mięso na obiad - 10554 przepisów (strona:191/704)

Zupa krem z kalafiora i batatów 182

odrobinę bulionu, aż uzyskamy pożądaną gęstość. Doprawiamy odrobiną świeżo startej gałki muszkatołowej.  Podajemy ciepłe z odrobiną pestek z dyni i jak u mnie z kawałkami mięsa z bulionu, albowiem zupa stanowiła cały obiad. Jako, że jestem ostatnio fanką sosu chilli, to również dodałam go do mojej zupy, przez co była bardziej pikantna

Karczma Honorietty
Lekka sałatka ze szpinakiem, fetą i ziarnami 171

Pyszna i lekka sałatka, którą zrobicie w kilka chwil. Idealna na lekki obiad, kolację lub jako dodatek do grillowanego mięsa. 1/2 op. młodego szpinaku 1 kostka fety kilkanaście pomidorków koktajlowych ogórek szklarniowy 4 łyżki prażonych ziaren do sałatki (słonecznik, pestki dyni, pini) 1/4 szkl oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki sosu ziołowego 1 łyżeczka kolorowych ziół do sałatek Szpinak dokładnie płuczemy

Smakołyki Asi
ZAPIEKANKA Z ZIEMNIAKÓW I SZPINAKU 83

Zapiekanka, to moje alternatywa, gdy nie mam dużo czasu, lub pomysłu na obiad. Można dodać ulubione składniki, podsmażone  wcześniej mięso. U mnie wersja warzywna, lekka, a zarazem sycąca. Miłego dnia  Składniki na zapiekankę: 9-10 małych ziemniaków 500 g świeżego szpinaku  80 g sera feta  2 ząbki czosnku  mała czerwona cebula  1 łyżka masła

Kukuleczki
indyk z żurawiną i jabłkami 127

Takie soczyste i aromatyczne mięsko polecam na świąteczny obiad ale nie tylko. Jeśli lubicie połączenie mięsa i owoców to taka wersja indyka na pewno Wam zasmakuje.  Składniki: udziec z indyka (około kilogramowy kawałek) 2 jabłka  100 g suszonej żurawiny 3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól pieprz Czosnek przecisnąć przez

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zapiekanka makaronowa z mięsem 408

Kolejna zapiekanka. i pyszny szybki obiad. Tym razem zrobiłam z makaronem i mięsem mielonym . Smakuje jak lazania. Bardzo ładnie się kroi i nie rozpada się. Jeśli macie ochotę na inne zapiekanki w moim wykonaniu to zapraszam tutaj W sobotę ubieram choinkę i zaczynam przygotowywać potrawy świąteczne, bo już chyba czas. A Wy kiedy ubieracie choinkę? Mam nadzieję

O kuchni z uczuciem
Pulpety w młodej kapuście i pomidorach 155

Moja propozycja na pyszny, rodzinny obiad. Aby zmniejszyć kaloryczność potrawy wybrałam chude mięso wieprzowe, którego nie smażyłam, ale dusiłam razem z warzywami i aromatycznymi przyprawami. Pulpety podałam z młodymi ziemniakami i mizerią. Zapraszam... Składniki: 600-700 g mielonego mięsa (użyłam szynki wieprzowej) kminek zioła prowansalskie 2 zmiażdżone i 2 posiekane ząbki czosnku sól i pieprz 2 jajka 1 mała sucha

Czerwień i błękit
Kotleciki ryżowo-fasolowe 133

słabość do wegetariańskich potraw, co widać po przepisach na moim blogu (ku niezadowoleniu niektórych domowników płci męskiej...). Dzisiaj kolejny pomysł na sycące kotleciki bez mięsa, do których wystarczy zrobić surówkę i obiad gotowy. Smacznego :)  Składniki (ok. 16 kotlecików): - 1 woreczek ryżu brązowego - 1 woreczek ryżu parboiled - 2 łyżki kurkumy do zabarwienia ryżu - 1 szklanka suchej fasoli (u mnie drobnej

Corner With Recipes
Sałatka z fasolki szparagowej, cieciorki i podsmażanego ryżu 169

Niestety walory estetyczne znacznie tracą na tym zabiegu, stąd to przekłamane zdjęcie powyżej ;). Przedstawiam dwie propozycje podania, ale niezależnie od tego, to danie nadaje się na obiad. Naprawdę można się najeść, mimo braku mięsa. Składniki: - 140 g fety - 2 garści fasolki szparagowej - 2 szklanki ugotowanej cieciorki/z puszki - 1 szklanka oliwek - 1 pomidor - 1 cebula - 1 woreczek ryżu (u mnie brązowy

Corner With Recipes
SOS KURKOWY 159

KURKOWY Przepyszny Sos Kurkowy ze śmietanką i świeżą natką pietruszki, który wzbogaci Wasz letni obiad. Idealny do wszelkiego rodzaju klusek, koptek, mięsa, kasz czy makaronu. Wspaniale smakuje z młodymi ziemniaczkami albo - w mojej ulubionej wersji - z polędwiczkami. Sezon na kurki w pełni, zatem nie zwlekajcie i koniecznie go przygotujcie!:) SKŁADNIKI: 500 g kurek 1 duża cebula 2 ząbki czosnku

Słodko-Słony Świat Ilony
Bakłażan faszerowany czerwoną soczewicą 151

Faszerowany bakłażan jest sycący – soczewicowy farsz jest konkretny, sprawia wręcz wrażenie mięsnego. Samo danie zaś nie jest kaloryczne. Polecam jako alternatywę dla bakłażana faszerowanego mielonym mięsem. Podane składniki będą odpowiednie na syty obiad dla dwóch osób. Bakłażan faszerowany czerwoną soczewicą: 2 bardzo duże bakłażany 1 puszka lub kartonik krojonych pomidorów (390 g) 1 duża cebula 1 niepełna szklanka czerwonej

Poezja smaku
Makaron z pomidorami, cieciorką, czosnkiem niedźwiedzim i fetą. 163

się gdzieś za zielonym groszkiem i marynowanymi gruszkami :) Obok niej stała puszka pomidorów pelatti, jak tylko spojrzałam na ten duet to już wiedziałam co będzie na obiad :) Mimo iż w daniu nie ma mięsa, to dzięki ciecierzycy jest bardzo treściwe i sycące, smaki świetnie się komponują i tworzą wspaniałą fuzję smaków. SKŁADNIKI (4 duże porcje) makaron tagiatelle 1 puszka cieciorki

DefinicjaSmaku
Schab otulony majerankiem 84

Kruche, aromatyczne mięso, które z powodzeniem możemy podać na obiad z dodatkiem gotowanego makaronu i sosu pieczarkowego. Obie te cechy to zasługa trzydniowego leżakowania w soli i znakomitego majeranku z Manufaktury Smaku, który opisałam kilka dni temu. Dodatkowo upieczone metodą 80° Dr Oetkera było też bardzo soczyste.” Nadmiar możemy też wykorzystać jako wędlinę na kanapki”. Czytaj więcej

Wiem co jem
Duszone pory o smaku curry 63

Idealny dodatek do obiadu. Znakomicie komponuje się z każdym rodzajem mięsa. Składniki: 2 duże pory 2 cebule 2 jabłka 4 łyżki oleju 1 łyżeczka curry ½ szklanki białego wina wytrawnego sól do smaku pieprz do smaku cukier do smaku skórka cytrynowa natka pietruszki Wykonanie: Pory pokroić i dokładnie wypłukać, następnie udusić na oleju razem z pokrojoną cebulą i startymi jabłkami. Wlać

Tradycyjna Kuchnia
Barszcz Czerwony 145

Barszcz czerwony jest doskonały nie tylko na różnego rodzaju przyjęcia czy święta, ale również na codzienny obiad. Doskonale smakuje z uszkami, muffinami faszerowanymi mięsem , krokietami czy chociażby z placuszkami z pieczarkami. Zakwas na barszcz można zrobić wcześniej i gotowy przechowywać w lodówce tydzień lub dwa aż będzie nam potrzebny. Składniki: kawałek dowolnego mięsa lub kość na wywar. Ja wykorzystuję porcję

Mama Gotuje
Surówka z kapustą i papryką + film 122

drugiego dania zawiera w swoim składzie kapustę , paprykę i cebulę. Jest chrupiąca, smaczna i zdrowa a na dodatek bardzo łatwo się ją robi .Idealnie pasuje do obiadu a najlepiej smakuje z ziemniakami i mięsem . składniki na 5 porcji pół główki małej kapusty 2 papryki czerwone 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz cukier przepis Oczyszczoną i opłukaną kapustę

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania