mieso w sloikach - 3202 przepisów (strona:14/214)

Gulasz wieprzowy 137

Gulasz wieprzowy Na 8 porcji: 1,2 kg mięsa wieprzowego 3 małe cebule 4 łyżki oleju roślinnego 1 słoik warzyw (ok 300g) 1 słoik sosu do spaghetti (ok 300g) 1 garść posiekanej zielonej części pora 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1/2 kostki rosołowej lub 1 szklanka bulionu sól pieprz rozmaryn 2-3 łyżki mąki Mięso myjemy i oczyszczamy z tłuszczu(...)wrzucamy do garnka - powinno byś obsmażone z każdej strony, do rondelka wrzucamy cebulę- szklimy. Cebulę w rondelki zalewamy bulionem, chwilę mieszamy i dodajemy do garnka z obsmażonym mięsem. Następnie dodajemy warzywa ze słoika i zmiksowany sos do spaghetti (wcześniej usuwamy listek laurowy). Wszystko dokładnie mieszamy. Dorzucamy posiekanego wcześniej pora. Gotujemy na małym ogniu przez około 1 godzinę, doprawiając do smaku

peggiwkuchni
Barszcz czerwony z fasolką 186

fasolką z puszki. Dzięki temu staje się on bardziej sycący. Składniki: 2 ½ - 3 litry wody 3 marchewki 1 pietruszka 4 ziemniaki Kawałek selera 1 cebula 200 gram mięsa Tarte buraczki w słoiku Biała fasola z puszki Koncentrat barszczu czerwonego Sól Pieprz Liść laurowy Ziele angielskie 3 ząbki czosnku Kwaśna gęsta śmietana Wykonanie: Mięso gotujemy w osolonej wodzie, szumujemy. Marchew, ziemniaki

Smaki Ewy
Szybkie i łatwe spaghetti dla zapracowanych 77

Ilość 4 porcje Przygotowanie 10 min. Gotowanie 15 min. Kalorie 260 kcal Makaron spaghetti z gotowym sosem bolońskim ze słoika. Przepis na błyskawiczne spaghetti bolognese dla zapracowanych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 40 g długiego makaronu do spaghetti 600 g mięsa mielonego 500 g sosu bolońskiego do spaghetti firmy Łowicz lub Pudliszki 200 g tartego żółtego sera 2 łyżki oleju(...)patelnię dajemy mięso mielone (możesz użyć dowolnego mięsa mielonego, chociaż najlepiej sprawdzi się mięso wieprzowe lub wieprzowo – wołowe), podsmażając je rozbijamy je drewnianą łyżką na mniejsze kawałeczki. Przyprawiamy solą, pieprzem, Vegetą, czosnkiem granulowanym i natką pietruszki. Smażymy do momentu aż mięso się zetnie i osiągnie lekko szarawy odcień. Do tak przygotowanego mięsa wlewamy gotowy sos ze słoika z ulubionej

ProstePesto.pl
Kuchnia indyjska nie jest trudna 156

dziś. W ofercie Patak’s każdy znajdzie coś dla siebie, dostępne są bowiem: gotowe sosy w słoikach – idealne do szybkich posiłków z ryżem, z mięsem, rybą lub warzywami pasty w słoikach – skoncentrowane ziołowe pasty w oleju z których możecie wyczarować niesamowite smaki w bardzo różnych odsłonach te same pasty w małych paste pots – małe porcje przeznaczone(...)mięsa lub innych dań. Moje ulubione to czosnkowe, pysznie smakują jako dodatek do placków z cukinii (przepis poniżej) Mango chutney – to forma słodko pikantna mango, idealna do mięs, jako dodatek do serów czy warzyw. Musicie tego spróbować. Na zdjęciu powyżej paste poty madras – najostrzejsze z dostępnych. Jeśli nie lubicie ostrzejszego jedzenia wybierzcie tikka masala, lekko pikantny. Właściciel marki

nietylkopasta.pl
Meksykańska zupa gulaszowa 308

Jesień zbliża się do nas wielkimi krokami... Staram się wtedy podawać gęste, sycące i przede wszystkim rozgrzewające zupy. Ta jest naprawdę pyszna i ma dużo mięsa;) Smak zupy wzbogaciłam dodając sos ze słoika, oczywiście najlepsze są te domowej roboty:) Polecam, szczególnie na jesienne i zimowe obiady. Składniki:1 kg mięsa wieprzowego (łopatka, szynka, lub gotowe mięso gulaszowe),10 dużych ziemniaków(...)cebule,pęczek włoszczyzny (bez kapusty),czerwona papryka,2 łyżki masła lub margaryny,słoik sosu np. meksykańskiego (najlepiej domowego),łyżeczka ostrej papryki mielonej,słodka papryka mielona,łyżeczka przyprawy do gulaszu,sól, pieprz.  Przygotowanie Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle. Dodać pokrojone w kostkę cebule. Dusić ok. 10 min, czasem mieszając. Obficie obsypać słodką papryką.  Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić

Z miłości do słodkości
Mielonka wieprzowa nr.3 146

g/kg -czosnek świeży 2-3 g/ kg -słoiki,puszki WYKONANIE Z boczku i golonki odcinamy skórę którą później będziemy musieli ugotować do miękkości i rozdrobnić na 2,5 mm w moim wypadku będzie to maszynka nr.8. Następnie wykrawamy kość z golonki która też nam później się przyda do rosołu. Teraz wszystkie mięso kroimy w kawałki około(...)czasie mięso rozdrabniamy. W między czasie gotujemy skórki razem z kością , jak skórki będą miękkie studzimy i rozdrabniamy, kostkę można dać pieskowi jak mamy można samemu się pomęczyć i poobgryzać:) Następna czynność to do wystudzonego rosołu dodajemy czosnek ,skrobię dokładnie wszystko mieszamy . Do mięsa wlewamy stopniowo rosół, dodajemy wszystkie pozostałe przyprawy oraz skórki wieprzowe, bardzo dokładnie mieszamy. Napełniamy słoiki

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Gulasz drobiowy z grzybami 135

pomidorami. Opcjonalnie, obok wykonanie z mięsem wieprzowym lub typowo gulaszowym, wersja bardziej tłuściejsza niż z kawałkami drobiu. Składniki: 2 piersi z kurczaka – opcja: 700 g mięsa wieprzowego z łopatki lub szynki słoik grzybów podsmażonych, u mnie borowiki spora garść suszonych grzybów wcześniej namoczonych w niewielkiej ilości wody, dodajemy do gulaszu z wodą, w której się moczyły, moczę 20 minut(...)soki się zamkną, przekładam mięso do garnka z boczkiem i cebulą. Na patelni przesmażam pieczarki posiekane wraz z namoczonymi grzybami i borowikami ze słoika. Dodaję posiekaną paprykę i na końcu również wszystko wrzucam do garnka z mięsem. Mięso przyprawiam, dodaję ziele, liście, wlewam wodę, ok. 1,5 l, w zależności czy chcę bardziej gęsty czy nie. Woda sięga lekko ponad

Zasmakuj Kuchni
KIEŁBASA Z KARKÓWKI W SŁOIKU + FILMIK 171

główka czosnku przeciśnięta przez praskę na słoik - 1 mały liść laurowy, 1 kulka ziela angielskiego PRZYGOTOWANIE :   Mięso mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy całe przyprawy, przeciśnięty czosnek przez praskę, żelatynę, wodę i dokładnie mieszamy.  Do umytych słoików o pojemności 350 ml lub 500 ml, nakładamy po liściu laurowym i  zielu angielskim. Nakładamy mięso do 3/4 jego pojemności

Kulinarne Fantazje Marioli
Kurczak po azjatycku z papryką 415

ziemniaczaną, wymieszaj rozgrzej wok z olejem, wrzuć mięso, podsmaż gdy mięso się smaży, pokrój paprykę w kostkę i dodaj następnie do woka do mięsa, smaż razem, aż mięso będzie lekko zrumienione w słoiku umieść składniki sosu, zakręć słoik i mocno nim potrząsaj, aż wszystkie składniki się połączą, spróbuj sosu i ewentualnie dostosuj do swojego smaku, dodaj mąkę ziemniaczaną, zakręć ponownie(...)słoik i znów nim żwawo potrząsaj, wlej sos do woka z mięsem i papryką smaż wszystko razem chwilę do zgęstnienia sosu podawaj z ryżem, makaronem ryżowym bądź makaronem noodle gotowe! Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pasztet drobiowy z indyka z nutą grzybową 104

moździerzu na proszek mogą być też świeże pieczarki /ilość według uznania  -rosół z gotowania mięsa /ilość taka aby masa pasztetowa była dość luźna, pasztet ma być smarowny, wątróbkę gotujemy w innej wodzie którą później jest nam nie potrzebna. -słoiki, puszki 300 g WYKONANIE Do garnka wlewamy tyle wody aby nasz(...)surowiec był całkowicie przykryty. Wodę podgrzewamy do 80 stopni i wrzucamy mięso i parzymy, aż mięso nie będzie surowe w środku. Cały czas utrzymujemy temperaturą 80 stopni. W osobnym garnku parzymy wątróbkę  w temp 80-85 stopni czas około 10 min. Po parzeniu wyjmujemy mięso, wątróbkę i studzimy. Następnie wszystko mielimy na drobnym sitku dwa trzy razy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Przysmak z indyka 200

