mieso w sloikach - 3202 przepisów (strona:15/214)

Łopatka duszona w sosie własnym 114

danie przyprawiłam bardzo przyjemną w smaku kozieradką, którą bardzo polecam. Jeśli nie macie kozieradki, to proponuję dodać więcej kminku i również będzie bardzo smacznie. Tak przygotowane mięso doskonale nadaje się do zamknięcia w słoiku i późniejszego odgrzania np. na biwaku. Mięso z sosem po schłodzeniu zastyga i jest gęste. Ilość porcji: 4 - 5 Czas przygotowania: 60 minut Składniki na łopatkę

Gotuj w domu
Musztardowe mięso ze śliwkami 185

łyżeczek  musztardy   Wykonanie 😏 Mięso myjemy , osuszamy , następnie kroimy w średnią kostkę , przekładamy do miski ,dodajemy pozostałe składniki , cebulę obieramy , kroimy w plastry , dodajemy do mięsa , czosnek przeciśnięty przez praskę , słoik powideł śliwkowych , musztardę ,oraz  wszystkie wymienione wcześniej przyprawy dodajemy  , mieszamy wszytko razem bardzo dokładnie , aby powidła pokryły całe mięso , przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy na całą

Mój Smak
Szynka z brokułami , danie do słoika na wyjazdy 153

sól , pieprz do smaku mąka pszenna rozrobiona z woda do zagęszczenia sosu ( około szklanki , sosu musi być dużo ) 300 ml śmietanki kremówki 30 % ( tłusta , ale lepiej się trzyma w słoikach , nie sprawia że danie się psuje no i smak , zdecydowanie najlepszy ) 2,5 l bulionu , wywaru na kościach wieprzowych ( można zastąpić kostką bulionową na żeberkach Winary oczywiście rozrobioną z wodą(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dolewamy śmietankę , zagęszczamy mąką rozrobioną z wodą do lubianej konsystencji . Wyłączamy gaz i na koniec obficie doprawiamy pieprzem . Na gorąco rozlewamy do słoików , pilnując ,żeby w każdym znalazły się podobne ilości mięsa i warzyw . Ja zawsze wyciągam łyżką cedzakową „gęste” i rozkładam w tych samych ilościach , po czym zalewam sosem . Zakręcamy i odstawiamy do góry

Ogrodnik w podróży
Pasztet wieprzowo-wołowo-drobiowy 160

listki /do parzenia mięsa -ziele angielskie 5-6 kulek /do parzenia mięsa -owoc jałowca 10-12 /do parzenia mięsa -sól warzona nie jodowana 15 g/kg -gałka muszkatołowa 1 g/kg -pieprz cytrynowy 1 g/kg -pieprz kolorowy  2 g/kg -1 duża cebula -3 małe bułki -papryka suszona płatek 8-10 g/kg -majeranek 1 g/kg -rosół z gotowania mięsa,słoniny,podgardla /ilo(...)taka aby masa pasztetowa była dość luźna, pasztet ma być smarowny . -olej z pestek winogron / lub inny -słoiki i puszki 300 g WYKONANIE Do garnka wlewamy tyle wody aby nasz surowiec mięsny był całkowicie przykryty. Wodę podgrzewamy do 80 stopni i wrzucamy mięso i parzymy do stanu półmiękkiego. Cały czas utrzymujemy temperaturą 80 stopni. Cebulę parzymy też do stanu pół

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Mięso słoikowe z galaretką 158

zioła opcjnalnie, zmiażdżony czosnek i żelatynę.  Mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki. Nakładamy do słoików pozostawiając odrobinę miejsca ok 1 cm na wodę. Upychamy mięso ciasno, uzupełniamy wodą i zakręcamy mocno słoiki. Wstawiamy do szybkowaru i gotujemy godzinę. Po wyjęciu owijamy słoiki w ścierkę i kos by dłużej utrzymywały się w tej temperaturze. Po kilku godzinach zdejmujemy

Gotowanie jest łatwe
LECZO Z MIĘSEM MIELONYM 170

zimne dni i wieczory. Można je podać samodzielnie z pieczywem albo np z ryżem lub kaszą. Zazwyczaj gotuję więcej lecza i jego nadmiar zamykam w słoiki.  Składniki: * 500 g mięsa mielonego wieprzowego * 2 małe cukinie * 1 czerwona papryka * pół papryki żółtej * pół papryki zielonej * 2 ząbki czosnku * 1 cebula * 500 ml passaty pomidorowej * 1 łyżeczka papryki słodkiej (użyłam

Zrób to smacznie
Środa: Zupa instant ze słoika z domową kostką rosołową 166

kupionych kostek. Domowa zupa instant Od dawna zabieraliśmy się do zrobienia zupy instant w słoiku, bo oglądaliśmy sporo przepisów, głównie amerykańskich, na mason jar soups. Patent jest bardzo prosty: siekasz warzywa, albo pakujesz do słoja mrożonki. Dorzucamy do tego upieczone lub ugotowane mięso, owoce morza lub tofu. Tak przygotowaną zupę można bez problemu zabrać do pracy. Przed jedzeniem całość wystarczy(...)sól Pieprz Domowa kostka rosołowa Przygotowanie Ugotuj makaron ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Marchew i cukinię pokrój w cienkie paski. Kalafiora podziel na małe różyczki, mięso porwij na kawałki. Włóż na dno słoików zamrożone kostki bulionowe. Na pół litra wrzątku dodaj trzy kostki rosołowe (lub 3 łyżeczki świeżej pasty jeszcze nie zamrożonej). Układaj warstwami warzywa i mięso. Na wierzch

Niedzielny kucharz
Zielone Spaghetti z gulaszem mielonym-wołowym 179

Dziś w mojej kuchni zagościł Zielony Makaron Spaghetti. Zielony ponieważ jest z dodatkiem szpinaku. Smacznego:)  SKŁADNIKI: 500 g długiego Zielonego Spaghetti 300 g mięsa mielonego wołowego 20 dag sera żółtego 3 łyżki koncentratu pomidorowego słoik ok 350 ml zmiksowanych pomidorków 2 cebule 2 ząbki czosnku Przyprawy:sól,pieprz,czosnek granulowany,słodka papryka, suszony koperek  oliwa z oliwek(...)8.Całość smażę ok 5 minut, aż mięso będzie złotawe. 9. Do odobnej miseczki wlewam 500 ml wody, wkładam koncentrat pomidorowy, przyprawy oraz słoik z przecierem pomidorowym. 10. Całość mieszam ze sobą i wylewam na mięso.  11.Duszę ok 10 min aż sos stanie się gęstszy. 12. Między czasie przygotowuję makaron.  13. Makaron wyjmuję z opakowania.  15.Zagotowuj

Gotowanie Patki
Klasyczne kotlety mielone 502

więcej, aby starczyło na dwa dni, a tego drugiego dnia robię sos grzybowy i w nim je podgrzewam, ewentualnie wykorzystuję sos, który pozostał mi kiedyś od innego mięsa. Taki sos wlewam do słoika i wkładam do zamrażalnika, żeby wykorzystać go do klopsów czy do makaronu. Składniki: 400g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej (ja kupuję łopatkę w sklepie i mielę

Anielska Kuchnia Ani
drobiowa wędlina spod kamienia, czyli domowy blok konserwowy 1480

czym woda nie może wlewać się, do wnętrza garnka z kurczakiem. Teraz na wierzchu folii z mięsem układamy szklany talerzyk i całość dociskamy kamieniem ( lub dużym słoikiem wypełnionym metalowymi, czy szklanymi elementami). Mięso parzymy w temperaturze 68-72 stopni przez dwie godziny, następnie wyjmujemy z wody garnek z mięsem i studzimy przez dwanaście godzin( najlepiej nie zdejmując kamienia), wpierw

Miód i pieprz
Domowa mielonka (słoikowa) 113

ziaren jałowca Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i zmielić w maszynce (na średnich oczkach). Do zmielonego mięsa dodać przyprawy (nie żałować ;)). Wszystko ze sobą wymieszać. Przygotowane mięso przełożyć do 250 ml słoików (nakładać do 2/3 wysokości) i podwójnie pasteryzować (tzn. do garnka włożyć zakręcone słoiki, zalać zimną wodą do 3/4 wysokości słoików i gotować na średnim ogniu około

Ugotować
MIELONKA W SŁOIKU 204

płaska łyżka pieprzu Kamis1 łyżeczka ostrej papryki Kamis500 ml wodyWykonanie:Łopatkę i boczek dobrze zmielić. Dodać wszystkie przyprawy, wlać wodę, dokładnie wymieszać,aż mięso całkowicie wchłonie wodę. Mięso ciasno upychamy do słoików na 3/4 wysokości, wstawiamy do garnka z zimną wodą, ok 2 cm poniżej zakrętek. Parzymy ok 2 godzin. Odstawiamy do wystudzenia w zimne miejsce.TEN TŁUSZCZYK KTÓRY WIDAĆ

Z Majeczką w kuchni
Mielonka ze słoika 155

Przepyszna domowa mielonka ze słoika - moje wspomnienie z dzieciństwa. Ze aromatycznym smalczykiem na górze i galaretką, w której można moczyć chleb i wyjadać prosto ze słoika. No i przede wszystkim bez chemicznych dodatków, których jest mnóstwo w kupnych mielonkach. Znakomita na śniadanie lub kolację. Serdecznie zapraszam do przyrządzania takich domowych mielonek, bo są tak smaczne, że trudno się od nich(...)oczkach (jeśli chcemy mieć większe kawałki mięsa w mielonce to mielimy na najgrubszych oczkach). Dodać przyprawy i mieszać dokładnie dolewając po trochu zimnej wody. Doprawione i wymieszane mięso włożyć do wyparzonych słoików dokładnie uciskając. Nie nakładać do samego końca. Tak przygotowane słoiki pasteryzować przez godzinę w garnku z wodą. Następnie pozostawić do wystudzenia najlepiej na noc w lodówce. *jeśli chcemy

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
HITOWA SAŁATKA burger DRWALA – PRZEPIS + opcja wegetariańska 582

przepis na sałatkę inspirowaną hitowym Burgerem Drwala. Przepis jest w wersji mięsnej, a także wegetariańskiej. W sałatce znajdziesz wszystkie składniki jak w burgerze, czyli bułkę zapieczoną z serem, mielone mięso (lub tofu), panierowany ser, sałatę lodową, boczek, sos, a także żurawinę. Całość komponuje się przepysznie! Jak zrobić sos do Burgera Drwala? Sos można przygotować z trzech składników – majonezu, musztardy(...)wersji bezmięsnej 60 g wegetariańskiego “boczku”   1/2 sałaty lodowej   150 g majonezu 30 g musztardy 50 g pikantnego ketchupu   80 g żurawiny do mięs i serów (ze słoika) przygotowanie Ser camembert pokrój w 1-2 cm kwadraty. Każdy z kwadratów obtocz najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej wymieszanej z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi. Tak przygotowany

Via Gusto
Sałatka bez mięsa 105

razem na naszym stole zagościła sałatka bez mięsa. Składa się z prostych i kolorowych składników, które w połączeniu ze sobą smakują naprawdę świetnie. Sałatka jest bardzo łatwa w przygotowaniu i składa się z prostych składników, które większość z Was posiada w swojej kuchni. Zapraszam na przepis! SAŁATKA BEZ MIĘSA PRZEPIS Składniki 1 słoik pieczarek marynowanych 4 ogórki konserwowe 1 mała(...)zalewy. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, musztardą, solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy przygotowany sos, mieszamy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka bez mięsa pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl

Proponowane wyszukiwania