Zupa z jagnięciny z curry

Zupa z jagnięciny z curry

Zupa z jagnięciny z curry

600 g łopatki jagnięcej z kością, 2 marchewki 1/2 selera, 1 – 2 cebule, 2 liście laurowe, tłuszcz gęsi lub oliwa z oliwek, 700 ml wody, 1/2 soku z cytryny, sól, koperek, śmietana, Łopatkę podzielić na 4 kawałki. Marchewki, cebulę i selera pokroić w kostkę lub paski. Do garnka z grubym dnem włożyć tłuszcz, podsmażyć na nim mięso. Gdy będzie zrumienione wyjąć je i trzymać w cieple. Następnie podsmażyć warzywa, dodać curry, przesmażyć. Dodać mięso, liście laurowe, wlać wodę, posolić. Dusić do miękkości na małym og... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.