Kolejna domowa kiełbasa ze słoika tym razem z mięsa indyczego. Dla mnie jest to taki przysmak,kruchy i delikatny,doskonały na kanapki. Zrobiłam w małych słoiczkach,takich na jeden raz,na jedno śniadanie lub kolację dla mojej trzyosobowej rodziny. 800 g udźca z indyka (czystego mięsa bez skóry i kości) 800 g filetu z piersi indyka 1,5 łyżeczki soli(...)szkl. wody Mięso z udźca zmielić w maszynce,filet pokroić w średnią kostkę. Do miski przełożyć zmielone mięso i kostki filetu,dodać wszystkie przyprawy,żelatynę i wodę. Wymieszać wszystko dokładnie. Miskę przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 24 godziny. Wyparzone słoiki napełnić masą mięsną,zakręcić i pasteryzować przez 1 godzinę. Słoiki pozostawić do wystygnięcia po czym ponownie pasteryzować

Kolorowa kuchnia Elki
KIEŁBASA SŁOIKOWA, DOMOWA MIELONKA, WERSJA II 165

zimnej wody Mięsa myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Mielimy w maszynce do mielenia mięsa na dużych oczkach sita. Mogą być największe jakie mamy, lub średnie. Do zmielonego mięsa dodajemy roztarty w dłoniach majeranek, czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz oraz część wody. Wyrabiamy dłońmi, w trakcie dolewamy stopniowo resztę wody. Wyrabiamy kilka minut, aż mięso zacznie porządnie wiązać. Moje wiązało bardzo(...)wody to 10% wagi mięsa), tym razem zamiast 250g, dałam 300g i była to ilość idealna. Moje mięso wciągało wodę maksymalnie. Kupuję w małych lokalnych sklepikach, może nie było aż tak naszprycowane chemią... (tak się łudzę...) Dobrze wyrobione mięso pakujemy ciasno (używam do tego łyżki, ubijam nią mięso, by nie było szpar) do przygotowanych wcześniej słoików, najlepiej prostych, łatwiej wyjąć

Smaczne Zdrowe
Konserwa Tyrolska wg. JackaW 191

wystudzeniu na 2-3 mm -wywar z gotowania skórek i kości z naszej golonki 10 % -skrobia ziemniaczana 3% -słoiki, puszki WYKONANIE  Z boczku odcinamy skórę, będzie później potrzebna. Boczek tniemy na kawałki 3-4 cm to samo robimy z resztą mięsa ,golonkę trybujemy i pozbawiamy skóry i również kroimy w mniejsze kawałki, następnie peklujemy w temp(...)skóry gotujemy do miękkości, studzimy, następnie rozdrabniamy . Studzimy wywar, a w między czasie rozdrabniamy cały surowiec. Następnie przyprawiamy mięso, dodajemy rozdrobnione skórki oraz wywar do którego dodajemy mąkę, całość dokładnie  mieszamy. Masa mięsna ma być bardzo dokładnie wymieszana - wyrobiona. Napełniamy słoiki lub puszki i przeprowadzamy sterylizację lub tyndalizację. Tyndalizacja  70-50-30 min w odstępach 24 h. Między

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Karkówka konserwowa mielona /wersja 2 114

Kupione mięso tniemy w kostkę około 3-4 cm peklujemy zalecaną dawką. Czas peklowania 2 dni w 4-6 stopniach w lodówce. Po tym czasie mięso rozdrabniamy na sitku szarpak. Wodę i skrobię łączymy i dodajemy do mięsa. Dodajemy przyprawy dokładnie mieszamy, aż mięso wchłonie całą wodę i nabierze kleistości i będzie jednolita masa. Przekładamy do puszek, słoików i poddajemy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Karkówka konserwowa mielona 147

WYKONANIE Kupione mięso tniemy w kostkę około 3-4 cm peklujemy zalecaną dawką. Czas peklowania 2 dni w 4-6 stopniach w lodówce. Po tym czasie mięso rozdrabniamy. Wodę i skrobię łączymy i dodajemy do mięsa. Dodajemy przyprawy dokładnie mieszamy, aż mięso wchłonie całą wodę i nabierze kleistości i będzie jednolita masa. Przekładamy do puszek, słoików i poddajemy obróbce

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Proponowane wyszukiwania