mięso duszone - 8529 przepisów (strona:88/569)

Kurczak w jogurcie Murgh Korma 134

Dzisiaj mam dla Was coś z kuchni hinduskiej. Kurczak duszony w jogurcie z całą gamą przypraw. Aromatyczne i smaczne mięso. Zapachy rozchodzą się po całym domu i nie można się doczekać, kiedy wreszcie będzie gotowy. Podałam go z ryżem. Kocham kuchnię hinduską i dlatego na moim blogu jest już trochę dań z tego kraju bogatego w mnóstwo aromatycznych przypraw(...)dodać kawałki kurczaka, wlać pozostały z miski jogurt i smażyć na wolnym ogniu aż płyn wyparuje lekko. Posypać kurczaka wiórkami kokosowymi wlać 1/4 szklanki wody i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Podawać z ryżem. kurczak w jogurcie

O kuchni z uczuciem
Udka kurczaka w maślanym sosie garam masala 196

skórę i nie używać jej. Ja zdjęłam skórę i zostawiłam ją.  Wytrybowane mięso pokroić na mniejsze kawałki - można na niewielką kostkę lub tylko symbolicznie podzielić na czworo. Do mięsa dodać 1/2 łyżki garam masala, 1 łyżkę soku z cytryny, 1 łyżkę oleju, 1 łyżeczkę soli i 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Całość dokładnie wymieszać i odstawić(...)łyżki wody. Całość przemieszać, przykryć i dusić ok. 5 minut. Po tym czasie zblendować sos i dodać do niego śmietanę. Dokładnie wymieszać.  Do sosu włożyć zamarynowane mięso, lekko wymieszać  i dusić ok. 15 minut do miękkości. Duszenie wykonać pod przykryciem. Na koniec duszenia dodać czubatą łyżkę masła i chwilę poddusić. Można również dodać jeszcze kilka łyżek wody, jeżeli

Ze smakiem bez glutenu
Gulasz cebulowy 120

garnka. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w grubą kostkę, zeszklić na oleju na drugiej patelni i przełożyć do garnka z mięsem. Całość zalać wodą (ma przykryć mięso), dodać kostkę mięsną i dusić na małym ogniu pod przykryciem do czasu, aż mięso zmięknie, a cebula całkowicie się rozpadnie (około 60 minut) - często mieszać. W razie potrzeby sos doprawić. Pod koniec gotowania

Nie tylko w kuchni
Gulasz indyczy z grzybami leśnymi i kaszą. 146

mięsa. Ściągamy mięso z rondla. Na tłuszcz po smażeniu mięsa wrzucamy paprykę, cebulę i pieczarki i posiekany ząbek czosnku. Solimy i pieprzymy, podsmażamy chwilkę, przykrywamy pokrywką i dusimy. Gdy soki puszczą dorzucamy mięso, dodajemy sporą łyżeczkę papryki, czosnek staropolski, grzyby i zalewamy wywarem z moczonych grzybów. Wcześniej odsączone grzyby siekamy. Dusimy pod przykryciem do zgęstnienia sosu. Pod koniec można dodać

BaRepas
Conchiglioni rigati z wołowiną i serem 177

FLORINA . O brytfannie pisałam  w tym miejscu Do szerokiego rondla o grubym dnie wlej oliwę z oliwek. Dodaj pokrojony w plasterki czosnek i szczypior. Podsmaż. Dołóż mięso mielone, smaż ,a następnie duś pod przykryciem. Zetrzyj marchewkę na małych oczkach.Wmieszaj w mięso.  Dopraw pieprzem i estragonem.  Dodaj sól i suszony lubczyk. Gdy mięso się udusi, odstaw

Z Kuchni Do Kuchni
Bitki wołowe z grzybami-beef with mushrooms 179

talarki dwie garści suszonych grzybów ok 500 ml bulionu wołowego olej, przyprawy Wykonanie: Mięso smażymy na oleju w garnku- do zarumienienia. W międzyczasie obgotowujemy grzyby.  Do mięsa dodajemy grzyby I bullion. Dusimy na wolnym ogniu ok 15 min. Dodajemy cebule, sól, pieprz. Potrawę dusimy pod przykryciem do miękkości. Czas jest uzależniony od mięsa.Dzisiejszy obiad podałam z kasza

Smaki Edyty
Kokardki na obiad 130

kroje na kawałki , podsmażam na drugiej patelni ok 5 minut (Mięso można podsmażyć pierwsze i przełożyć na talerz i na tym samym tłuszczu smażyć warzywa). Wkładam kawałki mięsa do warzyw dodaje jogurt , duszę ok 5 minut . Odcedzony makaron przekładam do rondla razem z warzywami i mięsem , wymieszam i podawać

Eli Gotowanie
Pikantny gulasz wieprzowy 202

czasu do czasu mieszamy. Gdy woda z pieczarek odparuje dodajemy posiekane szalotki i smażymy do zeszklenia się cebuli. Następnie dodajemy papryki i pomidora, chwilę razem dusimy. Na końcu dodajemy obsmażone wcześniej mięso, rosół i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy ziołami, mieszamy i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez około 40 minut. Podajemy z kaszami. Pikantny gulasz wieprzowy SMACZNEGO

peggiwkuchni
Zapiekanka ziemniaczana z wołowiną 188

łyżeczki keczup do polania Farsz: Wołowinę zmielić w maszynce, razem z cebulą. Następnie na tłuszczu usmażyć mięso, do mięsa dodać wodę i przyprawę kebab- gyros, dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Purée ziemniaczane: Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, gorące przecisnąć przez praskę. Mleko podgrzać, gorące dodać do ziemniaków, razem z masłem, energicznie miksować na wysokich obrotach, dodać

Kuchnia Danusi
gulasz z groszkiem i marchewką 113

ścinek :)  Mięso kroimy w kostkę i smażymy bez przypraw na patelni... Do garnka wrzucamy zamrożoną marchewkę z groszkiem...dodajemy 2 kostki bulionu, ziele... Po obsmażeniu mięsa dodajemy cebulę, zmniejszamy ogień i dusimy... Gdy mrożonka się zagotuje, to przyprawiamy mięso solą, pieprzem... i dodajemy do garnka...  Jak się przegotuje... dodajemy paprykę... śmietanę i już :) ...nakładamy gorący, smaczny gulasz

chleba naszego
Paszteciki drożdżowe z mięsem i grzybami. 208

grzyby odcedzamy  i studzimy. Bułkę moczymy w wodzie. Umyte mięso kroimy w mniejsze kawałki. Posiekaną cebulę szklimy na oleju, dodajemy mięso i smażymy, aż się mięso zarumieni, a następnie dolewamy bulion i dusimy do miękkości. Studzimy.      Ostudzone grzyby, mięso, cebulę, oraz namoczoną, odciśniętą bułkę mielimy w maszynce do mielenia mięsa na grubych oczkach, doprawiamy solą, pieprzem

Rozpustne gotowanie
Krokiety z mięsem 141

smażymy na teflonowej patelni na małym ogniu  bez dodatku tłuszczu ( który jest już w cieście naleśnikowym). Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy posiekaną cebulę oraz mięso mielone, doprawiamy solą i pieprzem dusimy .  Na każdy naleśnik nakładamy farsz z mięsa mielonego i cebuli, zawijamy  brzegi do środka i całość zwijamy w rulonik. Tak przygotowane krokiety obtaczamy w roztrzepanych

Smakowite Dania
Ragout – gulasz kuchni francuskiej 99

kiedy się rozgrzeje podsmaż na niej mięso. Następnie dodaj cebulę i chwilę przesmaż całość. Zalewę, w której marynowało się mięso wlej do rondla, dodaj boczek i duś wszystko razem do czasu, aż mięso będzie miękkie. Przed podaniem przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else

dom-agi.pl
Kurczak po Blondyńsku! :D 264

patelni Wykonanie: W woku rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną w średnią kostkę pierś z kurczaka. Obsmażamy z każdej strony. Posypujemy sola prowansalską, ognistą mieszanką i pieprzem i dusimy klika minut. Po tym na mięso wkładamy mieszankę mrożonych warzyw, przykrywamy i dusimy do momentu, aż warzywa będą kruche. W tej mieszance najwięcej czasu potrzebują pędy bambusa, więc ja jak czuję, że bambus

Blondynka Gotuje
Spätzle z pulpecikami w sosie 182

smaczne danie. Składniki 250 g spätzli lub klusek lanych 2 cebule 1 ząbek czosnku 500 ml bulionu wołowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka masła 1 por 250 ml mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 jajko 4 łyżki posiekanego koperku szczypiorek sól, pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Spätzle gotujemy w osolonym wrzątku, przelewamy zimną wodą(...)rozgrzanym maśle ( większym rondelku). Zalewamy gorącym bulionem i zagotowujemy. Następnie zestawiamy z ognia, miksujemy na gładko i dodajemy posiekanego pora, wstawiamy z powrotem na palnik i dusimy na wolnym ogniu. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, posiekanym koperkiem, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z przygotowanej masy lepimy malutkie pulpeciki i wrzucamy do sosu. Dusimy do momentu, kiedy pulpeciki ugotują się

R'n'G Kitchen