KURCZAK Z PATELNI PASTERYZOWANY + FILMIK

KURCZAK Z  PATELNI  PASTERYZOWANY   + FILMIK

KURCZAK Z PATELNI PASTERYZOWANY + FILMIK

Kurczak ze słoika to świetny pomysł na szybki i pyszny obiad. Wcześniej usmażony i zapasteryzowany smakuje tak jak prosto z patelni, polecam.  SKŁADNIKI :  15-16 udek z kurczaka sól do smaku słodka i ostra papryka do smaku  przyprawa - kurczak ziołowy przyprawa - kurczak pikantny  litrowe słoiki około 8-9 sztuk      PRZYGOTOWANIE :  Udka z kurczaka przecinamy na 2 części, następnie przyprawiamy i obsmażamy na rumianao na patelni z odrobiną oleju.  Do litrowych sł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.