KIEŁBASA Z KARKÓWKI W SŁOIKU + FILMIK

KIEŁBASA Z KARKÓWKI W SŁOIKU     +    FILMIK

KIEŁBASA Z KARKÓWKI W SŁOIKU + FILMIK

Pyszna kiełbasa z karkówki zamknięta w słoiku. Łatwa w przygotowaniu i co najważniejsze można ją przechowywać długie miesiące.  SKŁADNIKI :  3 kg przerośniętej karkówki wieprzowej  3 płaskie łyżki pieprzu 3 płaskie łyżki soli 3 łyżki majeranku  3 łyżki żelatyny 2 szklanki wody ( 500 ml ) 1 główka czosnku przeciśnięta przez praskę na słoik - 1 mały liść laurowy, 1 kulka ziela angielskiego PRZYGOTOWANIE :   Mięso mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy całe przyprawy, przeciśnięty czosnek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.