Farotto z buraczkami z pianką chrzanową

Farotto z buraczkami z pianką chrzanową

Farotto z buraczkami z pianką chrzanową

Przepis na : kolacja

Kuchnia wegetariańska może posmakować nawet wybitnym mięsożercom. Nie wierzycie? Spróbujcie przygotować im to danie! 180g orkiszu 2-3 buraki Kwaśna śmietana Tarty chrzan Olej rzepakowy Szalotka 2 ząbki czosnku Świeży tymianek ½ szklanki wytrawnego czerwonego wina 50g parmezanu 2 łyżki masła Koperek Sól i pieprz   Orkisz płuczemy, zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Po namaczaniu orkisz płuczemy, następnie zalewamy zimną wodą, solimy i zagotowujemy. Gotujemy przez 15-20 minut, aż ziarna się ugotują, ale... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MarcinChef

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.