bomba kaloryczna ... Duszony schab jest kruchuteńki a zanurzony w pomidorowo-paprykowym sosie nabiera dodatkowego wyrazu ... Polecam gorąco! Składniki: 6 plastrów schabu 1 duża cebula 10dkg pieczarek 1 czerwona papryka ząbek czosnku mąka do obtoczenia Na sos: 2 łyżeczki przecieru pomidorowego szklanka bulionu warzywnego przyprawy: sól, pieprz, pół łyżeczki bazylii natka pietruszki Wykonanie: Plastry mięsa osuszamy, nacieramy(...)plasterki pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem i wykładamy na cebulę. Sos: bulion mieszamy z przecierem i bazylią i zalewamy wszystkie składniki. Dusimy około 30 minut (sprawdzamy czy mięso jest miękkie) pod przykryciem na wolnym ogniu, następnie zdejmujemy pokrywkę i dusimy jeszcze około 10 minut, by sos odparował i lekko zgęstniał. Przelewamy sos do rondelka
Walijskie Pichceniedusimy wraz z olejem kokosowym, przez około 3 minuty. Mięso drobno kroimy i dorzucamy do cebuli. Szpinak, siekamy na drobno i dorzucamy do cebuli i mięsa. Zalewamy wodą. Wszystko razem dusimy przez 25 minut. Zdejmujemy ze źródła ciepła, dodajemy posiekane listki bazylii, łyżeczkę masła i jogurt naturalny. Dobrze mieszamy i podajemy z makaronem Wesołe Literki , ugotowanym wg wskazówek
MamaOskarkapodrumieniłem na smalcu drobno pokrojoną cebulę, dodałem pokrojoną w krążki paprykę, pomidory, paprykę w proszku, sól, pieprz, trochę wody, dusiłem pod przykryciem. Gotowe warzywa wymieszałem z mięsem z bażanta, kilka minut razem dusiłem. Podałem na gorąco z wcześniej ugotowanym ryżem
R'n'G Kitchenlaurowe i ziela i dusić pod przykryciem pół godziny, jeśli trzeba podlać ciepłą wodą. Cukinię i paprykę pokroić na mniejsze kawałki i razem z groszkiem dodać do mięsa. Przyprawić pieprzem i papryką, dusić kwadrans po czym zabielić śmietaną. Kaszę ugotować na sypko i podawać z gulaszem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakostkę. W garnku rozgrzewamy olej, przesmażamy na nim posiekaną cebulę, pokrojoną w talarki marchewkę i pietruszkę. Chwilę smażymy, następnie dodajemy mięso i soczewicę, łyżkę masła, trochę wody. Dusimy na średnim ogniu aż mięso zmieni kolor z każdej strony. Dodajemy resztę warzyw pokrojonych, wlewamy wodę lekko ponad stan warzyw i mięsa, przyprawiamy. Gotujemy do miękkości warzyw, w razie potrzeby doprawiamy
Zasmakuj Kuchninadawały się do pieczeni i tak uzyskałem mięso na świeżonkę :) Mięso smażymy krótko na mocno rozgrzanym smalcu... ...po usmażeniu mięsa, zmniejszamy moc grzania i dodajemy cebulę... ...dusimy pod przykryciem...do miękkości mięsa i cebuli :) ...wykładamy na talerz i przyprawiamy solą, pieprzem, papryką... Smacznego
chleba naszegoboczku (odcinam je i zamrażam, wykorzystuję do bigosu, fasolki po bretońsku czy grochówki). Białą kapustę poszatkowałam, włożyłam do drugiego garnka, lekko osoliłam, podlałam odrobiną wody i dusiłam. W tym czasie umyłam mięso, łopatkę i karkówkę pokroiłam w kostkę, żeberko zostawiłam w całości. Mięso dołożyłam (bez podsmażania) do kapusty i dusiłam wszystko do miękkości. Następnego dnia połączyłam obie kapusty (wcześniej
babka w formielodówki - wykładamy na sito by odsączyć z zalewy. Wrzucamy na rozgrzany olej - przesmażamy szybko z każdej strony - dodajemy 25ml wódki a następnie uzupełniamy wodą by zakryła mięso, solimy, dodajemy cząbru. 3/ Dusimy do miękkości uzupełniając wodę by zakrywała mięso. Na koniec dodajemy odrobinę śmietanki i jeszcze odrobinę cząbru. Zagęszczamy lekko wd. uznania wybraną mąką. 4/ Podajemy z wybranymi dodatkami. Polecam
Kuchnia PROzdrowotnaoczkach, cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić cebulę, pieczarki i lekko podsmażyć, następnie dodać, mięso, troszkę soli, pierzu i suszonej bazylii. Dusić wszystko tak długo aż mięso zmięknie. Usmażone mięso dodać do kaszy, przyprawić ewentualnie solą i pieprzem, dobrze wymieszać.Na każdy liść jeśli jest duży nałożyć po 2 łyżki kopiaste farszu. Boki liścia
Sama słodycz i szczypta chilipokrojone w plastry mięso i kilka razy obracając je, smażyć (dusić ) w przykrytym bograczu, dopóki nie zmieni koloru. Wtedy posolić, dodać liście laurowe i tarte warzywa. Powoli dusić na małym ogniu, dopóki mięso nie będzie miękkie. Jeżeli w trakcie gotowania sos wyparuje, dolewamy wodę. Z cebuli, marchwi i pietruszki utworzy się dość gęsty sos, smakowity, którego powinno być dużo
Smaczne Potrawyszklanki wody, dodać obraną i pokrojoną w ćwiartkę cebulę oraz pokrojone grzyby. Wszystko delikatnie ze sobą wymieszać. Garnek zamknąć pokrywą od szybkowara. Wybrać 2 poziom ciśnienia (czyli mięso musi się dusić w wysokim ciśnieniu) i czekać, aż wskaźnik ciśnienia wyskoczy do góry, a z zaworu ciśnieniowego zacznie wydobywać się para. Gaz zmniejszyć. Czas zaczynamy liczyć od momentu, gdy z zaworu(...)zalewę wlać do sosu, który należy gotować jeszcze kilka minut). Tak powinien wyglądać gulasz (od razu po zdjęciu pokrywy od szybkowara) * jeżeli wybierzecie dłuższy czas gotowania to przygotowane mięso będzie bardzo delikatne i miękki
Ugotowaćszklankę wody i wsypać marchewki. Wszystko ze sobą wymieszać (tj. mięso i warzywa muszą być przykryte sosem). Garnek zamknąć pokrywą od szybkowara. Wybrać 2 poziom ciśnienia (czyli mięso musi się dusić w wysokim ciśnieniu) i czekać, aż wskaźnik ciśnienia wyskoczy do góry, a z zaworu ciśnieniowego zacznie wydobywać się para. Gaz zmniejszyć. Czas zaczynamy liczyć od momentu, gdy z zaworu(...)zalewę wlać do sosu; gotować jeszcze kilka minut, ponieważ sos musi się wyraźnie zagęścić). Gotowy gulasz (po zdjęciu pokrywy od szybkowaru) *jeżeli zdecydujecie się na 30 minut gotowania to mięso będzie rozpływało się w ustach
Ugotowaćzostawiając małą lukę. Ustawić minutnik na 30 minut. Po tym czasie polędwiczkę znów odwrócić, przykryć pokrywką i dusić kolejne 30 minut. Znów przewrócić mięso, tym razem przykryć szczelnie pokrywką i dusić ostatnie pół godziny (razem czas duszenia to 1,5 godziny). Polędwiczkę wyciągnąć z sosu na deskę. Owinąć folią aluminiową, aby odpoczęła i nie wystygła. Sos przelać przez sito, wyciskając(...)rzadki, możecie go chwilę pogotować, odparowując nadmiar płynu. Polędwiczki pokroić na kawałki, polać sosem. Podawać z ziemniakami, ryżem lub świeżym pieczywem. Można udekorować świeżym tymiankiem. Polędwiczki wieprzowe duszone w mleku można podgrzewać na drugi dzień w sosie. The post Polędwiczki duszone w mleku appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjakurczaka i wstawiamy na 5 godz. do lodówki.Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju,dodajemy mięso z kurczaka,zalewamy 100ml.wody, potem dodać marynatę i pokrojoną paprykę.Dusimy 20 min.,wyjmujemy mięso.Do sosu dodajemy znów 100ml.wody,przyprawiamy,zagotować sos..Zagęścić mąką ziemniaczaną,wymieszaną z odrobiną wody.Ryż nakładamy do filiżanek i formujemy z niego babeczki.Mięso podajemy z sosem,ryżem
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwody Przygotowanie Obrać i umyć cebulę. Pokroić w drobną kostkę. Zeszklić w garnku na oliwie. Umyć mięso i pokroić w większą kostkę. Dodać do garnka. Przykryć i dusić, aż sok z mięsa odparuje. Dodać koncentrat i pomidory pokrojone w kostkę. Zamieszać. Dodać cieciorkę. Wlać wodę. Gotować do miękkości. Artykuł NOHUT YEMEĞİ, czyli cieciorka z mięsem pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy
Tureckie Przepisywodą. Przykryć pokrywką i dusić ok.,30min. na niewielkim ogniu. Po tym czasie dodać musztardę, zamieszać i spróbować sos. W razie potrzeby dosolić i dopieprzyć. Przykryć i dusić do momentu aż mięso będzie miękkie. Od czasu do czasu zamieszać od spodu drewnianą łopatką. Gdy mięso jest już miękkie dodać koperek, zamieszać i ściągnąć z ognia. Smacznego
W kuchni u Moniki