mięso na obiad - 10554 przepisów (strona:196/704)

Klopsiki w sosie curry 452

W moim menu zdecydowanie dominują dania, których resztki mogę zabrać do pracy i odgrzać w mikrofali na lunch. Takie są klopsiki w sosie curry – można

Poezja smaku
Zapiekanka z kurczakiem i brokułami 223

Dawno już nie było zapiekanki na blogu, a przyznam, że często ostatnio na obiad robiłam jakąś zapiekankę. Pora nadrobić :) Dziś zapraszam na danie z mięsem z rosołu.Składniki:mięso z dwóch udek z rosołuprzyprawa do gyrosakilka pieczarek1/2 niedużego brokułaolejgarść zielonych oliwek3 łyżki śmietany 18%3 łyżki majonezu100 g tartego żółtego sera2 ząbki czosnkusól, pieprzgałka muszkatołowaSposób przygotowania:1. Mięso obsypujemy gyrosem

Kuchnia domowa Ani
Pieczeń wołowa z kminkiem 194

dużą ilością kminku. Pieczeń była smaczna i na ciepło i na zimno, krojona w cienkie plastry. Garnek rzymski sprawdza się w takich przepisach świetnie - mięso jest miękkie a jednocześnie nie jest przesuszone. Pyszny obiad! składniki ok 1100g wołowiny (najlepiej łopatka lub udziec) do posmarowania  4 ząbki czosnku 1 łyżka kminku 1/2 łyżeczki pieprzu 1   - 1 1/2 łyżki stołowej

Stare Gary
Zapiekanka mięsno-grzybowa z purée z ziemniaków (Sformato di carne, funghi e purè di patate) 208

jesienny, rodzinny obiad proponuj ę  Wam pyszn ą zapiekankę składającą si ę  z dwóch warstw. Z zewnątrz kremowe purée z ziemniaków i marchewki, a pod nim aromatyczne ragù z mięsa mielonego i grzyb ó w. Danie, które jest uczt ą  dla podniebienia

La grande e la piccola cuoca
Karkówka po cygańsku 908

Hmm… karkówka po cygańsku to obiad, który nie wymaga od nas zbyt dużych nakładów pracy :) Przyznam się, tym razem to Madzia gotowała, więc ja zupełnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotleciki z kurczaka i szpinaku. Dieta szybka przemiana. Faza III 197

kurczaka i szpinaku to jedne z najprostszych dań w diecie szybka przemiana. Zamiast szpinaku możesz dodać do mięsa batata, marchew lub np. startą dynię. Są smaczne, bardzo delikatne i soczyste. Posmakują każdemu. Wpisują się w III fazę diety na obiad lub kolację. Pyszne na ciepło i na zimno. To ostatni post z tygodniowej diety przyspieszającej matabolizm H. Pomroy. Jutro podam(...)czosnku zmielić lub posiekać w blenderze rozmrożony wcześniej szpinak mocno odcisnąć z wody, następnie posiekać dokładnie wymieszać mięso ze szpinakiem i przyprawami. Uformować w lekko wilgotnych dłoniach 8 owalnych kotlecików smażyć po kilka minut z obu stron do zrumieniania  Propozycja obiadu w fazie III: 2 kotleciki+kilka kiszonych ogórków+grejpfrut Propozycja kolacji: 1,5 koltecika+ kromka razowego chleba orkiszowego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
SZASZŁYKI Z MIĘSA MIELONEGO 180

kolorowej prasy. Wyszły przepyszne, do tego sos czosnkowy na bazie jogurtu, dowolna sałata lub grillowane warzywa i mamy szybki, przepyszny obiad, idealny na upalne, letnie dni. Świetne są także na zimno, do kanapek. Składniki: - 500g mielonego mięsa (u mnie samodzielnie mielone, z łopatki) - 1 mała cebula - 3 ząbki czosnku - 1/2 łyżeczki mielonej kolendry - 2 łyżeczki oregano - 1/2 płaskiej łyżeczki soli

Smaczne Zdrowe
Pierogi ruskie z boczkiem 128

łuskanego boczku 2 cebule 2 ząbki czosnku Sól do smaku Pieprz ziołowy do smaku Sposób przygotowania: Farsz: Całkiem zimne gotowane ziemniaki mielę w maszynce do mięsa-(zawsze robię, gdy zostanie mi ziemniaków z obiadu z poprzedniego dnia, wtedy nic się nie marnuje).  Do ziemniaków dodaję całe jajko, twaróg. Boczek kroję drobniutko w kostkę nożem, wrzucam na patelnię i mieszam

Wanilia i Kardamon
Kwaśno-pikantna wieprzowina z brązowym ryżem 244

Jeeeeej, jak dawno nie jadłam czerwonego mięsa. W ogóle dość rzadko je serwuję, ale tym razem przerwa była już stanowczo zbyt długa. I to wcale nie tak, że nagle za nim zatęskniłam. Co to, to nie. Na obiad planowałam krewetki tygrysie i obszukałam kilka sklepów zanim na dobre się poddałam. Jednak w końcu, zrezygnowana udałam się do mięsnego i zobaczyłam(...)Błonki możemy powykrawać. Ja tak zrobiłam, bo ich nie znoszę ;) Czosnek siekamy drobniutko, imbir ścieramy na tarce, a papryczkę kroimy w cienkie krążki/plasterki. Mięso umieszczamy w sporej misce. Dodajemy 2 łyżki oleju, 2 łyżki sosu sojowego, sok z limonki oraz czosnek, imbir i papryczkę. Mieszamy, przykrywamy i odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godz., a najlepiej na całą

Ratunku obiad
Pulpety z kurczaka i warzyw z rosołu 237

Czy u Was często zostaje mięso z gotowanego kurczaka z rosołu? U nas tak, obieram je z kości i mrożę, potem mogę je wykorzystać np. na

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety mielone z ziemniakami i kapusta zasmażana 240

jajka zioła prowansalskie, sól, pieprz bułka tarta Przygotowanie Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (można wykorzystać ziemniaki pozostałe z wczorajszego obiadu). Przepuszczamy je przez praskę lub mielimy w maszynce do mięsa. Ziemniaki mieszamy z mięsem mielonym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i jajkami. Dodajmy przyprawy do smaku i mieszamy ma jednolitą masę. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce

e-PrzepisyKulinarne
Kotlety mielone z pesto i pestkami dyni 178

smarowidło do kanapek. Tym razem znalazło swoje zastosowanie w kotletach mielonych a dodatek pestek dyni nadał im wyjątkowego i dość oryginalnego charakteru. Mięso o posmaku suszonych pomidorów okazało się strzałem w dziesiątkę, na pewno powtórzę taki obiad jeszcze nie raz. :-) Dodatkiem do kotletów mielonych była fasolka szparagowa i ekologiczny kuskus orkiszowy Symbio . 400g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki

Szefowa kuchni
GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA W SOSIE POMIDOROWYM (PIECZONE W PIEKARNIKU) 587

Gołąbki bez zawijania są przepyszne, aromatyczne i soczyste. Przygotowanie tych gołąbków to doskonały pomysł na pożywny obiad. Idealne również dla osób zabieganych, które nie mają czasu zawijać mięso mielone w kapustę.  Gołąbki uwielbiam i przygotowuję je dość często, jednak kiedy nie mam czasu na przygotowanie tych tradycyjnych, uciekam do łatwiejszej wersji czyli gołąbki bez zawijania. Składniki: * 600 g mięsa

Zrób to smacznie
Polędwiczki w papryce gotowane na parze 147

Garnek do gotowania na parze stał z 2 lata nieużywany. Odkurzyłam go i wykorzystałam do zrobienia obiadu. Polecam każdemu :) Przepis znalazłam w książce Biblioteczki Poradnika Domowego pt. Mięso na różne sposoby 1/2009. Składniki: 70 dag polędwiczek wieprzowych 2 łyżki słodkiej mielonej papryki pieprz ziołowy sól Sposób wykonania: 1. Polędwiczki opłukać, osuszyć, natrzeć papryką i pieprzem, odstawić na 30 minut

Kuchnia domowa Ani
Karczek duszony i kilka słów o liściu laurowym 154

Dziś zatęskniłam za domowymi obiadami, które pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Postanowiłam odtworzyć jeden z nich. Mięso wyszło mięciutkie i rozpływające się w ustach, a sos smakuje dokładnie tak, jak zapamiętałam :) Można go podać z kaszą gryczaną, kluskami śląskimi lub ugniatanymi ziemniaczkami.Przed rozpoczęciem, chciałam powiedzieć jeszcze kilka słów o... liściu laurowym. Pewnie czasami zastanawiacie się, po co właściwie dodajemy

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania