepiej odtłuszczonej 2 główki młodej kapusty 2 cebule średniej wielkości 3 -4 ząbki czosnku sól , pieprz do smaku smalec wieprzowy do smażenia(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Doprowadzamy do wrzenia . Jak wszystko bulgocze i intensywnie się gotuje , zmniejszamy ogień , dodajemy poszatkowaną młodą kapustę , mieszamy . Dusimy pod przykryciem do czasu aż mięso będzie miękkie . Na gorąco przekładamy do wyparzonych słoików , zakręcamy i odstawiamy dnem do góry Tak zamknięte nie wymagają dodatkowej pasteryzacji . W lodówce można je przechowywać nawet dwa lub trzy miesiące . Poza lodówką nigdy

Ogrodnik w podróży
SAŁATKA OBIADOWA Z KASZĄ BULGUR 209

naprawdę jest bardzo sycąca. Może być dodatkiem do mięs ale może być również składnikiem sałatki i dzisiaj przygotowałam taką a'la obiadową.  Składniki: 250 g mięsa z udka kurczaka bez skóry  słoik suszonych pomidorów w zalewie  1 malutka papryczka jalapeno  szklanka ugotowanej kaszy  bulgur  50 ml białego wina pół limonki 1 świeży ogórek

pieprzny smaczek
KURCZAK Z PATELNI PASTERYZOWANY + FILMIK 115

pikantny  litrowe słoiki około 8-9 sztuk      PRZYGOTOWANIE :  Udka z kurczaka przecinamy na 2 części, następnie przyprawiamy i obsmażamy na rumianao na patelni z odrobiną oleju.  Do litrowych słoików nakładamy udka 2 pałki i 2 większe części. Po rozłożeniu wszystkich udek rozlewamy do słoików soki które pozostały ze smażenia się mięsa. Zakrecamy dokładnie słiki

Kulinarne Fantazje Marioli
Makaron z Sosem Spaghetti Orzech 164

Często nam się zdarza że nie mamy czasu  na przygotowanie  wymyślnego obiadu i w takiej sytuacji sprawdzają się najlepiej gotowe sosy ze słoika , wystarczy kilka dodatków i obiad gotowy.              Dzisiaj mam dla Was propozycję na pyszne i proste danie , makaron(...)Zapraszam :)   Składniki : 0,5 kg dobrego mięsa mielonego  ( może być mielone z indyka ) 1 słoik    Sos do spaghetti ORZECH 1 łyżka suszonej bazylii  2 ząbki  czosnku sól, pieprz do smaku 4 łyżki dobrej oliwy  1do 1.5 szklanki bulionu  Makaron rurki  Wykonanie : Makaron ugotować all dente. W rondlu rozgrzać oliwę  , dodać

Sama słodycz i szczypta chili
Sok z rokitnika 114

pół litra wrzątku 500 g cukru Sposób wykonania soku z rokitnika Do przygotowania soku z rokitnika potrzebować będziemy przede wszystkim: garnka, miski, sita, ewentualnie tłuczka do mięsa. Przygotuj także czyste i wyparzone słoiki lub buteleczki i nakrętki. Krok 1. Przygotowuję owoce rokitnika Z owoców rokitnika usuwam gałązki i listki. Następnie płuczę je w wodzie i osuszam za pomocą ręcznika papierowego(...)Zasypuję rokitnik cukrem i gotuję Umyte, osuszone i przemrożone owoce rokitnika wrzucam do garnka i zasypuję cukrem . Jeśli owoce są twarde, to przed zasypaniem cukrem, miażdżę np tłuczkiem do mięsa. Odstawiam na 8 godzin w temperaturze pokojowej . Następnie wlewam zimną wodę i na niedużym ogniu doprowadzam do wrzenia. Po czym zmniejszam ogień i gotuję nie doprowadzając już do zagotowania przez

Ania gotuje
Kawowa marynata do mięsa z grilla 152

kakao łyżeczka granulowanej lub prażonej cebuli łyżeczka granulowanego czosnku łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka chilli łyżeczka ostrej papryki łyżeczka soli łyżeczka pieprzu Przepis – kawowa marynata do mięsa z grilla Warto sobie wcześniej przygotować słoik. Ja używam taki z zamykanym na zatrzask wiekiem. Może być też zwykły, czyli zakręcany. Pamiętajcie jednak, by nasz słoik nie podchodził przedziwnymi zapachami dawnych przetworów(...)marynat. Musi być czysty. Wszystkie wymienione w składnikach przyprawy łączymy w słoiku, po czym go zamykamy i potrząsamy, by składniki równomiernie się wymieszały. Marynata jest gotowa do użycia. Trzeba jednak pamiętać, że zanim ją użyjemy do mięsa należy właśnie mięso posmarować oliwą lub olejem. Najlepiej zamarynować nasze kawałki wieprzowiny bądź wołowiny dzień wcześniej i nie później niż pół godziny przed

Kuchennyviral.pl
Kawowa marynata do mięsa z grilla 179

kakao łyżeczka granulowanej lub prażonej cebuli łyżeczka granulowanego czosnku łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka chilli łyżeczka ostrej papryki łyżeczka soli łyżeczka pieprzu Przepis – kawowa marynata do mięsa z grilla Warto sobie wcześniej przygotować słoik. Ja używam taki z zamykanym na zatrzask wiekiem. Może być też zwykły, czyli zakręcany. Pamiętajcie jednak, by nasz słoik nie podchodził przedziwnymi zapachami dawnych przetworów(...)marynat. Musi być czysty. Wszystkie wymienione w składnikach przyprawy łączymy w słoiku, po czym go zamykamy i potrząsamy, by składniki równomiernie się wymieszały. Marynata jest gotowa do użycia. Trzeba jednak pamiętać, że zanim ją użyjemy do mięsa należy właśnie mięso posmarować oliwą lub olejem. Najlepiej zamarynować nasze kawałki wieprzowiny bądź wołowiny dzień wcześniej i nie później niż pół godziny przed

Kuchennyviral.pl
Pasztet z mięsa rosołowego z boczkiem 176

uwielbiamy wszelkiego rodzaju smarowidła i pasztety, to zrobiłam pasztet. Nie piekłam mojego pasztetu w foremce, a wsadziłam go do słoika- dzięki temu pasztet jest bardziej trwały i można go dłużej przechowywać. Do pasztetu oprócz drobiowego mięsa i warzyw dodałam również boczek wędzony, dzięki czemu nabrał wyrazistego smaku, nie jest suchy i łatwo się smaruje. Pasztet naprawdę jest smaczny i zajadają(...)miękkości mięsa. Mięso ostudzić oddzielić od kości i razem z boczkiem przemielić trzykrotnie na drobnych oczkach maszynki do mielenia mięsa. Przez maszynkę przepuścić również marchewki, por i cebulę. Do zmielonego mięsa i warzyw dodać 1/2 wywaru z mięsa czosnek granulowany, gałkę muszkatołową , pokrojone drobniutko listki rozmarynu i pieprz. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Masę pasztetową przełożyć do wyparzonych słoików, dokładnie ubić

Krylowa Kuchnia
Lazania z mięsem mielonym 94

ciut Na ser znów wykładam makaron i tak dokąd aż nie skończy mi się farsz. Kończę gdy wyłożę ostatnią partię makaronu, smaruję sosem beszamelowym i wylewam sos pomidorowy z mięsem. Wszystko posypuję żółtym serem. Wiadomo wysokość lazanii nie może wyjść poza brzegi naczynia. Zapiekam w piekarniku nagrzanym od 180-200 stopni. Początkowo pod przykryciem a na koniec już bez. Zapiekanie(...)się rozpadnie. Pyszne, polecam! Smacznego Lidka A to moje truskawki. Wygląda na to, że szykują się spore zbiory. Chyba będzie ich mocno więcej niż na 20 słoików dżemu…:D Artykuł Lazania z mięsem mielonym pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Burger wołowy z jalapeño, buraczkami zasmażanymi, rukolą i sałatą strzępiastą 109

razem postanowiłem zrobić pikantne burgery wołowe dodając do nich dodatkowo buraczki zasmażane kupione w sklepie (dostępne w słoikach), rukolę oraz sałatę strzępistą. Całość została zamknięta w wiejskiej bułce. Co ciekawe do ich przygotowania nie użyłem żadnego sosu, a smakowały rewelacyjnie. Pikantne mięso oraz rukola doskonale łączą się z buraczkami zasmażanymi, które neutralizują nieco ostrość tworząc bardzo(...)ciekawy smak. Jeżeli nie mieliście jeszcze okazji spróbować takiej kompozycji koniecznie musicie ją sprawdzić. Składniki Bułki wiejskie (oczywiście można wybrać inne) Mielone mięso wołowe (jeden burger około 200 g) Jalapeño (papryka chilli) Buraczki zasmażane (babcine, w słoiku) Sałata strzępiasta Rukola Sól, pieprz Przygotowanie Jalapeño siekamy bardzo drobno i łączymy z wołowym mięsem mielonym oraz doprawiamy solą i pieprzem. Ilość jalapeño

Programista w kuchni

Proponowane wyszukiwania