mięso duszone - 8529 przepisów (strona:85/569)

Kaczka duszona z kapustą i grzybami 132

wyłożyć kiszoną, podlać bulionem, dodać cebule i mięso z kaczki oraz cały tłuszcz i przyprawy z patelni. Dodać namoknięte grzyby razem z wodą w której się moczyły. Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa ok 1 i 1/2 godziny, a w między czasie podlewać wodą gdy za bardzo odparuje. Wyjąc kaczkę na półmisek, kapustę obsypać mąką, zagotować. Dobrze wymieszać. Podawać

Apetyczna babeczka
Gulasz węgierski 164

czosnek przeciskamy.  Smażymy wszystko, uważajmy, aby nic nie przypalić ;) Następnie dodajemy do warzyw mięso, zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe, przyprawy oprócz soli i dusimy około 45 minut na wolnym ogniu. Podczas gdy mięso jest już w miarę miękkie, dodajemy pomidory i dusimy, aż się nie rozpadną. W międzyczasie przygotowujemy placki ziemniaczane z tego przepisu . Gulasz mamy już prawie gotowy

MamaOskarka
Gulasz Wołowy alla strogonof 286

dobrze rozgrzej na patelni. Włóż kawałki mięsa i obsmaż je na brązowo z każdej strony, jeżeli podejdzie wodą tu ją przelej do osobnego garnka,w którym będziesz dusił gulasz.NIE SÓL. Gotowe mięso przełóż do garnka, włącz mały ogień. Warzywa umyj, oczyść i pokrój w/g uznania. Na kolejnym 10 g smalcu podsmaż cebulę z czosnkiem na złoty kolor, na tej samej(...)wody, gdy odparuje i mieszaj co jakiś czas. Gdy mięso się gotuje resztę warzyw podsmaż na ostatnim kawałku smalcu, najpierw wrzuć paprykę, zamieszaj i po 2-3 minutach dodaj pieczarki i ogórki, nie dosalaj. Podsmaż na brązowo, ok 5-7 minut. Dodaj po około 1,5 godzinie do sosu i duś jeszcze 30 minut, w razie potrzeby dolej wody

Pasje Jolki
Tarhonya z gulaszem wołowym 182

cebulą podsmażamy na smalcu. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy jeszcze 1 minutę, oprószamy mąką, chwilę podsmażamy i zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy wędzoną paprykę i dusimy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Paprykę kroimy w paski, dodajemy do sosu, dusimy razem 15 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Tarhonyę podsmażamy na tłuszczu, po czym zalewamy gorącą wodą i gotujemy

R'n'G Kitchen
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z MIĘSEM MIELONYM I WARZYWAMI 135

tarce marchew, pokrojoną w cienkie paski paprykę oraz pietruszkę, czosnek - całość smażymy. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy przecier oraz doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką papryką, majeranek. Dusimy kilkanaście minut. Gotowe mięso wykładamy na ziemniaki, układamy plastry mozarelli. Następnie układamy różyczki kalafiora oraz pokrojoną w cienkie plastry cukinię. Posypujemy solą i pieprzem. Zapiekamy 25 minut w 180 stopniach. UWAGA

słodki bratek
Schab duszony w winie z jabłkami 152

w dość niskiej temperaturze i dzięki temu mięso nie wysycha i jest soczyste. Cały sekret mięsa polega na marynacie a ta jest tu bardzo aromatyczna. Polecam na spotkania z przyjaciółmi czy na pyszny obiad całej rodzinki a jak jeszcze zostanie pokrójcie w plastry i będzie znakomity do kanapek. Schab duszony w winie z jabłkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Duszone plastry szynki oraz sałata z roszponki 223

Polecamy mięso z szynki w wersji duszonej z wyśmienitym sosem, danie godne polecenia dla uwielbiających sosy, a tych zapewne jest wiel u; Na niedzielny obiad danie w sam raz... Składniki: 0,5 kg szynki 1 cebula 1 łyżka mąki 2 szklanki wody 1 łyżka jogurtu naturalnego  sól , świeżo zmielony pieprz tłuszcz do smażenia Sałata 1 opakowanie roszponki(...)wolnym ogniu aż mięso nabierze złotego koloru. Wlewamy 1,5 szklanki wody dusimy około 20 min. Do pozostałej wody dodajemy jogurt, mąkę roztrzepujemy i łączymy z uduszoną szynką doprawiamy solą i pieprzem.  Roszponkę opłukujemy i osączamy z wody. Pomidory kroimy w kostkę dodajemy do roszponki. Składniki na sos łączymy razem polewamy sałatę delikatnie mieszając.Duszoną szynkę oraz sałatę

kgwjanczewo
Wolnowar Crock-Pot recenzja. 198

Rolady wieprzowe, przygotowałam z wieprzowiny, a zrobiłam je we wstępnej fazie jak w zrazy wołowe zawijane. Po obsmażeniu mięsa i cebuli przełożyłam wszystko do wolnowara, dodałam jeszcze sos paprykowo-warzywny i dusiłam na funkcji „high” ok. 5 godzin. Po tym czasie duszona rolada była gotowa do jedzenia. Tak przygotowane mięso jest miękkie i delikatne! Zaletą gotowania w wolnowarze Crock

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasztet z zająca 223

zalewamy niewielką ilością  wody. Dodajemy warzywa, grzyby, cebule, ziele angielskie , liście laurowe,ziarna pieprzu i czosnek. Dusimy razem pod przykryciem przez około 2 godziny, aż mięso będzie rozgotowane. Dodajemy pod koniec duszenia - na ostatnie 10 minut obraną z błon i pokrojoną wątróbkę. Zestawiamy z ognia, wkładamy do garnka bułki i studzimy. Po wystudzeniu bułki i mięsa przepuszczamy dwukrotnie przez

Moje Kuchenne Rewelacje
Żeberka II 173

Wczoraj na obiad podałam pyszne żeberka- moje były z makaronem, ale rewelacyjne są z kaszą lub duszonymi ziemniakami, aż ślinka leci ...:) Jak mawiała moja babcia, jak dasz serce przy gotowaniu, wróci do Ciebie podwójnie: smaczne wraz z uśmiechem na ustach rodziny :) Zaczynamy Składniki: ok 1 kg żeberek 2 cebule 150 gr drobnych pieczarek 1 marchew(...)soczyste . Następnie dodajemy pokrojoną cebulę I marchew. Zalewamy bulionem, zmniejszamy gaz I dusimy pod przykryciem ok 30 min. Doprawiamy solą I pieprzem.  Gdy mięso jest już miękkie dodajemy pieczarek, dusimy ok 5-10 min, w razie potrzeby doprawiamy jeszcze I obiad gotowy. Obiad podałam z makaronem I ogórkami konserwowymi. Życzę smacznego I miłego dnia

Smaki Edyty
Gulasz na piwie 135

Aromatyczny gulasz duszony w piwie to szybkie danie jednogarnkowe, niezbyt pracochłonne. Gulasz jest lekko słodki, z dodatkiem szczypty cynamonu, który nadaje mu aromatu. U mnie danie podane z kluskami kładzionymi, ale można je również podać z ziemniakami, świeżym pieczywem lub kaszą. Zamiast piwa można użyć bulionu warzywnego. Polecam! Gulasz na piwie Składniki na 4 porcje: 600g mięsa gulaszowego (wieprzowego(...)drewnianą łyżką by zebrać wszystko po smażeniu mięsa i warzyw. Piwo przelewamy do rondelka, dodajemy bulion, cukier, cynamon, 2 listki laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego. Gulasz dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec doprawiamy mocniej do smaku solą i pieprzem. Kluski: jajko mieszamy widelcem z wodą solą, następnie dodajemy mąkę i mieszamy do powstania gęstego ciasta

Smak mojej kuchni
Bitki wołowe w sosie własnym 1012

rozgrzewające , więc czas , w sam raz " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Nie muszę chyba opisywać smaku duszonej wołowiny , każdy go zna i kocha " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki dla 5 osób(...)obraną i posiekaną cebulę , podlewamy 2 szklankami wody , solimy , doprawiamy sosem worcester ( lub maggi ) i dusimy pod szczelnym przykryciem na malutkim ogniu , przez około 1,5 – 2 godziny . Co jakiś czas trzeba zaglądać ,żeby woda nie wyparowała całkowicie i nie przypaliło się nam mięso , w razie potrzeby dolewamy szklankę wody ( na oko , tyle, żeby, było dosyć sosu -mięso

Ogrodnik w podróży
Gulasz z warzywami 159

piórka i chwilę smażyć. Marchewkę, pietruszkę, seler, pieczarki pokroić w plasterki i dodać do mięsa. Wszystko zalać wodą, dodać pokrojony, paprykę, seler naciowy, liść laurowy i dusić na wolnym ogniu aż warzywa i mięso będą miękkie. Na koniec wkładamy brokuła podzielonego na różyczki i dusimy jeszcze do jego miękkości. W razie potrzeby mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w małej ilości wody, wlać

O kuchni z uczuciem
LECZO Z KLOPSIKAMI I CUKINIĄ 174

również pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w półplastry. Pokrojone warzywa przełożyć do garnka, podlać wodą i dusić, od czasu do czasu przemieszać. W międzyczasie doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną oregano oraz dodać koncentrat pomidorowy. Mięso mielone wymieszać(...)jajkiem i kaszą manną, do smaku doprawić solą i pieprzem. Zwilżonymi dłońmi uformujemy mięsne kuleczki. Gdy warzywa będą już prawie miękkie na wierzchu ułożyć kuleczki z mięsa i przykryć pokrywką, dusić ok 10 minut . Gdy klopsiki zmienią kolor można delikatnie przemieszać i dusić jeszcze kolejne 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Gotowe leczo jedliśmy z ryżem i kiszonymi ogórkami

Mała w garnku miesza
Placki z cukinii z gulaszem z piersi indyka 385

lubczyku olej do smażenia Najpierw przygotować gulasz. Mięso umyć, pokroić w małą kostkę lub paseczki. Obsmażyć na oleju. Przełożyć do dużego garnka, zalać wrzątkiem kilka centymetrów nad mięsem, listki i ziele, dusić do miękkości. W tym czasie pokroić cebulę, zeszklić na oleju, który został ze smażenia mięsa. Dodać do garnka razem ze zmiażdżonym czosnkiem. Oczyszczone pieczarki pokroić w plastry, dorzucić

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania