mięso na obiad - 10554 przepisów (strona:200/704)

Wieprzowina orientalna 144

Wieprzowina orientalna to przepis na który natknęłam się przypadkowo kupując brzoskwinie w puszcze, pewnej znanej firmy. Uwielbiam dania jednogarnkowe więc spróbowałam i wyszło bardzo smaczne. Wieprzowina

Pieguskowa Kuchnia
Gołąbki z młodej kapusty 186

Gołąbki z młodej kapusty to danie obiadowe, które znika błyskawicznie z talerzy. Sezon na młodą kapustę w pełni, więc nie może ich zabraknąć na blogu. Ulubione

Pieguskowa Kuchnia
Dressing jogurtowy 123

który chcę dzisiaj Wam zaproponować idealnie skomponuje się z lekkimi wiosenno-letnimi sałatkami. Bo też teraz znacznie częściej wybieramy właśnie dania lżejsze. Często zamiast sutego obiadu jemy po prostu lekkie sałatki. Na tłuste mięsa przyjdzie znowu czas jesienią i zimą, teraz pora na to, co natura ma nam do zaoferowania. Ten dressing jogurtowy smakuje równie doskonale jak robiony na bazie

Marder&Marder Manufacture
Ajwar 135

się do czego można wykorzystać to sos. Otóż generalnie ogranicza Was tylko wyobraźnia! Ja używam go przede wszystkim do makaronu, czy ryżu, aby przygotować szybki obiad. Genialnie sprawdza się jako dodatek do grilla, mięsa, serów, czy warzyw. Czasami dodaję go do lecza lub smaruje nim roladki z kurczaka lub schaby Jak widzicie macie szeroki wachlarz możliwości. Nie pozostaje

PatiGotuje
Risotto z truskawkami i kozim serem (Risotto alle fragole e caprino) 155

SKŁADNIKI 300 g ry ż u do risotto np. carnaroli 300 g truskawek 100 g sera koziego (miękkiego) 40 g masła  500 ml bulionu warzywnego

La grande e la piccola cuoca
Penne z kurczakiem w sosie śmietanowym 132

Bo kto nie lubi, gdy na talerzu jest smacznie, szybko i pożywnie ? :) Czyli makaron w kremowym sosie śmietanowo - serowym, z kawałkami soczystego kurczaka i chrupiącego, zielonego

Malinowo w kuchni
Świąteczna karkówka w cebuli 366

porą  przekładamy do naczynia żaroodpornego pieczemy pod przykryciem na 160 stopni około 2 , 3 godzin , sprawdzając czy mięso jest miękkie .  A kiedy nasze mięso jest już gotowe , to możemy podawać na obiad od razu po wyjęciu z piekarnika , bądź pozostawić do wystudzenia i jako wędlina na kanapki , według mnie w każdej propozycji podania smakuje super

Mój Smak
Śniadanie na sobotę #29 124

Już ostatnio wspominałam, że ogarnęła mnie słabość do czekolady ;) A prawdę mówiąc odkąd nie mieszkam z rodzicami mięso jadam sporadycznie, tylko gdy przyjedzie Mama z obiadem albo wyjdę ze znajomymi do jakiejś knajpki ;) Królują więc u mnie naleśniczki i placuszki, rano robię większą porcję (gdy nie muszę wstawać o jakiejś nieprzyzwoitej godzinie), zjadam połowę, a drugą konsumuję zgłodniała po zajęciach

Słodkie inspiracje
POTRAWKA Z KURCZAKA PO MOJEMU 207

niedzielę rosół ,prawdopodobnie jak w każdym polskim​ domu,i często pozostają  kawałki gotowanego kurczaka jak i rosół, więc w poniedziałek zwykle mam na obiad pomidorówkę lub potrawkę z kurczaka z warzywami. Mięso gotowane z rosołu 3/4  litra rosołu Resztki włoszczyzny z rosołu 1 słoik mieszanki warzywnej groszku z marchewką 1 kubek kwaśnej śmietany 1 żółtko 1 łyżka

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Papryka faszerowana mięsem mielonym 229

Faszerowana papryka to doskonała przystawka lub lekki obiad, który na talerzu zaprezentuje się  bardzo apetycznie. Mięso, warzywa, ryż i ser - kilka prostych składników, z których wyczarujesz pyszne danie. Składniki: 2 duże czerwone papryki 250 g mięsa mielonego 5 szt. dużych pieczarek 1 ząbek czosnku 1 torebka ryżu 4 łyżki parmezanu (lub mozarelli) sól pieprz 1/2 łyżeczki słodkiej papryki

Alutka-Gotuje
Gotowana, biała kapusta-na słodko-kwaśno 267

wyobrażam sobie Świątecznego obiadu, bez takiej kapusty. Pasuje do każdego rodzaju mięsa. Czasami podaję ją tylko w towarzystwie poznańskich szagówek (kopytek), okraszonych skwarkami z boczku. Sama nie wiem, z czym się lepiej komponuje :) SKŁADNIKI: Mała główka białej kapusty 1/6 kostki smalcu  Woda Sól Miód Ocet Pieprz (sporo pieprzu) PRZYGOTOWANIE: Kapustę szatkujemy. Do garnka z grubym dnem- wlewamy

Kopystką po garach
Pierogi z kapustą i pieczarkami 155

                          Nie

Pan i Pani Smith w kuchni
Piersi kurczaka w boczku, w sosie śmietanowo-szpinakowym oraz zielona soczewica 167

Tak ostatnio myślałam o nazwie mojego bloga. Nazwałam go tak dlatego, że jestem mamą i lubię gotować. Miałam nawet kiedyś pomysł, żeby stworzyć zakładkę "bistro maluch

bistro mama
Bitki z szynki z dzika 171

Podaję dzisiaj idealne mięso na świąteczny stół. Mięso jest kruche i delikatne w smaku, soczyste, polecam. Do mięsa delikatne pieczone ziemniaki w ćwiartkach i pyszny obiad na stole, aha jeszcze jakaś surówka obowiązkowo. Goście i domownicy będą zachwyceni. Ja dodatkowo podałam śliwki w occie, rewelacyjnie pasują. Bitki z szynki z dzika. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie