mięso duszone - 8529 przepisów (strona:75/569)

Schab w sosie śmietanowo-koperkowym 176

Delikatny duszony schab w aksamitnym sosie mocno pachnący koprem. Idealnie komponuje się z ryżem albo ziemniakami. Składniki (4 porcje) -500 g schabu -200ml śmietany

Zielona Kuchnia
Kolorowa sałatka ryżowa z pieczarkami 189

tylko przyjdzie do głowy by za każdym razem stworzyć niepowtarzalne, pyszne danie. Taka ryżowa sałatka jest pożywna i może być samodzielnym posiłkiem albo dodatkiem do duszonych warzyw, pieczonego mięsa czy innych dań. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Filet z kurczaka z zielonym pesto 160

patelni rozgrzej olej i wrzuć na nią pokrojone mięso, posól, popieprz i smaż do zarumienienia się mięsa w misce wymieszaj jogurt, pesto i wodę, a następnie dodaj do mięsa na patelnię, duś razem pod przykryciem ok 5 minut najlepiej smakuje z makaronem pełnoziarnistym ugotowanym al dente Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Przepis #76 Potrawka z ciecierzycy 138

kostkę i dodajemy na patelnię, przyprawiamy delikatnie. Całość smażymy. Marchew, pietruszkę, seler i por kroimy na pół plasterki a paprykę w drobne krótkie paseczki . Dodajemy do podsmażonego mięsa i całość dusimy podlewając odrobiną wody. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy ugotowaną ciecierzycę oraz przecier pomidorowy (polecam przed dodaniem ciecierzycy przełożyć całe danie do garnka jeśli wcześniej smażyliśmy na patelni). Chwilę gotujemy

Health-Fit-Life
Duszona Karkówka z Cebulą 397

pieprz, sól 3 liście laurowe 4 ziela angielskie kilka kuleczek pieprzu olej do smażenia 2 łyżki mąki na zasmażkę  Duszona Karkówka z Cebulą - Sposób przygotowania: Karkówkę porcjujemy na ok. 1-cm. kotlety. Następnie wcieramy w każdy kawałek mięsa sporą ilość słodkiej papryki oraz po szczypcie pieprzu cayenne, pieprzu czarnego oraz soli. Karkówkę smażymy do mocnego zrumienienia na niewielkiej(...)wrzątku, dodajemy liście laurowe, pieprz w ziarnach oraz ziele angielskie i dokładnie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Na patelni w której smażyliśmy karkówkę umieszczamy kawałki przesmażonego mięsa i zalewamy przygotowanym "sosem". Wszystko dusimy na niedużym ogniu ok. 60 minut do miękkości mięsa. Podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi surówkami.        Moje posty

Słodka Strona
Kiszone pomidory i ogórki. 401

ukiszone pomidory potrafią zaskoczyć smakiem. Pomidory zawierają w środku nieco bąbelków gazu, dlatego lekko łaskoczą podniebienie. Te kiszone warzywa są pysznym dodatkiem do zapiekanek makaronowych i mięs pieczonych i duszonych. Składniki: 1 kg pomidorków koktajlowych 1 kg małych ogórków korzeń chrzanu 8-10 ząbków czosnku kilka łodyg kopru z baldachami Zalewa   (podaję proporcje składników do zalewy

Codziennik Kuchenny
Kasza bulgur z mięsem i sosem pomidorowym 176

podajemy obiad  mężowi :) Mięso  wrzucamy do garnka,  cebulę  siekamy bardzo drobno - lub wrzucamy do blendera razem z pomidorami i czosnkiem. Dorzucamy do mięsa i  zaczynamy dusić. Marchewkę  scieramy na tarce o grubych oczkach,  jeśli  dodajemy paprykę  to ją  także  kroimi drobno i wrzucamy do reszty. Z fasolą chwile czekamy

Mamuśka wraca do formy
Meksykański gulasz wieprzowy. 161

podsmażyć do zbrązowienia ze wszystkich stron. Pozostałe składniki umieścić w garnku lub misce i zalać 2 szklankami wrzątku. Po 10 minutach zmiksować dokładnie blenderem. Dosolić do smaku. Zalać mięso sosem i dusić około 1 godziny na małym ogniu. Podawać z ryżem, tortillami lub ziemniakami

zadanie-gotowanie
Babka kokosowa z olejem rzepakowym 253

ostudzeniu polać polewą i posypać wiórkami. Smacznego! W mojej wielkanocnej kuchni nie może zabraknąć oleju rzepakowego, ponieważ w przedświątecznych przygotowaniach jest niezastąpiony. Można na nim smażyć i dusić warzywa i mięsa. Jest podstawą majonezów, dressingów i sosów do sałatek i jajek. Idealnie nadaje się do pieczenia ciast, a babki na oleju są wilgotne i długo zachowują świeżość

Obiad gotowy
Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami i olejem rzepakowym 218

lodówce. Smacznego! Do przygotowania tej pasty użyłam oleju rzepakowego. W mojej wielkanocnej kuchni  nie może zabraknąć oleju rzepakowego, ponieważ jest niezastąpiony.  Można na nim smażyć i dusić warzywa i mięsa. Nadaje się do pieczenia  ciast, a babki na oleju są wilgotne i długo zachowują świeżość. Jest  podstawą majonezów, dressingów i sosów do sałatek i jajek

Obiad gotowy
Aromatyczne skrzydełka duszone z warzywami 238

jeszcze kilkanaście minut, a następnie dodać warzywa (bakłażan przy końcu bo się rozciapie, a jeśli i nawet to też będzie pysznie) i wszystko skropić limonką. Przykryć pokrywką i dusić do miękkości mięsa ok 35 min (nie zapominać przemieszać czasem i pewnie będzie trzeba jeszcze troszkę podlewać wodą).  Na końcu wlać mleczko kokosowe, kiedy zgęstnieje będzie gotowe do podania

Gaździnka warzy
WSPÓŁPRACA ORZECH 230

cukier, marchew (8%), ocet spirytusowy, papryka (4%), cebula (3%), sól, olej rzepakowy, przyprawy w tym gorczyca.   ZASMAŻANE BURACZKI  http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/zasmazane-buraczki Idealnie pasują do duszonego,pieczonego,smażonego mięsa, do dań obiadowych czy ryb.  SKŁADNIKI: buraki ćwikłowe (60%), woda, cebula, cukier, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, sól,  pieprz PATISONY KONSERWOWE  http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/patisony-linia-premium

Gotowanie Patki
Rozgrzewająca sałatka z sałat, mięsa pieczonego z imibrem i chili 138

sałat, mięso pieczone, pomidorki małe, papryka, słonecznik, imbir, cytryna, olej z orzechów arachidowych, sos worcester, pieprz, płatki chili. Przygotowanie: mix sałat przełożyć do miski. Do tego wkroić mięso pieczone lub duszone (ja dałam łopatkę), paprykę i pomidorki. Polać sosem z cytryny, olejem, sosem teryaki, zetrzeć kawałek imbiru (wielkość zależy od upodobań), dodać płatki chili, popieprzyć. Wymieszać, na koniec posypać

Państwo Wojtczuk gotują
Kurczak w sosie tymiankowym 350

zbyt mocno zbrązowieć), dodajemy śmietanę oraz sok z cytryny. Gotujemy do czasu zgęstnienia sosu. Następnie sos doprawiamy solą oraz pieprzem i wrzucamy posiekane zioła. Do przygotowanego sosu przekładamy mięso i całość dusimy jeszcze około 5 minut

Smaki Na Talerzu
Bogracz z ziemniakami 137

strony na rumiano. Całość zalać wywarem mięsnym, tak aby mięso było zakryte, dodać koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki, sos sojowy i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Dusić do momentu aż mięso będzie miękkie, w razie potrzeby uzupełnić wywar. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, paprykę pokrojoną w kostkę, doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą, słodką i wędzoną. Gotować pod przykryciem

O kuchni z uczuciem