mięso duszone - 8529 przepisów (strona:89/569)

Gulasz z indyka w marynacie Azjatyckiej z kaszą bulgur z vermicelli. 192

pół godziny. W rondlu rozpuszczamy masło przekładamy mięso, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w grube plasterki marchwkę.Podsmażamy na rumiano, dolewamy połowę bulion i dusimy pod przykryciem aż mięso zmięknie. Jeśli wywar Wam za szybko odparuje dolejcie więcej wody.Pod koniec gdy mięso zmięknie w 1/2 szklanki wody rozrabiamy 1, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej  dolewamy do mięsa

Sama słodycz i szczypta chili
Polędwiczki w sosie śmietanowym 149

grubsze plastry, lekko rozbić. Masło rozpuścić, obsmażyć mięso po 2 minuty z każdej strony, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem. Całość zalać śmietaną, dusić parę minut, aż mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje. Gotowe, smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Makaron gryczany z warzywami 197

duże ilości minerałów  Rozgrzewamy oliwę na patelni, mięso kroimy w cienkie paseczki, solimy i dokładnie obsmażamy. Następnie podlewamy woda, dodajemy 2 łyżeczki pasty tajskiej Tom Ka, dusimy do czasu, aż mięso będzie miękkie. Brokuł rozdrabniamy na różyczki, gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 4-5 minut, (ma być lekko twardy), wyciągamy łyżką cedzakową na talerz. Czosnek, por i cebulę

Apetyczna babeczka
Gulasz wieprzowy z dodatkiem suszonej moreli 192

patelni na oleju zeszklić cebulę,, dodać mięso i smażyć przez kilka minut. Dodać pokrojone  morele i około szklanki wody, zagotować i wlać śmietankę. Wymieszać i dusić  pod przykryciem ,aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby dolać wodę, doprawić.Na koniec dodać koperek. Na zdjęciu są dwa rodzaje suszonej moreli..i jak widać jest różnica.. Suszone morele HELIO

Moje domowe kucharzenie
Cottage pie - zapiekanka z mięsa mielonego i purre ziemniaczanego 168

drobno.   Wszystkie warzywa usmażyć razem na oleju, jednak na samym początku wrzucamy cebule i ją przesmażamy około 5 minut, a potem dorzucamy resztę warzyw i dusimy do miękkości. Do warzyw dodajemy mięso,   passate, wywar warzywny i mąkę, wszystko razem mieszamy i dusimy około 10 minut. Do niewielkiego naczynia żaroodpornego wkładamy farsz mięsno-warzywny a na to układamy równą

Jadło i czytadło
Podudzia kurczaka w sosie śmietankowym z kurkami i tymiankiem 349

sosie śmietankowym z kurkami i tymiankiem. Danie robiłam etapami, najpierw przygotowałam duszone podudzia, potem zrobiłam sos śmietankowy, bo niestety jedna osoba nie jada grzybów, w drugim rondelku przygotowałam duszone kurki z cebulką, potem wystarczyło wszystko wymieszać. Sos wyszedł idealny, aksamitny, pyszny, smak kurek dodatkowo podnosiły jego walory smakowe. Podudzia kurczaka w sosie śmietankowym z kurkami i tymiankiem Składniki(...)wrząca wodą i dusimy przez mniej więcej 30 minut. W osobnym rondelku podsmażamy posiekaną cebulkę z kurkami, doprawione solą i pieprzem. Wyciągamy mięso, wlewamy do płynu z duszenia podudzi śmietanę i łączymy za pomocą trzepaczki, Wsypujemy duszone kurki z cebulką, dodajemy pojedyncze listki tymianku, mieszamy i chwilkę całość dusimy. Podudzia kurczaka w sosie śmietankowym z kurkami i tymiankiem podajemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zrazy po meksykańsku. 167

jajko 2-  3 cebule tłuszcz do smażenia opcjonalnie "sos meksykański-Pudliszki"(można zrobić samemu) WYKONANIE: Mięso, paprykę (proszek), sól, pieprz -mieszamy cebulę, 1 paprykę krótko dusimy na tłuszczu, aby zmiękły-dodajemy do mięsa formujemy owalne  kotlety i smażymy pozostałą paprykę, cebulę kroimy w cienkie paski- dusimy dodajemy gotowy sos, bądź robimy własny wkładamy zrazy i dusimy około

Kuchnia Beaty
Łopatka duszona w winie 188

będzie to do duszenia konieczne ) 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu 1 płaska łyżka mąki do zagęszczenia sosu woreczek do pieczenia Wieprzowinę tradycyjnie już płukamy , oczyszczamy i jeśli się da ładnie kształtujemy w kulkę ( można użyć sznurka ) , układamy osuszoną ręcznikiem papierowym w metalowej misce . Cebulę , czosnek i pietruszkę obieramy i kroimy w duże kawałki , posypujemy nimi mięso – trochę wciskamy(...)łyżek wody) , tak aby sos lekko się zagęścił . Gotowe , teraz wystarczy pokroić mięso , które zdążyło odpocząć po duszeniu , ułożyć na warzywach w których się piekło i polać pysznym sosem..polecam podać z pure ziemniaczanym z dodatkiem bobu i mięty . Smacznego       Post Łopatka duszona w winie pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Klopsiki z cukinią i pomidorkami 176

ćwiartki, cukinię w plasterki, cebulę w kostkę na oleju i maśle dusimy do miękkości wszystkie warzywa, w połowie duszenia przyprawiamy przyprawami do warzyw z mięsa tworzymy kuleczki, obsmażamy z każdej strony na patelni i dodajemy na koniec do gotowych duszonych miękkich warzyw, mieszamy, w razie potrzeby jeszcze przyprawiamy do smaku

Zasmakuj Kuchni
Filet z indyka w delikatnym śmietanowym sosie z marchewką i groszkiem 252

Mieszamy i pozostawiamy do zamarynowania około 30 minut. Rozgrzewamy patelnię z 1 łyżką masła klarowanego i przekładamy mięso. Smażymy kilka minut. Następnie dodajemy mrożonkę i podlewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania rozprowadzamy śmietanę. Opcjonalnie możemy dodać również mąkę do zagęszczenia sosu. W tym celu odlewamy niewielką ilość płynu, dodajemy do niego śmietanę i mąkę około

Smaki Ewy
Kotlety z indyka w sosie paprykowym 189

rozgrzewamy. Warzywa przekładamy na patelnię i dusimy chwilę do miękkości Dolewamy bulion drobiowy, śmietanę i gotujemy ok. 5 minut Następnie powstały sos blendujemy. Na patelnię przekładamy mięso, dodajemy sos i pod przykryciem dusimy całość 15 minut Podajemy z ziemniakami lub, tak jak ja, z kaszą jaglaną. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie z łyżką masła. 3 łyżki suchej kaszy na jedną

Szczęśliwa kuchnia
Wołowina w pomarańczach i miodzie 164

pomarańczy, pastę chilli, posiekany rozmaryn i  łyżkę oliwy dokładnie wymieszać.  Wołowinę trzeba pokroić w paseczki i smażyć na dużym ogniu - to bardzo ważne, żeby mięso się smażyło, a nie dusiło we własnym sosie, dlatego polecam smażenie małymi partiami. Kiedy mięso będzie już podsmażone dodajemy do niego po łyżce marynaty - czekamy aż trochę odparuje i dopiero dodajemy kolejną łyżkę

Kulinarne Inspiracje
Spaghetti ze szpinakiem i kurczakiem 297

niewielkiej ilości oleju. 2. Szpinak płuczemy. Cebulę drobno siekamy, lekko rumienimy na patelni, dodajemy szpinak i dusimy. Dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku. 3. Do szpinaku dodajemy usmażone mięso i serek mascarpone. Chwilę dusimy. Na koniec doprawiamy według smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i pieprzem cayenne. 4. Podajemy ze spaghetti lub dowolnym innym makaronem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Kotlety z indyka w sosie paprykowym 289

rozgrzewamy. Warzywa przekładamy na patelnię i dusimy chwilę do miękkości Dolewamy bulion drobiowy, śmietanę i gotujemy ok. 5 minut Następnie powstały sos blendujemy. Na patelnię przekładamy mięso, dodajemy sos i pod przykryciem dusimy całość 15 minut Podajemy z ziemniakami lub, tak jak ja, z kaszą jaglaną. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie z łyżką masła. 3 łyżki suchej kaszy na jedną

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym 205

minut mieszając co jakiś czas. Mięso mielone: Wlać do brytfanny dwie łyżki oliwy i rozgrzać. Dodać jedną pokrojoną w kostkę cebulę i jakiś czas smażyć. Następnie dodać mięso mielone i całość dusić kilka minut pod pokrywą co jakiś czas mieszając. W międzyczasie makaron ugotować według wskazań na opakowaniu. Końcowy etap: Do mięsa mielonego wlać gotowy sos, dodać odcedzoną przez sitko

Passions hobbies life
SCHABOWE STEKI W SOSIE Z GRZYBÓW LEŚNYCH 197

naszym mięsem. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pół łyżeczki soli, pieprz i zalewamy wodą pozostałą po moczeniu grzybów. Jeśli wody jest zbyt mało i nie przykrywa mięsa uzupełniamy bulionem.  Przykrywamy i dusimy na małym ogniu ok 20-25 minut (do miękkości mięsa). Następnie  rozrabiamy łyżkę mąki w odrobinie wody i wlewamy na gotujący się sos z mięsem

Walijskie Pichcenie
Dietetyczny makaron z sosem bolońskim 209

odrobinie oleju (najlepiej na oleju kokosowym) podsmażamy drobno pokrojoną cebulę. Jak już będzie szklista dodajemy pokrojoną w półplasterki marchew , pietruszkę i pokrojonego w kostkę selera . Dusimy aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy mięso mielone i podsmażamy razem z warzywami , doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jak mięso zmieni kolor dodajemy passatę pomidorową , oregano, bazylię i dusimy jeszcze przez ok. 10 minut

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania