mięso na obiad - 10554 przepisów (strona:182/704)

Roladki drobiowe z zielonymi szparagami 234

Ostatnie dni na takie rarytasy :)W tym roku mogę powiedzieć, że naprawdę czuję się nasycona tym cudownym warzywem.A wszystko dlatego, że nie chodzę do pracy, w

bistro mama
Kurczak w boczku i słodkiej śmietance 165

To naprawdę dobry dań!Nie wiem czy przypadłby ten dań srogim jurorom do gustu,ale zapewniam, że zadowoli kubki smakowestatystycznego Kowalskiego, Nie wierzyłam, że z tak

bistro mama
Zrazy z marynowanej w winie wołowiny z boczkiem i śliwkami 243

Dzisiaj kolejna propozycja jak wykorzystać wołowinę marynowaną w winnej zalewie, czyli zrazy. Tym razem dodałam do nich tylko parzony wędzony boczek i

Codzienna kuchnia niecodzienna
Skrzydełka w miodzie i musztardzie 320

Najlepsze na grilla są skrzydełka w miodzie i musztardzie. Proste i smaczne. Jak mija lato to można je również piec w piekarniku z opcją grilla i

UgotujmyTo.pl
Tradycyjne kotlety de volaille 327

najbardziej popularnych sposobów na piersi kurczaka są kotlety de volaille. Mają one francuskie pochodzenie, a jego historia sięga XVIII wieku. Bardzo smaczny mięsny dodatek do obiadu, z chrupiącą panierką i delikatnym mięsem w środku.Mięso umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem i oprószyć solą. Połowę masła pokroić na słupki. Na każdym płacie mięsa wzdłuż dłuższego brzegu, ułożyć słupek masła, a mięso

Świat Domowej Kuchni
Amarantus Bio z kurczakiem z parowaru 239

Po quinoa i ekspandowanych nasionach amarantusa nadszedł czas na ziarna amarantusa.Jak piszę producent : " Amarantus to jedna z najstarszych roślin uprawnych na świecie, szczególnie doceniana przez cywilizacje

Parowar Faceta
Nieloty, czyli gołąbki dla leniwych 359

Witajcie kochani. Zaniedbałam Was ostatnio. I tutaj, i na Waszych blogach. Mam nadzieję, że wybaczycie mi to :) mam jednak remont w domu, a z nim zamieszanie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Gołąbki z młodej kapusty - lekkie i dietetyczne 240

Gołąbki uwielbiam. Robię je na różne sposoby, niektóre z nich mieliście już okazję widzieć. Tym razem zapraszam na gołąbki z młodej kapusty. To są chyba najłatwiejsze

Codzienna kuchnia niecodzienna
Chili con carne 415

  Przychodzą czasem takie dni, kiedy najchętniej spędzilibyśmy cały dzień pod kołdrą z kubkiem herbaty i dobrą książką. Zwłaszcza, gdy na dworze ciemno i wietrznie

W poszukiwaniu inspiracji
Filet z kurczaka z suszonymi pomidorami i pestkami dyni 170

   Prosty i szybki obiad.Wystarczy jeden filet z kurczaka, kilka suszonych pomidorów, 2 ząbki czosnku, garść pestek z dyni, przyprawa kebab-gyros, delikat do

Maminek kulinarny
Jajka w sosie musztardowym 170

   Jeden z najszybszych obiadów.Przygotowanie zajmuje zaledwie 30 minut.Kilka jajek gotujemy na twardo i obieramy.Do rondelka wlewamy 1,5 szklanki wody. Dodajemy 2 duże

Maminek kulinarny
Królik pieczony z warzywami 193

Mięso królika charakteryzują nie tylko walory smakowe, lecz także dietetyczne. Niska zawartość cholesterolu, bogactwo aminokwasów i witamin, szczególnie z grupy B. W dodatku przyswajamy aż 90

Smakowity Blog Kulinarny
Kotlety z marchewką i ryżem 154

Składniki: 500 g mięsa mielonego, 1 woreczek ryżu basmati, 3 marchewki, 2 jajka, garść posiekanego szczypiorku, pieprz świeżo mielony, sól morska świeżo mielona. Przygotowanie:   

Aga w kuchni
Wiosenna sałatka z groszkiem 195

Wiosny, więc wpis obowiązkowi musi być wiosenny i zielony ! A skoro wiosna, to ma być lekko i zdrowo. Sałatka z dodatkiem ryżu i kawałka mięsa będzie jak znalazł na lekki obiad, lunch czy po prostu przekąskę w ciągu dnia. Natomiast, jeśli chcielibyście zjeść coś konkretniejszego, a nie będzie się Wam chciało stać przy kuchni

Kulinarne przygody Gatity
Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej 460

lubimy surówki obiadowe. Wiem jednak, że sporo osób kupuje już gotowe zestawy surówek, czy też innych dodatkó do obiadu.  My jednak wolimy zawsze do mięsa przygotować jakiś warzywny dodatek, czy to buraczki, czy też surówkę z modrej kapusty. Bardzo lubię surówkę z młodej kapusty, ale tej już dawno nie ma. Do ryb uwielbiamy  surówki z kiszonej kapusty, na którą przepis

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię